עבור לתוכן

האם התופעה הבאה במגבר אמורה להדאיג אותי? (Musical Fidelity A1 הדגם הישן)

Featured Replies

פורסם

רגע אני רוצה להבין משהו, אתה משאיר את המגבר על עוצמה חלשה מאוד, ומגביר בכרטיס הקול, וזה מסתדר ?

מה שאני שואל בעצם, אתה לא חייב להגביר במגבר את הווליום כדי שזה יסתדר ? אתה יכול גם לשם את החוגה במגבר על המינימום, ולהגביר בכרטיס קול וזה יחזור לעבוד ?

יש מגברים שמנתקים חיבור מסויים כשהם לא מזהים כניסה, אבל אני לא יודע אם ככה זה גם אצלך...

פורסם
  • מחבר

אכן כן, אם המגבר מכוון לעוצמה חלשה ומגבירים דרך כרטיס הקול זה מסתדר. אני לא חייב להגביר במגבר, למעשה אין לזה שום השפעה.

בכל אופן העוצמה הבעייתית היא לא ממש "אפסית", זה יכול ליהיות למשל 0Db בהגדרות של הכרטיס ווליום על חצי ב-foobar, ואז מגבירים ב-foobar עד הסוף וזה מסתדר.

וגם, כפי שציינתי, הבעיה אופיינית בערוץ אחד בלבד. אז יכול ליהיות שבאותו ערוץ המנגנון ניתוק הזה שאתם מדברים עליו לא הכי תקין ולכן מנתק גם בעוצמות יחסית גבוהות?

פורסם
- ניסיתי להחליף בחיבורים מהמגבר לרמקולים (במגבר עצמו) הבעיה עברה צד.

פה הבעיה ^

פורסם
  • מחבר

היי, שוב תודה על הנכונות לעזור,

david11, כשאתה אומר "פה הבעיה" אתה מתכוון למגבר באופן כללי או לקונקטורים?

בכל אופן הכוונה שלי היתה פחות לשאול איפה בדיוק הבעיה ויותר להתעניין אם אני צריך לקחת אותו לשרות ברגע זה על מנת למנוע נזק בלתי הפיך או משהו בסגנון,

משום שהתופעה במתכונתה הנוכחית קלה לטיפול ולא מפריעה לי.

פורסם

תמיד עדיף יהיה לתקן את זה.

אבל לא נראה לי שזה יחמיר בעתיד.

פורסם

אני לא רואה סיבה שיהיה לך נזק מהבעיה הזו.

חשבתי על מעגל שמנתק את הכניסה אבל אני לא בטוח בכלל שזו הבעיה מסיבה פשוטה מאוד. בדר"כ מעגל ההשתקה\ניתוק משותף לשני הערוצים ואצלך התופעה קיימת בערוץ אחד בלבד. אם אתה הופך את האינטרקונקט (שערוץ שמאל ילך ימינה וימין שמאלה מהמחשב למגבר) האם התופעה נשארת באותו הרמקול (ולכן באותו הערוץ של המגבר) או עובר צד?

פורסם

אני לא רואה סיבה שיהיה לך נזק מהבעיה הזו.

חשבתי על מעגל שמנתק את הכניסה אבל אני לא בטוח בכלל שזו הבעיה מסיבה פשוטה מאוד. בדר"כ מעגל ההשתקה\ניתוק משותף לשני הערוצים ואצלך התופעה קיימת בערוץ אחד בלבד. אם אתה הופך את האינטרקונקט (שערוץ שמאל ילך ימינה וימין שמאלה מהמחשב למגבר) האם התופעה נשארת באותו הרמקול (ולכן באותו הערוץ של המגבר) או עובר צד?

הוא אמר, זה עובר צד.

הבעיה היא באותה הכניסה.

פורסם

בקונקטרים

לא ניראה לי בעיה במגבר כלל , הוא משדר מה שהוא מקבל - עובדה החלפת צד בעייתי הוא גם החליף צד בעייתי.

פורסם

להבנתי כשהוא אמר החליף צד הוא התכוון שכאשר הרמקולים הוצלבו הבעיה עברה מרמקול א' לרמקול ב' ולכן הבעיה עדיין באותו ערוץ של הכרטיס\מגבר.

פורסם

אוקי י אם כך אז משם פנימה , כעת עליו לבדוק את הזמנים והמצבים שבהם התופעה מתרחשת ו"ללכת" פנימה אל תוך המגבר ( אני חושב שזו כבר בעיה של טכנאי - יחד עם זאת בהרבה מקרים בעיות של מגעים נפתרות בעזרת תרסיס ניקוי מגעים אבל רק כטיפול חובבני וראשוני ) לצורך אינדיקציה .

פורסם

אוקי י אם כך אז משם פנימה , כעת עליו לבדוק את הזמנים והמצבים שבהם התופעה מתרחשת ו"ללכת" פנימה אל תוך המגבר ( אני חושב שזו כבר בעיה של טכנאי - יחד עם זאת בהרבה מקרים בעיות של מגעים נפתרות בעזרת תרסיס ניקוי מגעים אבל רק כטיפול חובבני וראשוני ) לצורך אינדיקציה .

אבל את מה בדיוק הוא יקח לטכנאי ?

אנחנו לא יודעים אם הבעיה נמצאת בכרטיס הקול או ברסיבר...

פורסם
  • מחבר

חברים יקרים,

אנסה להצליב את האינטרקונקט בהזדמנות הראשונה (שבה התופעה חוזרת)

למרות שחשבתי שהוצאתי את כרטיס הקול והאינטרקונקט מהמשוואה כאשר - החלפתי למקור אחר המחובר דרך אינטרקונקט אחר והתופעה המשיכה (באותו צד)

פורסם

מגבר של 20 שנה, נשמע כמו בעיה קלאסית של הלחמות קרות.

תעבור לבד על ההלחמות בנתיב הבעיתי או כאלה שאתה מזהה ויזואלית כבעיתיות או קח לטכנאי.

פורסם

שכחתי שכבר ניסיתי כרטיס קול אחר. אם כך אכן הבעיה במגבר. נותר רק למצוא אותה.

אם אין לך ידע באלקטרוניקה הסיכוי שתפתור אותה לבדך לא גדול מדיי. תתחיל מלרסס קצת ספרי לניקוי מגעים. אתה יכול גם לעבור עם מלחם בצורה זריזה על ההלחמות כפי שהציעו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים