עבור לתוכן

מחר אני מוסר את אחד הזכרונות לתיקון, כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

שלום,

מחר הגיע הזמן לאסוף את המחשב החדש ואיתו לשלוח את הזיכרון Muskin DDR2 4096MB (2048x2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM 557

לתיקון.

הבעיה שהוא מגיע בקיט ויש בו 2 זכרונות שכל אחד 2 ג'יגה, אבל אחד הכרטיסים עובד כך שאני צריך לשלוח לתיקון רק את אחד הכרטיסים.

בשביל לשלוח את הכרטיס לתיקון אני צריך למסור גם את הכרטיס העובד? או לפחות להביא אותו איתי?

כי בלי זה אין לי עוד זכרון בנתיים למחשב :S

חשבתי שאם הם ירצו להחליף את הזכרון הם ירצו גם את השני .

תודה.

פורסם

אין דבר כזה תיקון.

יש החלפה, וכן צריך את כל הקיט.

פורסם
  • מחבר

הדגם הזה עדיין מיוצר בכלל שהם יכולים להחליף לי?

אם לא, מה עושים?

עריכה: המוצר נרכש בחנות Skypc אם זה משנה. (בתאריך 26/09/2008).

פורסם

אם לחנות אין את הדגם הזה הם יביאו לך דגם אחר עם מאפיינים דומים, זה אפילו יכול להיות יצרן אחר

פורסם
  • מחבר

הם רשאיים להביא לי דגם פחות טוב או דגם שמחירו העכשווי מופחת ממחיר קנייתו לפני כשנתיים וחצי?

בפשטות, אם הזכרונות עלו 300 שקל, הם רשאיים להביא לי זכרונות במחיר עכשווי של 250 שקל?

תודה.

פורסם

כן.

פשוט תשלח להם להחלפה וזהו, תחזור עם מידע על איזה דגם מחליפים לך.

פורסם

בפשטות, אם הזכרונות עלו 300 שקל, הם רשאיים להביא לי זכרונות במחיר עכשווי של 250 שקל?

בוודאי. אם החנות בוחרת שלא להחליף לך את הזכרון (במסגרת האחריות) אלא להשיב לך את כספך, אז היא באמת חייבת להחזיר לך את כל מה ששילמת בזמנו. מצד שני, אם הם בוחרים להחליף לך את הזכרון, הם בה"כ מחוייבים לתת לך רכיב שלא נופל באיכותו ממה שהיה לך, בלי שום קשר למחיר. נגיד את זה ככה - אם היה לך כרטיס מסך שקנית לפני 3 שנים ב1000 שקל והיום הוא שווה כחדש אולי 400, האם היית מצפה שיתנו לך כרטיס דומה (נניח מיצרן אחר, אם אין להם זהה לשלך) או שיתנו לך כרטיס חזק בהרבה שעולה היום 1000 שקל? נדמה לי שהתשובה ברורה.

חוץ מזה, למחיר לא בהכרח יש קשר חד משמעי לאיכות.

פורסם
  • מחבר

ארבעת הזכרונות האלה http://www.skypc.co.il/pl_products~15~0~330-321-333.htm

הם באותם נתונים כמו של הזכרונות שלי, סביר להניח שהם יביאו לי אחד מאלה נכון? במידה וכן, הם שווים בערכם?

אבל יש משהו מוזר בזכרונות האלה.

למה הזכרונות האלה DDR2 וגם עם תדר נמוך יותר מזכרונות אחרים שהם DDR3 ותדר גבוהה יותר אבל ה DDR3 זולים יותר בהרבה?

זכרונות ה DDR3 נופלים מערכם של ה DDR2 בתדר נמוך יותר?

תסתכלו פה בבקשה:

http://www.skypc.co.il/pl_products~15~0~330-789-788-565.htm

רוב הזכרונות זולים מזכרונות ה DDR2.

למה זה ככה? אם הם זולים יותר סביר להניח שירצו להביא לי אותם, האם עלי להסכים במידה והמחשב תואם?

תודה רבה.

עריכה:

הלוח אם שלי GA-EP43 DS3L

Support for DDR2 1200+/1066/800/667 MHz memory modules

פורסם

כמו שכבר נאמר, הכוונה ברכיב חלופי שהוא שווה ערך אינה לשווי כספי. הכוונה היא שתקבל רכיב שמקביל במפרט שלו לרכיב התקול, וכמובן שהוא צריך להיות רכיב שמתאים למערכת שלך. יש לך זכרון DDR2? תקבל זכרון DDR2 אחר שדומה (עד כמה שאפשר) במפרט שלו לזה התקול.

לא יחליפו לך לזכרון DDR3 כאשר הלוח שלך לא תומך בסוג הזכרון הזה.

לעניין המחיר אין פה קשר. כיום זכרון DDR3 נפוץ יותר מ-DDR2 והמחירים בהתאם. בדרך כלל כשרכיב "מתיישן" המחיר שלו עולה בהדרגה (או לא מוזל) מכיוון שהדרישה אליו יורדת והחנויות/ייבואנים מחזיקים מלאי שאותו הם קנו במחיר X ומן הסתם זה לא כלכלי למכור אותו במחיר הפסד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את הנקודה שלך, רק שאלה אחרונה ששאלתי מקודם, האם ארבעת הזכרונות האלה

http://www.skypc.co.il/pl_products~15~0~330-321-333.htm

תואמים את הזכרון שיש לי? אני לא מבין בזכרונות ואני לא אצא מופסד כשיציאו לי את אחד מאלה, כי אלה היחידים 800 מגה הרץ DDR2.

פורסם

הזכרונות הנ"ל הם בסדר גמור. יכול להיות שיחליפו לך לדגם זהה לשלך. לא חובה שהם יחליפו לך רק מתוך מה שיש במלאי אולי הם ישלחו ליבואן ויקבלו זכרון חלופי ממנו, אני לא יודע מה בדיוק הנהלים בחנות הנ"ל. בכל מקרה גם אם יחליפו לאחד מהזכרונות בקישור שנתת זה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרתם לי המון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים