עבור לתוכן

GA-P55A-UD3 , SATA 3 וכל מה שבינהם.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

אני רוצה לחבר את ההארד דיסקים שלי לחיבורים ה SATA3 שבלוח אם, קראתי את מה שכתוב בחוברת הדרכה אבל עדין יש לי כמה שאלות:

מה זה RAID? איך אני יודע אם הארד דיסק שלי מתאים לחיבור?(או שכולם מתאימים?)

לפי מה שהבנתי מהחוברת בשביל שהחיבור יעבוד צריך שיהיו 2 הארד דיסקים מחוברים ביחד, מישהו יכול להסביר לי למה?

תודה, דביר

פורסם

RAID זה מערך של דיסקים קשיחים המחוברים במקביל, משתי סיבות עיקריות:

- פיצול פעולות הקריאה והכתיבה לכמה דיסקים במקביל, בשביל שהן יקחו פחות זמן.

- פיצול המידע בין כמה דיסקים באופן שיוצר יתירות (לא בכל תצורת RAID) כדי שתקלה באחד הדיסקים לא תגרום לאבדן מידע.

בשלב הזה אתה כבר אמור להבין שזה בהכרח דורש יותר מדיסק אחד. בעצם, עוד לפני שהתחלת לכתוב את ההודעה שלך היית אמור להבין שבשביל שאלות כמו "מה זה X" יש את ויקיפדיה, שם תקבל תשובה מקיפה הרבה יותר.

פורסם

לא צריך להרחיק אפילו עד Wikipedia יש הסבר מצוין בסטיקי הודעות נבחרות של הפורום 'אמצעי אחסון' - הכל על RAID.

ובנוסף, אני מניח שמדובר בכוננים קשיחים מכאניים. אם זה נכון, אז אין שום טעם לחבר אותם לחיבורי ה-SATA 6Gb/s של לוח האם (אלא אם כן הם החיבורים היחידים הזמינים).

בקשר ל-RAID, איזה RAID אתה מתכנן?

פורסם
  • מחבר

vic07- הסתכלתי בויקיפדיה תחת ערך SATA3 ,כנראה שגם הייתי צריך לחפש RAID. בכל מקרה תודה על ההסבר

About:blank- למה אין טעם לחבר את הכוננים אם הם מכאניים? הם לא יכולים להגיע למהירות הזו?

פורסם

תקן ה-SATA מגדיר את רוחב הפס בין הכונן הקשיח והבקר. ביצועי הכונן עצמו וקצב העברת הנתונים המרבי שלו נגזרים ממנגנון הכונן.

היום הכוננים המכאניים השגרתיים (אלו של 7200 סל"ד) יכולים לספק קצב העברת נתונים שנע סביב גבול רוחב הפס של תקן ה-SATA 1.5Gb/s (מה שנקרא SATA 1). הם אפילו לא קרובים (להיות קרובים) לנצל את רוחב הפס של תקן ה-SATA 3Gb/s (מה שנקרא SATA 2) - שהוא עדיין תקן ה-SATA הנפוץ ביותר בלוחות האם של ימינו -- ובטח שלא את זה של ה-SATA 6Gb/s (מה שנקרא SATA 3). לכן, לחיבור שלהם (בהנחה בכלל שהם מצוידים בממשק SATA 6Gb/s) לבקר SATA 6Gb/s אין שום משמעות בהשוואה לחיבורם לבקר SATA 3Gb/s.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים