עבור לתוכן

עזרה: מחפש לוח אם-מעבד-זכרונות לHTPC כולל USB3 SATA3 תומך ב1080P

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

(שים לב שכל לוחות ה880G תומכים SATA 3.0 אבל רק אלו עם האות A תומכים גם USB3)

לא מדויק, GA-880GM-UD2H לא תומך בSATA3 ככל שעיניי משיגות.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3635#sp

יש סיבה שהדגם שהומלץ בהתחלה ( GA-880GA-UD3H)לא היה מיקרו? (יש עדיפות כלשהי לATX מאשר על המיקרו?)

דגם מקביל שהוא גם מיקרו, ותומך בUSB3 וSATA3 הוא Gigabyte GA-880GMA-UD2H

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1868

רק להבהרת המטרה שלי (כנראה שאני גם צריך להבהיר זאת לעצמי :D ), היא שהמחשב יוכל להריץ כל סרט עם הסצנה הכי מסובכת ולהשמיע כל אודיו, באותה מידה כמו מחשב של 10K (לצורך המחשה) מבלי להתחשב בסוג הקידוד שהסרט קודד (תוכנה/חומרה/ווטאבר) תוך כדי שאני חוסך כמה שאפשר. אני לא יכול לנקוב בתקציב מדויק מכיוון שהתקציב שלי צריך לכלול גם מארז ועוד חומרה שאני סוקר אותה במקביל אך לא לפורום זה :).

USB3 וSATA3 נועדו לכך שלא יווצר צוואר בקבוק בעתיד כתוצאה ממהירות איטית של הדיסק הקשיח וכתוצאה מכך הרצת האודיו/סרט לא תהיה אידיאלית.

ההתלבטות שלי היא כרגע עד כמה אני באמת אצטרך את הSATA3 והUSB3. כרגע אני נוטה שכן להשקיע בלוח עם USB3, לצורך חיבור התקן עתידי שאולי אצטרך כדי להריץ ממנו סרט שדיסק הSATA2 או הרשת שלי לא יצליחו לסחוב. אני בהחלט אשקול לנטות אחרת אם ארגיש שזו השקעה מיותרת. (כמה מגה לשנייה צריך סרט בומבסטי?)

נשארתי עם האופציות הבאות:

USB3+SATA3:

-------------------

Gigabyte GA-880GMA-UD2H

USB3:

---------

GA-785GMT-USB3 (הפסיקו לייבא את הדגם הזה? אני לא מוצא אותו)

בקשר להצעה של:

785G + Athlon II X2 215 , האם במקרה זה, אצטרך לבנות על קודק שתומך בהאצת חומרה על מנת להיות בטוח שהכל ירוץ חלק?

בכל מקרה, אני נוטה לX3 מכיוון שאני רוצה לשמור איזו ליבה לצורך סטרימינג במקרה הצורך :)

תודה על התגובות! (וכמובן אשמח לשמוע עוד דעות :) )

פורסם

1. כל הרכיבים שצויני כאן במהלך הדיון עונים על צרכיך. הכל שאלה של דרישות ותקציב.

ניגון תוכן, גם בהבחנה גבוהה, אינו משימה כזאת תובענית כמו שנדמה שאתה חושב.

2. בקשר לאיכותם של השבב הגרפי ושבב השמע - לכך הם מיועדים. שבב השמע הוא באיכות זהה לשבבים שתמצא בכל לוחות האם מהדור הנוכחי ומספיק עבור רוב האנשים. אם אתה נוטה לכיוון האודיופילי בהחלט יכול להיות שהוא לא יספק אותך, אבל אז היית יודע להגדיר לעצמך מה כן מספק אותך בהתאם לציוד השמע שברשותך.

3. את ה-GA-785GMT-USB3 לא מייבאים כבר תקופה די ארוכה ולפי מה שאני יודע גם לא יחזרו לייבא יותר.

4. 785G + Athlon II X2 215 יתמודדו עם משימת הניגון ללא שום בעיה. האצת חומרה היא אף פעם לא באמת דרישה, אלא אם כן המעבד לא מתאים למשימה. כדי לנצל האצת חומרה אתה גם צריך להשתמש בנגן מתאים ולנגן תוכן מתאים - או בקיצור, המערכות שהוצעו כן ינגנו לך כל תוכן בהבחנה גבוהה שקיים היום עם האצת חומרה או בלעדיה.

5. USB 3.0 - עניין של העדפה אישית ותקציב. עבור HTPC אני באופן אישי הייתי משקיע בלוח עם USB 3.0 וחוסך בזכרון (קונה רק 2GB) כדי לא לחרוג ממסגרת התקציב.

פורסם

דווקא הייתי רוצה לחזק את דעתו של דניאל בנושא רכישת מעבד X2 ולא X3.

נכון להיום אחוזי פתיחת הליבה השלישית\רביעית הוא גבוה מאוד במעבדי AMD ובנוסף רוב הלוחות תומכים ב-ACC כך שלא חובה להוסיף

עוד 100שח בכדי לקבל מעבד X3.

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1833

אחלה לוח עם כול הפינוקים לקולנוע ביתי.

פורסם

בכל מקרה, אני נוטה לX3 מכיוון שאני רוצה לשמור איזו ליבה לצורך סטרימינג במקרה הצורך :)

האם אני אמרתי שה-215 בקושי יספיק לשימושים שלך? האם אמרתי שזה בול לצרכים שלך ושזה לא יספיק ליותר מכך?

לא. אני אמרתי שזה מעל ומעבר לצרכים שלך אז ככה שהוא יספיק כל עוד שלא תאמר שאתה מתכנן להריץ משחקים כבדים (למשל).

תודה ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים