עבור לתוכן

ניתוח לייזר מאפשר כניסה ליחידות עילית?

Featured Replies

פורסם

יש לי בערך 4 בשתיי העינייים .

ברור לי שבמצב הזה אני לא יכול להתקבל . השאלה שלי היא אם אני יעשה ניתוח לייזר אני אוכל להתקבל ?

נ.ב מאיזה גיל אפשר לעשות ניתוח לייזר.? כמה בערך זה עולה?, והאם זה אמין(ז"א שלא יחזרו לי המשקפיים אחרי מדפר שנים)?

פורסם

אסור ואם יגלו יעיפו אותך.

פורסם

בנוסף אני יודע שעד 4 זה סעיף קוצר ראיה קל, מעל 4 זה כבר מוריד פרופיל, מה שכן אם זו הבעיה היחידה שלך תוכל לבקש חרגי קרבי, אבל יחידות עילית (אם הכוונה ליום סיירות וכל מה שאתה יכול להשיג משם) סגורות בפניך.

פורסם

לרוב המקומות תוכל לחהתקבל, יש מקומות ספציפיים שלא תוכל להתקבל, אם אני זוכר נכון שייטת 13 וטייס לא מקבלים אנשים שעשו ניתוח לייזר

יכול להיות שזה השתנה, אבל זה מה שאמרו לי לפני שלוש שנים...

פורסם

אם אתה עושה את הניתוח יותר מ- 3 חודשים לפני שאתה מתגייס, לא אמורה להיות שום בעיה. זה המינימום של הצבא, בשביל לראות שהעין יציבה ולא רגישה וכו' וכו'. אמין במאה אחוז. הבעיה היא שיש לך גיבושים, ואם אתה רוצה להתקבל לאחת מהיחידות האלה אתה צריך לעשות את הניתוח 3 חודשים לפני הגיבוש, שלא ייצא שהעלמת מידע ואז בכלל תועף משם, אפילו אם כבר נכנסת ליחידה.

פורסם

אם אתה עושה את הניתוח יותר מ- 3 חודשים לפני שאתה מתגייס, לא אמורה להיות שום בעיה. זה המינימום של הצבא, בשביל לראות שהעין יציבה ולא רגישה וכו' וכו'. אמין במאה אחוז. הבעיה היא שיש לך גיבושים, ואם אתה רוצה להתקבל לאחת מהיחידות האלה אתה צריך לעשות את הניתוח 3 חודשים לפני הגיבוש, שלא ייצא שהעלמת מידע ואז בכלל תועף משם, אפילו אם כבר נכנסת ליחידה.

אבל לפי מה שהבנתי אי אפשר לעשות את הניתוח לפני 18~21 בגלל שהעין עוד "מתפתחת"

פורסם

חברי הטוב אשר לומד רפואה הסביר לי במילים אלו:

המספר זז עם הגיל, אבל לניתוח לייזר יש לחכות לגילאים 24-26 תלוי בבנאדם, כי אלו הם הגילאים אשר המספר מתייצב בצורה יחסית.

פורסם

אני מכיר מישהו שעשה ניתוח לייזר בזמן דח"ש ואחרי כמה חודשים קיבל זימונים לטיס.

עד כמה שידוע לי אי אפשר לעשות ניתוח לפני גיל 18, אז כנראה שדח"ש זה האופצייה היחידה אם אתה באמת רוצה להתקבל

פורסם

אבל לפי מה שהבנתי אי אפשר לעשות את הניתוח לפני 18~21 בגלל שהעין עוד "מתפתחת"

לא לגמרי נכון, מכיוון שעושים הרבה בדיקות לפני ניתוח לייזר בגילאים צעירים יחסית. למשל, אם אתה בן 18 אתה תעשה בדיקות כשנה לפני כן ע"מ לראות שהמספר לא זז. הרופאים מאוד ימליצו לא לעשות את הניתוח אם לא הבדיקות הללו. לי, למשל, יש 1.5 ו- 1.75 והמספר לא עלה מכיתה ז', זה משתנה מאדם לאדם.

פורסם

מיותר לציין שמתחת ל-2 אתה לא יכול להיכנס לשום יחידה,ואתה צודק.

למיטב הבנתי אסור לעשות את הניתוח לפני גיל 18,ואז ישנו הפרדוקס של "אם נעשה ניתוח תיקון לייזר" אתה לא יכול להתקבל בפרק הזמן של חצי שנה מהניתוח למיונים. אבל אז אתה כבר אחרי גיל 18,עברת מיונים וצו ראשון ונפסלת. ובמידה וכן עשית את הניתוח ועברה חצי שנה אתה עוד צריך לעשות גיבושים. כך שלא נשמע לי הגיוני ולא פגשתי שום אדם עם מספר מעל 2 בשירותי ובגיבושים לפני.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים