עבור לתוכן

מבקש עזרה בבחירת מעבד Intel לגימינג + לוח אם תקציב 1000ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

איזה מעבד טוב לגימינג שני ליבות E8400

או 4 ליבות Q8400

ואיזה לוח אם טוב מומלץ לרכוש עבורם

1000 ש"ח (+ 100 ש"ח חריגה)

* כרטיס מסך יש לי של GeForce 9800 GT Super+ 1GB Video Card

מאוחר יותר מתכוון לשדרג ל 4890

תודה

פורסם

אם אתה קונה חומרה חדשה אז ככל הנראה לא זה ולא זה, ויהיה לך עדיף לבסס את המערכת על Athlon IIx4 או Phenom IIx4.

מה התקציב?

באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

האם מתוכנן OC?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה רק אינטל בשלב זה

לא מתוכנן OC

רזולוציה לא מבין בזה כל כך אבל בעיקרון ברזולוציה שיתן לי הכרטיס מסך שברשותי.

התקציב בערך 700 ש"ח עבור המעבד

ולוח אם כמה שיעלה

תודה

פורסם

התעקשות על Intel בתקציב שלך ממש מיותרת.

צריך להתאים את החומרה לרזולוציה ולא להיפך. כדי לדעת באיזו רזולוציה מרבית אתה יכול לשחק, פשוט תגיד מה הרזולוציה (המרבית) של המסך שאליו תתחבר המערכת.

עדיף שתגדיר תקציב מרבי לשני הרכיבים - כלומר מהי מסגרת התקציב הכללית שלך. להגיד "לוח-אם כמה שיעלה" זה לא בדיוק מדד כי יש לוחות-אם בכל מיני טווחי מחירים. יתר על כן, כדי לדעת מהו לוח האם שעונה על הדרישות שלך אתה צריך לפרט לגביהן. האם יש לך עדיפות לסוג או כמות חיבורים כלשהי?

ולסיום, ערוך בבקשה את הכותרת לכותרת עניינית לפי חוקי הפורום. דוגמה לכותרת עניינית היא "מעבד Intel + לוח אם לגיימינג, תקציב X".

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה שבה אני מתכוון לשחק היא 1280X800

בלוח אם חשוב לי לפחות 4 חירצים לזיכרון

כמה שיותר יציאות USB ( לפחות 8 )

חיבור PCI EXPRES (לכרטיס מסך)

חיבור SATA ו IDE

בקרת טמפרטורה

פורסם

בתקציב שלך מאוד קשה למצוא שילוב משתלם של Intel.

באופן אישי אני חושב שקניית חומרה המבוססת על תושבת LGA775 למערכת חדשה זה קצת מיותר, ולכן אחזור על ההמלצה שלי לפלטפורמת AMD. אני מציע לך לבחון את האפשרות הזאת שוב.

בתקציב שלך יש שלוש אפשרויות כשפונים ל-Intel:

1. לקנות מעבד כמו Q6600 יד שנייה.

2. לקנות מעבד כפול-ליבה זול יחסית כמו ה-E6500. כאשר אתה לא מתכנן OC, לרכישת מעבד כמו ה-Q8xxx אין שום תועלת כי הוא ממש לא משתלם למשחקים.

3. לקנות פלטפורמה חדשה המבוססת לעת עתה על Core i3 ובעתיד, אם יהיה צורך, לשדרג למעבד אחר לתושבת LGA1156.

אגב, מה עם תקציב לזכרון? אתה מקצה לו תקציב נפרד או שהוא צריך להיכלל בתקציב של ה-1,000?

פורסם
  • מחבר

בקש לזיכרון אני קונה

שני כרטיסי זיכרון של DDR3 2GB 1333MHZ KINGSTON

150 ש"ח כל אחד בתקציב נפרד.

ובכן אם אני קונה מעבד Q6600 איזה לוח אם ממומלץ?

פורסם

כל לוח-אם שעונה על הדרישות שלך ומתאים לתושבת 775 ותומך במעבד שלך (כולם למעשה אמורים לתמוך).

אתה יכול גם לחפש לוח-אם יד שניה, ואם לא, אז בגלל שמדובר בחומרה "מיושנת", המבחר בחנויות הולך ומצטמצם. תבדוק באתר של החנות שממנה אתה מתכוון לקנות כדי לראות מה מבחר הלוחות שיש להם ואז בדוק מי מהם עונה על הדרישות שלך ועומד במסגרת התקציב. קנה את הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

שים לב, רוב הלוחות בעלי סוקט 775 תומכים בזיכרון DDR2 ורק מעטים ב DDR3

פורסם
  • מחבר

החלטתי לקנות

מעבד : Intel Core i3 540 Socket 1156 3.06Ghz 4MB BOX

531 ש"ח

לוח אם : Asus P7H55-M Pro H55 CHIPSET

560 ש"ח

זיכרון : DDR3 2GB 1333MHZ KINGSTON

150 x2 ש"ח

סכ"ה 1391 ש"ח

פורסם

מה יש בו שגרם לך לבחור דווקא בו? אלא אם כן פספסתי משהו אז יש לוחות מאוד דומים של GB שעולים פחות.

ולפני שאתה קונה, אני רוצה לחזור ולהדגיש שמערכת AMD תשתלם לך פה הרבה יותר. אתה יכול לקבל באותו סדר גודל של מחיר מעבד מרובע ליבה ואפילו לוח עם USB 3.0 (אם זה חשוב לך), או לוח זול יותר עם אותם פיצ'רים.

אתה כמובן תעשה מה שאתה מוצא לנכון, אבל רק רציתי להדגיש את הנקודה הזאת שוב. לי באופן אישי לא ממש ברורה ההתעקשות על מעבדי Intel על פני הבחירה הצרכנית הנבונה יותר (זאת בשום פנים ואופן לא מיועדת להיות ביקורת המופנית כלפייך, אלא אמירה כללית).

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל את המלצתך ללוח אם דומה של GB

לגבי המעבד:

AMD בכל זאת יותר זולים (וזה לא במקרה)

ויש לי את הסטיגמה שמה שזול לא תמיד טוב יותר

אין לי ניסיון עם המעבד הזה בכלל

ובכל זאת אני מוכן להשקיע עוד כמה שקלים ולקבל משהוא טוב

פורסם

GA-H55M-D2H לדוגמה.

AMD בכל זאת יותר זולים (וזה לא במקרה)

אם הכוונה שלך שהם יותר זולים בגלל הפרשי איכות, אתה טועה לגמרי ומערכת השיקולים שלך לא עניינית.

ויש לי את הסטיגמה שמה שזול לא תמיד טוב יותר

אתה צודק. לא כל מה שזול תמיד טוב יותר, אבל האם נכון להגיד שמה שיקר יותר תמיד טוב יותר?. מבחינה צרכנית אתה מסתכל על הדברים בזווית הלא נכונה לדעתי. אגב, אם תשים לב לא המלצתי לך לקנות פלטפורמת AMD כי היא זולה יותר, אלא משתלמת יותר. מה המשמעות? שאתה מקבל ביצועים והיצע תכונות זהים במחיר זול יותר, או היצע תכונות עדיף במחיר זהה.

אין לי ניסיון עם המעבד הזה בכלל

איזה ניסיון בדיוק צריך? זה מעבד, כמו כל רכיבי המערכת יושב בתוך המארז ועושה את העבודה שלו.

ובכל זאת אני מוכן להשקיע עוד כמה שקלים ולקבל משהוא טוב

זאת בדיוק הנקודה, אתה משקיע עוד כמה שקלים, כהגדרתך, ומקבל משהו שבמקרה הטוב הוא שווה ערך, ולשימושים שלך (גיימינג) כנראה שאפילו "פחות טוב" בטווח הרחוק.

המערכת שאתה רוצה לקנות היא טובה והכל, אך לדעתי היה אפשר לנצל את התקציב בצורה משתלמת יותר. בכל מקרה, תתחדש.

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי

אתה יכול להרכיב לי מפרט טוב בטווח המחירים שהצבתי לעצמי

כולל קרור טוב למעבד

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים