עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת זכרון חדש למחשב 2GB תקציב עד 300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

בזמן האחרון התחלתי לקבל הרבה Stop Errors. הבנתי שהבעיה בזכרון, אחרי הרצה של Memtest.

אני כבר לא ממש בעניינים מבחינת השוק של היום ואין לי זמן להתחיל לקרוא ולחפש. אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור זכרון טוב למערכת שלי.

המפרט שלי:

מעבד: AMD Dual Core +6200

לוח אם: Asus M2N-E

זכרון: Crossair 2GB

כרטיס מסך: ATI Radeon HD 4800

ספק כוח: Crossair 520W

מארז: Antec P90

מערכת הפעלה: Windows 7

פעם קראתי שאם כבר מחליפים זכרון אפשר גם לחשוב על החלפת לוח אם. יש לי מה להחליף לוח אם? אם כן, למה?

וכמובן איזה זכרון כדאי לי לקנות? אני לא מאמין שאני צריך יותר מ2GB.

תודה מראש, יונתן.

פורסם

קודם כל אני ממליץ לך להיכנס ל-BIOS ולבדוק שהגדרות המתח, תדר ותזמונים של הזכרון מוגדרות לפי נתוני היצרן.

לאחר מכן הייתי מריץ בדיקה שוב עם MEMTEST.

כמו מודולי זכרון יש לך? אם יותר מאחד בדקת את שניהם בנפרד?

אין לך שום סיבה להחליף לוח אם אלא אם כן חסר לך משהו בלוח האם הנוכחי (ואני מבין שלא).

בנוגע לזכרון, בהנחה שהוא באמת תקול תבדוק אם הוא עדיין באחריות, אם לא, קנה זכרון DDR2 בנפח 2GB בתדר 800 הכי זול שתמצא מחברה מוכרת.

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 מודולי זכרון.. לא בדקתי כל אחד בנפרד מ2 סיבות: אני עצלן ;D והייתי בטוח שזה לא טוב לשלב 2 זכרונות לא זהים ולכן הנחתי שאני כבר אחליף את שניהם.

מבחינת הBIOS אני ממש לא מבין בזה.. ולכן אשמח אם תוכל להסביר לי או אולי לשלוח לי מדריך (אם יש לך) כיצד אוכל לבדוק את ההגדרות מתח ותדר תזמונים של הזכרונות.

תודה מראש.

פורסם

אפשר לשלב זכרונות מיצרנים שונים ללא בעיה. אבל במקרה כזה חשוב לדעת מהו דגם הזכרון הקיים כדי לבחור בזכרון חלופי מתאים.

את המיקום של ההגדרות הללו ב-BIOS תוכל למצוא בחוברת לוח האם (אם אין לך עותק קשיח תוכל להוריד אותה מאתר היצרן).

בעדיפות שנייה תוכל להשתמש בתוכנה CPU-Z לשם כך (לשונית Memory ו-SPD)

ואל תשכח לברר אם הזכרון עדיין באחריות.

אם אתה "מסתבך" בדרך תחזור לשאול ואז ננסה להכווין אותך באופן ממוקד יותר.

פורסם
  • מחבר

אחלה! תודה רבה רבה על כל העזרה. :xyxthumbs:

טוב לדעת שתמיד יש את hwzone שאנשים עוזרים תוך דקות ספורות. אין עליכם. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים