עבור לתוכן

לוח אם שנרטב

Featured Replies

פורסם

יש דרך או אפשרות להציל אותו? הוא לא היה מחובר לחשמל כשהוא נרטב... תודה!

פורסם

אם הוא לא היה מחובר לחשמל, אז צריך רק ליבש אותו היטב.

תוכל להשתמש בפן, ואח"כ תן לו כמה ימים להתייבש לגמרי.

פורסם

רק תשים לב שאתה משתמש בפן ללא חימום.

פורסם

תפעל איך שהחברה פה הציעו, והלוח יהיה בסדר :) קרה לי דבר כזה פעם.

אתה יכול להשתמש באוויר חם, אבל לא ברמה הכי חמה, ולא להחזיק הרבה מאוד זמן צמוד לגופי קירור :)

פורסם

תלוי במה הוא נרטב. אם במי ברז עלולה להיות בעיה בגלל המינרלים שבהם למרות שהסיכוי נמוך.

התורה אומרת שצריך לשטוף את הלוח מספר פעמים במים מזוקקים כדי להסיר את כל שאריות המשקעים ואז לייבש אותו. בשלב ראשון אני, כמו החברים למעלה, לא ממליץ לך לשטוף אותו במים מזוקקים, בייחוד אם הוא נרטב במי ברז (אם נרטב במשהו אחר אז תפרט בבקשה).

אני הייתי ממליץ לא להשתמש במייבש שיער או כל התקן ייבוש אחר ופשוט לתת לו להתייבש באוויר. קח בחשבון שגם בימי הקיץ החמים מומלץ להשאיר אותו להתייבש לפחות 48-72 שעות. אם מזג האוויר הצפוי בימים הקרובים אכן נכון, הייתי משאיר אותו אפילו 24-48 שעות נוספות.

פורסם

מים+אוויר =קורוזיה/חלודה לא? אולי זה לא יפגע ברוב הלוח אבל מה עים הקבלים וחריצי שונים?

בכל מקרה שווה לך לנסות ליבש טוב, ולנסות מה שאמרו יומיים שלושה כדי למנוע קצר,

מוזר כי למשל אים טלפון נירטב הוא נחשב כתקול בלי יכולת לתקן.

פורסם

לא ממש, היו לי 2 פלאפונים שנפלו לאסלה באמצע משחק. הצלתי אותם בעזרת פירוק פאנלים ויבוש על ידי פאן.

פורסם
  • מחבר

בגדול הוא נרטב ע"י הגשם. סיפור ארוך.. מה שכן הוא בא במגע עם המים במשך דקות ספורות והגשם היה יותר טיפות.. אני אנסה מה שאמרתם ואעדכן כבר מה קורה. תודה!

פורסם

לפותח הדיון,

אתה צריך להביא את הלוח למצב שהוא יהיה יבש לחלוטין, הרבה דרכים לעשות זאת (אנשים כבר כתבו מעלי), אתה תבחר את הדרך המתאימה לך.

לא להשתמש באוויר חם !

לא לשים את הלוח בתנור !

לאחר שהלוח אם יבש לחלוטין תבצע ביקורת הסתכלותית נרחבת לחוסר המצאות של משקעים לבנים (קורוזיה)

במידה ומצאת יש לנקותם באופן יסודי באמצעות חומר יעודי לניקוי קורוזיה שאם אתה לא מצליח להשיג ניתן לעשות זאת גם באמצעות כהל בריכוז גבוהה.

רק אחרי שויידאת שהלוח יבש ונקי מקורוזיה תרכיב אותו במארז.

יכול לקרות מצב שקורוזיה מסתתרת מתחת לרכיב וגורמת לקצר לכן אני ממליץ להרכיב פריטים על הלוח אם בשלבים בשביל למנוע נזק פוטנציאלי לרכיבים אחרים.

בהתחלה חבר ללוח רק ספק וספיקר ונסה להדליק. אחרי זה תוסיף מעבד וכו'

כל הזמן תעקוב אחרי הצפצופים של הספיקר

פורסם
  • מחבר

כרגע יבשתי את הלוח בעזרת אוויר קר מהפאן ועטפתיאת הלוח במגבת ושמתי אותו על הממיר של HOT שמוציא חום למגבת ומחמם במקצת את הלוח וכך מייבש אותו.

מקווה שזה יסתדר.

תודה ממש לעוזרים! ;D

פורסם

לא כל כך טוב.

תשאיר אותו פשוט להתייבש באוויר (בתוך חדר כמובן ולא בחוץ חשוף למזג האוויר) זאת הדרך הכי טובה.

פורסם

מצתרף לכל ההמלצות פשוט לייבש. הממיר של הוט יכול לעזור אבל תוודא שאתה לא דופק את הממיר מהתחממות יתר (תשים את הלוח קצת בגובה שלא יחסום לו את הקירור)

אני שוטף אם צינור מים לוחות שיש בהם אבק קשה להסרה (לוחות ישנים) ומייבש 2 ימים אם מאווררים של מחשב ששוכבים אל הלוח, מעולם לא נדפק לי לוח ככה

פורסם

אתה יכול לנסות לשים את הלוח בתוך אורז, אורז ידוע כסופג מים וזה מה שעשיתי עם הפלאפון שנפל לשירותים, ועזר והוא עובד כמו חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים