עבור לתוכן

בניית בלוק מים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לנסות לבנות בלוק מים למעבד\כ.מסך ורציתי לשאול כמה דברים..

האם אני צריך שתי משאבות או שמשאבה אחת תספיק מבחינת לחץ מים? (אני מתכוון להשתמש במשאבה של אקוואריום הקטנות הפשוטות)

מאיזה חומר מומלץ לבנות את הבלוק?

ממה שראיתי צריך בלוק עבה שיאפשר חריטת חריצים בתוכו וחתיכת פרספקס שתאפשר את החיבור ללוח אם..

יצא לי לראות שיש כאלה עם 3 חיבורים ולא שניים.. מה ההבדל?

יש לי את הכלים וגם אם זה לא יצליח אני לפחות רוצה לנסות נראלי חוויה נחמדה

פורסם

מבחינת לחץ מים הכל תלוי בתכנון שלך, למרות שבטוח שמשאבה קטנה של אקוואריום לא יניב לך תוצאות מספקות.

אם אתה הולך על תכנון של פינים כתיעול המים בבבלוק של המעבד למשל אז זה מייצר התנגדות, למרות שזה יהיה לדעתי בלתי אפשרי כמעט ליצור תכנון של תעלה בבלוק למעבד מבלי להשתמש בCNC אחרי זה.

לכ.מסך תשתמש אך ורק בתכנון של תעלה אחרת יהיה לך המון התנגדות.

הנה לינק לת'רד שיכול לעזור לך המון:

http://www.overclock.net/water-cooling/886428-water-block-design.html

פורסם
  • מחבר

אז הבלוק קירור צריך להיות שונה בין CPU לGPU?

בCPU זה חשוב שיהיו חריצים ובGPU תעלות ישירות? או שלא הבנתי נכון..

פורסם

עדיף לך ששניהם יהיו תכנון של תעלה, פשוט לך לא נראה לי יהיה את האמצעים לבצע את זה בכזו רמת דיוק לבלוק של המעבד.

פורסם
  • מחבר

אז מה יותר טוב, שהמים "יספגו" יותר זמן את החום או שעדיף שהם יעברו כמה שיותר מהר בבלוק עצמו?

פורסם

כמה שיותר מהר

פורסם

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה,

מצד אחד, צריך בלוק עם "תעלות" ,כלומר, למקסם את שטח המגע של המים עם הבלוק לספיחה מירבית של החום,

מצד שני, תעלות רבות והחיכוך שנוצר, רק יקשה על הזרימה, ויגרום לזרימה טורבולנטית ולא לינארית, וכדי להתגבר על כך, יהיה צורך במשאבה חזקה.

לדעתי, ואני אגיד לך דוגרי?

אני מעריך את הרצון ללמוד וליצור, אך איך כאן פתרונות קסם, גם אם תנסה ליצור בלוק HOME MADE, אתה תתקל בלא מעט סיבוכים,

כיצד תאטום את 2 צידי הבלוק? (בהנחה ואתה לא תעבוד עם פרספקס?) מה עם ORING עבור האטימה?

כיצד תצור BARB'S עבור הצנרת? מה יהיה מבנה הבלוק? (יש לך גישה לכרסומת, ואני לא מדבר על CNC)

בהנחה שתתגבר על המכשולים הללו, לאיזה ביצועים אתה מתכנן להגיע? (להשכלה כללית, מערכת מוכנה של TT, או H50 לדוג', יניבו תוצאות של קירור אוויר בינוני ומעלה, היתרון הוא השקט).

גם עם מקדחת עמוד, וקדיחה אופקית של לא מעט חורים ליצור מבנה כלשהוא בתוך חתיכת מתכת (ועדיף נחושת, ואל תשלב בין אלומיניום לנחושת = קורוזיה)

יש הצורך להתגבר על ה"גלים" שתצור בתוך מבנה הבלוק.

נושא שלא עלה: מה עם רדיאטור? יש לך פיתרון שיכול לשלב גם את היכולת לקרר את הרכיבים שאתה רוצה, וללא התנגדות עבור המשאבה? (ולכן, תוותר על רדיאטורים של מזגנים, בהם ההמעברים צפופים מידי).

לסיכום,

אם בקירור מים חשקה נפשך, ורק בגלל המים (ולא ביצועים או שקט), לך על מערכת בסיסית של קורסאייר או COOLIT (וקשה לי להמליץ עליהם..)

אם אתה רוצה ביצועים ושקט? קירור אוויר איכותי, או 1500 ש"ח והזמנה של רכיבים מחו"ל.

שוב - הדעה האישית שלי.

פורסם
  • מחבר

אני שמח לשמוע את הדיעה שלך זה רק מכין אותי לדברים ונותן לי לחשוב יותר על תכנון, אמרתי שגם אם זה לא יצליח אני לפחות רוצה להגיד ניסיתי..

אני אתחיל בכרטיס מסך פשוט שגם אם יקרה לו נזק לא יהיה לי ממש איכפת..

בנתיים חשבתי ליצור משהו מצינורות נחושת של גז וצינורות של אקווריום, לאטימה יש דבקים שונים או סיליקון, אני כמובן אריץ את המערכת כמה שעות טובות לראות שאין באמת טפטופים או נזילות..

מיכל אני אעשה מפרספקס, ואם לא אמצא רדיאטור כלשהו אז אולי אקנה בסופו של דבר ..הבנתי שרדיאטור של קטנוע 50 יכול להיות טוב.

הקטע שאם אצליח לייצר דבר כזה אהפוך את כל המחשב שלי לקירור מים ..

כל הרעיון עלה בגלל שהקירור של הכ.מסך עושה יותר מידי רעש ולא מקרר מספיק.. קירור מים יסדר את שניהם.

פורסם

תעדכן איך הולך

פורסם

קיימים מתאמים שונים של צינורות נחושת שעשויים מנחושת או מבראס (לגז / רדיאטורים של הסקות / וכו). קיימים כאלה שיש להם צדדים שטוחים שניתן לשייף עוד קצת ולקבל בלוק, לא יודע אם הוא יהיה מספיק טוב בשבילך

חלק מהמתאמים (במיוחד אלה של צינורות מים שחורים 16 ו 20) ניתן להבריג הפוך לתוך מתאמים אחרים, כך שבמקום שהצינור השחור ילך החוצה הוא הולך לתוך המתאם. אתה יכול להשתמש אם זה כדיי ליצור תעלות פשוטות

אם תוסיף צינור פלסטיק שחור חתוך בצורה מתאימה בין האלמנטים של התעלה תוכל ליצור מסלול בצורת נחש שיאריך את המסלול של המים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים