עבור לתוכן

שינויים ברשת ביתית ובעקבותיהם אובדן רשת

Featured Replies

פורסם

אהלן

בעקבות צורך מסויים הייתי חייב להוסיף ראוטר נוסף בבית. יש לי מודם שנמצא בממד ומחובר ל uplink של ראוטר אחד ללא WIFI.

מאותו ראוטר יש לי כבל רשת לסלון אליו חיברתי ראוטר נוסף (גם בחיבור ה uplink) שהוא גם אלחוטי.

הקטע האלחוטי עובד סבבה. יש לי קליטה בבית.

יש לי גם סטרימר שמחובר לראוטר הזה בסלון ע"י כבל, והוא אכן מחובר לאינטרנט ומסוגל לראות תכנים מהאינטרנט.

הבעיה היא שהסטרימר לא מסוגל לראות את הרשת עצמה. יש לי מחשב הורדות ואכסון מדיה בממ"ד, שמחובר עם כבל לראוטר הראשון, אבל את כל המדיה שלי ואת התיקיות המשותפות אני לא רואה. אם אני לוקח את הכבל שמגיע לראוטר האלחוטי ומחבר אותו ישירות לסטרימר אני מקבל הכל, אבל ברגע שזה עובר דרך הראוטר השני זה מפסיק לראות. כאילו מדובר ברשתות נפרדות שכשמחוברים לזו שבסלון אין גישה לזה שבחדר.

השאלה היא

איך מאחדים את הכל לרשת אחת ? האם ברגע שהעמדתי ראוטר שני אני לא מסוגל לראות ממכשיר שמחובר אליו את המכשירים שמחוברים לראשון ? נשמע לי משהו שאני יכול להגדיר אבל לא יודע איך ומה

תודה מראש

פורסם

תדאג שכולם תחת אותו WORKGROUP (אתה יכול לראות ולשנות אותו דרך מאפיינים של "המחשב שלי").

פורסם

תוודא שהחיבורים בין הנתבים השונים הוא דרך חיבורי הLAN שלהם.

פורסם
  • מחבר

שני הנתבים מוגדרים על LAN, וזה עדיין קורה.

לגבי ה workgroup - אני יכול להגדיר את המחשבים, לא את הסטרימר. הוא מבינתו יודע להיות מוגדר מול הרשת הפיזית שאליה הוא מחובר (לפחות ככה אני מניח) ובהגדרות רשת שלו אין לי אופציה להגדרה שכזו.

מה שמוזר לי שהוספת הנתב בחדש פתחה רשת חדשה ונפרדת. יש מצב שאני אמור לחבר בין הנתבים לא דרך ה upLink ?

ושוב, אינטרנט כן מגיע לסטרימר, רק שיתוף הקבצים לא.

פורסם

לא מדבר על הגדרות.

הכבל שמחבר בין שני הנתבים, אמור להתחבר מיצאת LAN בנתב אחד ליציאת LAN בנתב השני.

אם בטעות חיברת ליציאת הWAN, יופיעו כל הבעיות שאתה חווה

פורסם
  • מחבר

תודה ירח - יש מצב שזו אכן התופעה. לכשאגיע היום הביתה אז אבדוק ואחזיר תשובה

[br]פורסם בתאריך: 9.12.2010 בשעה 15:50:01

לא מדבר על הגדרות.

הכבל שמחבר בין שני הנתבים, אמור להתחבר מיצאת LAN בנתב אחד ליציאת LAN בנתב השני.

אם בטעות חיברת ליציאת הWAN, יופיעו כל הבעיות שאתה חווה

תודה ירח - הרשת שלי עכשיו מוגדרת, עובדת וכמו שרציתי גם אחת ויחידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים