עבור לתוכן

מעבד i5 עם ווינדוס xp, רצוי?

Featured Replies

פורסם

רכשתי מחשב לפני שבועים בערך, קיבלתי איתו ווינדוס 7 שמהר מאוד מאסתי בו, מעוניין לחזור לווינדוס אקס פי...נאמר לי שחזרה לאקס פי לא מומלץ משום שאני לא אנצל את את החומרה שיש לך למחשב, מישהו יכול לומר לי בדיוק מה ז"א לא מנצל?

זה המפרט המחשב:

Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler

Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET Socket 1156

Patriot 2GB DDR3 1333Mhz

LeadTek GeForce GTX460 768MB GDDR5 838.00

LG GH22 SATA x 22 Black0

ThermalTake V3 Black Edition 1x120 mm + Led VL80001W2Z

SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze

Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3

פורסם

ואיך השאלה שלך קשורה לתקלות חומרה ?

פורסם
  • מחבר

סוג של חומרה עם תוכנה לא ידעתי בדיוק איפה לשלב את השאלה...אתה יכול לשים לב שיש פה שני היבטים לא צריך ישר להתלהם...העדפתי את זה על פני פתיחת שני פוסטים, אם בכל מקרה לא נמצא מתאים אתה מוזמן להעביר את השרשור.

פורסם

אפשרי בהחלט אך לא יודע אם ניתן להגדיר זאת כרצוי.

ניהול המשאבים של XP פחות טוב מזה של 7 (אגב אני מקווה שאתה לא מתכוון ל-XP 64 Bit) ולכן יש הרבה יותר היגיון לעבוד עם Windows 7. מצד שני זה לא אומר ש-XP "לא מנצלת את החומרה שלך" היא כן מנצלת. עד כמה ההבדלים בין המערכות יהיו מורגשים? לא עשיתי בדיקה השוואתית אף פעם אך לדעתי עבור המשתמש הממוצע אין לזה יותר מדי משמעות וזה כנראה לא מורגש כלל.

בכל מקרה, ממליץ לך דווקא כן לנסות את Windows 7 מכל מיני בחינות שהן מעבר לניהול משאבים (גם אבטחה וכו'), בכל זאת XP כבר ישנה ובסוף יגיע הזמן שבו תאלץ לזנוח אותה מסיבות שונות אם תרצה או לא. מה בדיוק מפריע לך בה?

פורסם

ממה שאני יודע מיקרוסופט הפסיקה או תפסיק את התמיכה ב XP, אז חבל להעביר לזה.

אגב, וינדוס 7 היא הרבה יותר נוחה וקלה מ XP, אני לא יודע איך מאסת מהר בה, כנראה שאולי קצת קשה לך להתרגל למערכת חדשה, (לא שיש בה הרבה הבדל מה XP), חוצמזה ראיתי שיש לך גם כרטיס מסך שהוא דיי מיועד למשחקים, ויש כמה ש XP ללא SP3 לא יעבדו לך.

פורסם
  • מחבר

הממשק בווינ 7 נורא נורא מסורבל, קטגוריה בתוך קטגוריה, מבנה טיפשי לטעמתי, וויזואליות רבה מידי אני מחפש משהו ממש פשוט, מבחינתי ווינ 2000 היה מושלם אבל זה כבר ישן מידי...אין לי בעיה שהמערכת לא תזהה שום רייבר אני אעבור חלק חלק ואתאים אותו..

ווינ7 פשוט סיוט, והתרגלתי לכל מעבר של כל ווינדוס אבל הפעם זה בלתי נסבל אקס פי לדעתי שלמות, וחבל שמיקרוסופט הפסיקו לתמוך בה...אם אין להם משהו רציני לחדש מוטב היה לשמר את הטוב ולא לרוץ לפתח מערכת חסרת תוכן נוספת.

פורסם

אז תוכל לעבוד עם xp mode

פורסם

אם מה שמפריע לך זה הממשק, פשוט תשתמש בממשק Windows Classic.

מערכת הפעלה מסתכמת בהרבה יותר מהממשק (שהוא למעשה אחר הרכיבים הכי פחות חשובים, פשוט אותו נוהגת MS לשווק כגולת הכותרת של המערכות האחרונות שלה, אבל זה כבר נושא אחר). הממשק הוא פשוט הרכיב שאיתו באים המשתמשים במגע הרב ביותר ולכן עלול להיווצר הרושם שמערכת הפעלה = ממשק משתמש גרפי. הרכיבים הבאמת חשובים של המערכת הם שקופים למשתמש אך ממש לא ניתן להקל בהם ראש. XP כבר מיושנת מכל מיני בחינות. זה לא אומר שהיא לא מתאימה עדיין לשימושים מסוימים, אך היא כבר לא מערכת חדישה (על כל המשתמש מכך בתחום תמיכה וניהול חומרה, אבטחה ועוד) ועם הפסקת התמיכה בה מצד MS - משמעות הדבר שהיא למעשה סיימה את אורך חייה הפעיל.

אני ממליץ לך לבחון אפשרויות להתאים את המראה וההרגשה של Windows 7 לצרכיך. את הממשק הגרפי ניתן להתאים ואולי "לתפור" אותו למידותיך. את XP מכל מיני בחינות של אבטחה, ניהול משאבים וכו' אי אפשר לעדכן.

פורסם
  • מחבר

כולם מדברים על תאימויות חדשות שיש ב7 ועל אבטחה חדישה. כשהסרביס פאק 3 יצא לאקס פי כבר לא נרשמו אצלי התנגושיות חומרה וכל תוכנה חיצונית שהתקנתי פעלה כשורה, כולם מדברים על אבטחה, מתי לאחרונה יצא לך להיתקל בפירצה שהיא ממש קריטית...אני לא מבין למה תמיד מנסים להבהיל אנשים עם אבטחה, רוב "מחדלי" האבטחה נמצאו ע"י בודקי מערכות (משועממים או לא תחליטו אתם) שלא קשורים למיקרוסופט, יש מצב שיש להם תמורה על כך, ככה שהם מיד מודעים אליה ומוציאים עדכון, מה שגם נזק רציני עם הפירצות הקיימות ואני מניח שקיימות נזק ממשי לא ניתן לעשות, וזה עוד לפני שיברנו על חומות אש למינהם ואנטי וירוס.

לא יודע למה אבל עושה לי רושם ש7 ממש כבדה.

ולאפשרות של classic shell ישנה אפשרות לשנות רק את תפריט "התחל" מה שגם התוכנה חייבת לפעול ברקע כדי שהשינוי ישמר שזה בעצם סוג של סקין ולא אפשרות ממשית לשנות ממשק, ומתוך נסיון גם לו יש שינויים מוזרים שמופיעים פתאום.

פורסם

אם אתה רוצה כל כך את המראה הישן של הוינדוס פשוט לחצן ימני על המחשב שלי advanced system settings (הגדרות מתקדמות האפשרות הרביעית משמאל - פשוט זה אצלי באנגלית) ותחת הטאב של Advanced יש לך ביצועים או PERFORMANCE האפשרות הראשונה.

פשוט שנה את זה לביצועים הכי טובים או תוריד את ה V מכל הקוביות שם...זה יתן לך את המראה הפשוט של הוינדוס הישן.

אני באמת לא יודע איך אפשר להגיד על 7 שהיא מסובכת...זה תענוג של מערכת לדעתי, במיוחד שכל דבר שאתה מתקין כמעט אין צורך בדיסקים או דרייברים (למעט כרטיסי מסך וגם זה המערכת מורידה לך אם צריך).

7 כבדה יותר XP אך טובה יותר מ VISTA בניצול משאבים.

בביצועים גרפיים XP נותנת יותר FPS במשחקים (לא כזה קריטי עדיין).

אני חושב ש7 זו המערכת הכי טובה שיצא לי להתקל בה, XP הביאה את השינוי והחידוש כמובן, אבל 7 ממשיכה את הדרך בצורה הכי טובה, ואתה פשוט צריך להתרגל אליה.

אגב, עדיף לך 64 ביט לניצול כל ה 4GB זכרון.

קח לך כמה ימים תאמין לי גם אותי היא קצת בלבלה בהתחלה, כמה ימי נסיון והתאהבתי.

פורסם

אני לא מתכוון להפוך את זה לוויכוח אבל זווית הראייה שלך על הנושא מאוד צרה.

אתה מסתכל על מערכת הפעלה מתוך הזווית הצרה של המשתמש שמבחינתו כל עוד הכל עובד והממשק הגרפי נוח לו - אז הכל בסדר.

למערכת הפעלה יש שכבות נוספות מלבד ממשק גרפי והיכולת להתקין ולהשתמש בתוכנה. אף אחד לא מנסה להפחיד, אבטחה זה יותר מאנטי-וירוס, ולא כתבתי בשום מקום שעם XP תאכל מרורים בתחום זה. פשוט כתבתי וציינתי שיש כל שיפורים, בנושאים שונים, ברמת ליבת המערכת וברמות גבוהות יותר שהופכים מערכת אחת לעדיפה על אחרת, גם אם משתמש הקצה לא בדיוק מודע להבדלים או לא מרגיש (או לא חושב שהוא מרגיש) אותם בעובדה יום-יומית.

עם המידע הזה כל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

הערה: לא הבנתי למה אתה מתכוון אבל אפשר גם ב-Windows 7 להשתמש בממשק Windows Classic ולא כסקין.

פורסם
  • מחבר

שכנעתם אותי אני אנסה שבועיים נוספים...אני רק אעדכן את הגירסה ל64, יש צורך באתחול מחדש של המערכת? ז"א לפרמט?

פורסם

שכנעתם אותי אני אנסה שבועיים נוספים...אני רק אעדכן את הגירסה ל64, יש צורך באתחול מחדש של המערכת? ז"א לפרמט?

כן

פורסם

עם 2 ג'יגה זיכרון אתה יכול להשאר עם 32 ביט

פורסם
  • מחבר

עם 2 ג'יגה זיכרון אתה יכול להשאר עם 32 ביט

יש לי 4 ג'יגה זכרון..

עדכנתי את הווינדוס ל64 ביט, וכשאני מתקין תוכנות נהיו לי שתי תקיות של program files אחת רגילה ואחת לקבצי 32 ביט ז"א שעכשיו כל תוכנה שאני מתקין גם חייבת לכלול תמיכה ב64 ביט? ואם לא תהיה כזו תתוקן באופן אוטומטי בתיקיה של 32 ביט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים