עבור לתוכן

האם התופעה הבאה במגבר אמורה להדאיג אותי? (Musical Fidelity A1 הדגם הישן)

Featured Replies

פורסם

היי

ברשותי מגבר כמו שמצויין בכותרת, שקניתי יד שניה וכנראה יוצר אי שם בשנות ה-90, שמחובר לרמקולים הבאים: Epos ES11 (בעלי רקע דומה).

המקור הוא כרטיס קול אולפני/מקצועי/איך שלא תגדירו אותו מדגם E-MU 1212M (כמובן שהוא מחובר למגבר דרך היציאות האנלוגיות)

מספר פעמים חוויתי תופעה שבה אחד הערוצים (שמאל בדרך כלל) מושתק.

גיליתי בהמשך שהדבר קורה כאשר האות שיוצא מכרטיס הקול למגבר הוא חלש, וכאשר מגבירים את הקול דרך כרטיס הקול לרמה מסוימת, מתחילים לשמוע בערוץ כרגיל.

מספר שניות לאחר שהקול חוזר, ניתן להחליש את האות מהכרטיס וממשיכים לשמוע כרגיל בשני הערוצים.

אני חושב שהעניין קרה רק כאשר המגבר היה קר (כלומר, עוד לא התחמם) אבל לא 100% בטוח.

ואם כבר מדברים בנושא, האם הרושם שלי שהמקור (המחשב) אמור באופן אופטימלי להוציא אות ברמה הגבוהה ביותר האפשרית (ללא קבלת דיסטורשן כמובן) כל הזמן, והשליטה בווליום אמורה להעשות דרך המגבר עצמו?

פורסם

תופעה דומה, אם כי לא זהה, מוכרת לי מכרטיס קול שברשותי. תנסה לבודד משתנה (כרטיס הקול שלך) בכך שתחבר את המגבר למקור אחר (נניח DVD, שאין לו שליטה על הווליום) על מנת לבחון אם התופעה חוזרת. אם היא לא, זה קשור לכרטיס הקול.

בכל מקרה, מומלץ לשים את הווליום בכרטיס הקול על 100% ולהשתמש בחוגה של המגבר לצורך ויסות.

פורסם

אני לא מכיר את המגבר גם לא את הרמקולים

אבל בקשר לחימום שלו קראתי ביקורת עליו והוא אמור להשמע פחות טוב לטעם המאזין/כותב הביקורת ולאו דווקא לחדול לתפקד בגלל חוסר החום שלו.

הבעיה שאתה מתאר נשמעת כמו מגע רופף ולאו דווקא כמו בעיה של חימום קירור .

פורסם

זה היה קורה לי במערכת סטריאו הישנה של AIWA שהייתה לי.

הייתי מביא לה כאפה קטנה ( :D ) וזה היה חוזר לעבוד, או שהייתי מגביר וזה גם היה עוזר.

זה מגעים רופפים.

פורסם
  • מחבר

Fkl0ster, אוקיי, רעיון טוב, בהזדמנות הראשונה שהתופעה תחזור אני אנסה לעבור למקור השני שמחובר (אוי הבושות, ממיר של yes)

בקשר למגעים הרופפים, ובכלל, השאלה שלי בעצם היא האם התופעה הזו היא סימפטום למשהו שיכול להחמיר ולהגיע למצב של נזק כלשהו (כמו למשל, שהערוץ יפסיק לעבוד באופן קבוע) והאם יש משהו שרצוי שאני אעשה, בשלב הזה, או לחלופין האם יש משהו שרצוי שאמנע ממנו?

פורסם

שמע, כל דבר שיש היום ואתה מטפל בו בשיטות יחודיות וכואבות למכשיר עלול להחמיר.

זה יכול להחמיר כי כשאתה מסדר את זה תמיד המגעים נהיים רופפים יותר, אז כן, יש מצב שזה יחמיר יותר.

ובדיקה של טכנאי יכולה לעלות על הבעיה ולתקן את המגעים נראה לי.

פורסם

כמו שאמרו תנסה לבודד את הבעיה.

בנוגע לווליום, הכרטיס צריך להיות לדעתי על 0db (בתנאי שכאמור אין בעיה בווליום כזה, ובכרטיס נורמאלי לא אמורה להיות). הסיבה היא שהווליום במחשב הוא דיגיטלי (דחיסה) בעוד במגבר הוא אנאלוגי (אלא אם מדובר על רסיבר קולנוע ביתי לדוגמא שעד כמה שידוע לי רובם עושים זאת בדיגיטלי גם כן) ולכן לטעמי הדבר עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, יצא לי לנסות החלפת מקור, מקור התופעה במגבר.

העלאת ווליום אינה לדעתי צעד חריג ו"כואב", כך שלא נראה לי שאני אהיה זה שיגרום למצב להחמיר..

שוב תודה

פורסם

האם ניסת להגביר ולהוריד עוצמת שמע דרך הכרטיס ( או דרך המקור ) ולהשאיר את המגבר על גובה קבוע ?

פורסם

האם ניסת להגביר ולהוריד עוצמת שמע דרך הכרטיס ( או דרך המקור ) ולהשאיר את המגבר על גובה קבוע ?

זה לא ישנה לו לפי דעתי.

המגע נוגע שוב כאשר המגבר מספק הספק מסויים נראה לי.

פורסם

אתם מניחים שיש שם בעיה מגעים, מה שאפשרי אבל לא הכרחי. הדבר יכול לקרות ממעגל השתקה כלשהו שמזהה שאין כניסה (אפשרי עם כניסה ממש ממש חלשה לאורך זמן), או ממעגל הגנה כלשהו שמזהה אולי DC במוצא.

מעבר לזה שיכול להיות שהבעיה היא בכלל בכבלים.

עד כמה הבעיה שכיחה? כל כמה זמן הדבר קורה וכמה זמן הוא נמשך?

פורסם

לא היית אומר שעדיף לגשת לפתרון הבעיה בצורה שיטתית ?

פורסם

שיטתית כן, אבל איזו שיטה? :)

בקיצור, קודם כל לדעת האם הבעיה אכן במגבר (ולא בכבלים לדוגמא). חשוב לדעת כמה זמן הבעיה נמשכת. אם הבעיה נעלמת תוך 2-3 שניות יהיה קשה יותר למצוא אותה מאשר אם היא נמשכת שעה.

פורסם

אני תמיד בעד קודם כל לבדוק חיבורים , אלמנטים ( מקור( כולל הגדרות וכו' /כרטיס/מגבר וכו )ואחר כך להתמקד באלמנט הבעייתי ולבדוק בו חוגות ומגעים ורק אחר כך לוחות .

פורסם
  • מחבר

היי חברים, מצטער שאני חוזר באיחור רב כל כך.

david11: הבעיה מתרחשת כאשר המגבר קר וגם האות מכרטיס הקול הוא בעוצמה יחסית נמוכה. אין קשר לווליום שהמגבר מוציא בפועל אלא רק למה שמגיע מכרטיס הקול. אגב נראה שבימים קרים יותר כמו שהיו לאחרונה התופעה מתרחשת יותר.

Meni Hen: אני לא בטוח שזה קשור להספק שהמגבר מוציא החוצה, שוב העניין מתרחש כאשר יש אות יחסית חלש פנימה ולא משנה מה הווליום ששומעים בפועל.

Anatoli: הכבלים חדשים לגמרי ומאיכות די טובה (עלו מעל 500 ש"ח יחד עם האינטרקונקט)

כאמור ניסיתי להחליף מקור ואז השתמשתי בכבל אינטרקונקט אחר (פשוט משזר)

עוד דבר, פעם כאשר היתה התופעה חיברתי את הרמקולים הפוך והבעיה בערוץ עברה צד.

בקשר לכמה זמן הדבר נמשך, אני מניח שאם אני לא עושה כלום ונשאר עם אות יחסית חלש זה יכול להגיע לכמה דקות, אבל ברגע שמגבירים את האות מכרטיס הקול התופעה מפסיקה באופן כמעט מיידי ולאחר מספר שניות אפשר גם להוריד ווליום חזרה והכל נשאר בסדר.

david11, Anatoli: בקשר לשיטתיות:

- נבדק מול מקור אחר, הבעיה לא קשורה למקור הספציפי

- ניסיתי להחליף בחיבורים מהמגבר לרמקולים (במגבר עצמו) הבעיה עברה צד.

- "משחק" עם החיבןרים לא גורם לשום שינוי

- כדאי לנסות להחליף את הכבלים בשלמותם?

- מה עוד אפשר לבדוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים