עבור לתוכן

החלפת כסף

Featured Replies

פורסם

ענו, תודה

פורסם

כן בטח, כל שטר 100 שקל שתביא תקבל שטר של 200 שקל... :s07:

פורסם

סעאמק, צריך להוציא עכשיו את כל החסכונות מהבלטות ולגשת לקיוסק בשמונה וחצי בבוקר ב 1.1.11.

פורסם

מה יהיה על השטרות החדשים? הרב עובדיה יוסף?

פורסם

שמעתי שעל ה 50 שקל שמים את אבו מאזן בתור מחווה לחג שקר כל שהוא.

פורסם

מעקב

פורסם

אני דווקא זוכר שמחליפים שטרות עוד שנתיים בערך, במהלך 2012 יופצו שטרות עם תמונות של נשים מן ההיסטוריה הישאלית

פורסם

באתר חדשות 2 יש על זה כתבה.

וזה יקרה ב2012 וזה שמעליי זה לא יהיה עם תמונות של נשים אלה תמונות של בן-גוריון, יצחק רבין ומנחם בגין.

אבל היי קודם בוא נעבור את 2012 כי בכל זאת העולם יכחד זוכרים? :smile1:

פורסם

שמעתי שעל ה 50 שקל שמים את אבו מאזן בתור מחווה לחג שקר כל שהוא.

:lol: הרגת אותי

פורסם

אם באמת מחליפים, אתה לא צריך ללכת לאנשהו ולהחליף את כל הכסף שלך.

יש תקופה ארוכה (שנה לפחות) בה השטרות הישנים עדיין תקפים ולכל דבר ועניין. השטרות החדשים נכנסים באופן הדרגתי.

לקראת סיום התקופה הזו, אם עדיין ישארו לך שטרות ישנים, תצטרך ללכת לסניפי הבנקים ולהחליפם לשטרות החדשים.

פורסם

אבל אני אוהב את יצחק בן צבי!!

כי במגילה שרשום ליד התמונה שלו, בסוף, 3 משפטים אחרונים הוא אומר:

"לא בכדי פתחנו בעולי תימן, שכן עליית תימן היא אולי המופלאה שבעליות לארץ ומכמה וכמה טעמים"

פורסם

ב-1952 בוצעה החלפת שטרות שלותה במלווה חובה של 10% (הווה אומר - המדינה לקחה 10% הלוואה מהכסף של האזרחים). באותו זמן המדינה הייתה במצב כלכלי איום ונורא והייתה זקוקה לכסף.

אפשר ב-2012, 60 שנה אחרי, לקחת 10% מהכסף לאגרות זבל של כל מיני טייקונים מסכנים שנדפקו בגלל הורדת דמי הקישוריות או העלאת תמלוגי הגז. מהלך זה יהיה סמלי לציון תהליך ההפרטה של המדינה. שהרי כמו שאומרים הטייקונים - L'etat c'est nous (בפרפרזה על המשפט הידוע המשויך ללואי ה-14)

פורסם

בואו נקווה שהפעם 10% יספיק להם לגנוב מאזרחי המדינה.

לפי מה שזכור לי מגלגל"צ מדובר על שטרות ישנות של שקל ומטבעות של 5 אגורות.

פורסם

עומס המיסים במדינה הוא 47%, אז מה זה עוד עשרה אחוזים בשבילנו? ;)

פורסם

עומס המיסים במדינה הוא 47%, אז מה זה עוד עשרה אחוזים בשבילנו? ;)

47%? אתה חי במדינה אחרת כנראה...

מס הכנסה מרבי 47%, אבל בו נגיד שרובנו לא משלמים יותר מ-30-33 אחוז מס מירבי ו-20% על המשכורת כולה.

ועוד - 12% ביטוח לאומי וביטוח בריאות לשכיר (מעל משכורת של 4800 ש"ח).

זה די בקטנה - בסך הכל 30-35 אחוז בחודש יורד לי למיסוי ישיר. אבל זאת רק ההתחלה...

מהנטו שלי אני משלם על כל קניה מע"מ של 16%.

אני מוציא על דלק כ-600 ש"ח לחודש - חצי מזה מיסים (ואני יחסית מוציא מעט מאוד על דלק). בכלל מאחזקת הרכב המדינה גורפת סכום נכבד ממני כל חודש. מאחר ואני מחליף מכונית רק כל 5-6 שנים (משומשת במשומשת) אני נחשב לאויב משרד האוצר.

כשאני אקנה דירה - כנראה ההוצאה הגדולה ביותר שאעשה אי פעם - כמעט חצי מזה ילך למיסים מסוגים שונים.

מיסי קניה ומכס למוצרים שונים.

אגרות שונות ומשונות.

אני מעריך שלפחות 60% מההכנסה ברוטו שלי מגיעה בסופו של דבר לקופת האוצר בדרך זה או אחרת.

אבל זה לא נגמר כאן, בגלל השיטה הכלכלית במדינה אני (וכולנו) משלמים מס אוליגרכים - הווה אומר ההפרש הנומינלי במחירי מוצרים ושירותים בין ישראל לשאר העולם הנובע מהעדר תחרות ותיאום מחירים לכאורה (ומתבטא ברווחים חסרי תקדים של תאגידים פה ביחס להיקף לקוחות מצומצם יחסית) - ההפרשים האלו נעים בין עשרות ומאות אחוזים ועד אינסוף אחוזים במקרים מסוים (עמלות הבנקים - תופעה שלא קיימת במדינות רבות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים