עבור לתוכן

איך לבדוק איכות של סוללות מיצרנים שונים בעזרת רב-מודד?

Featured Replies

פורסם

שלום

תניחו את המצב הבא:

יש לכם פלאפון שצריך שיחליפו לו את הסוללה,

אתם הולכים לחנות ומוצאים כמה יצרנים שונים שמייצרים סוללה חלופית עבור הדגם שלכם.

אתם קונים סוללה אחת מכל יצרן, ורוצים עכשיו לדעת מי הכי טובה.

הכי טובה הכוונה: תתן זמן המתנה/שימוש כמה שיותר גדול,

ואם אפשר, אז גם שתחזיק מעמד כמה שיותר שנים.

האם יש דרך למדוד את זה רק בעזרת MultiMeter?

למשל להטעין את כל הסוללות על למקסימום שלהן, ואז למדוד משהו בעזרת הרב-מודד,

או אולי לרוקן את הסוללות ואז למדוד משהו..

דרך אגב:

אני לא מכוון לכיוון של פשוט לנסות לראות כמה זמן הן מחזיקות בתוך הפלאפון, כי הבעיה עם זה היא שקשה מאד "לייצר" שימוש זהה בפלאפון בכל הטענה של סוללה.

אז זה מבחינתי לא דרך טובה למדוד, על אף הפיתוי.

אני מעדיף דרך יותר אלקטרונית.

תודה

פורסם

אתה יכול לחבר אותן למשהוא שלוקח בוודאות את אותו זרם (למשל - נגד הספק) ולראות איך הוא מוריד את הסוללות לאורך זמן. אזהרה - לסוללות יש מעגל הגנה פנימי, אם אתה תפרוק את הסוללה יותר מדיי המעגל הזה יכול להתנתק ולא יאפשר לך להטעין את הסוללה מחדש בלי לבטל את ההגנה, ובכללי זה הורס את הסוללות. אל תוריד את הסוללות יותר מדיי

כמו כן אתה יכול לבדוק את ההתנגדות הפנימית של הסוללה - תמדוד את המתח שלה ללא עומס ואז תחבר עומס ותמדוד מהר שוב. ההפרש בין 2 המדידות חלקיי הזרם נותן את ההתנגדות הפנימית, שכמה שהיא קטנה יותר הסוללה טובה יותר

זה יתן לך מידע אל הקיבול וההתנגדות הפנימית של הסוללות (לסוללה טובה יש קיבול גבוה והתנגדות פנימית נמוכה) אבל לא ניתן לבדוק איך הסוללה תשתנה אחריי חודשים / שנים של עבודה - יכול להיות שסוללה שהיתה טובה בהתחלה תיהרס מהר ו/או שלא

פורסם
  • מחבר

כלומר אני כן יכול לבדוק את הקיבולת של הסוללה בעזרת רב מודד,

אבל אני לא יכול להעריך את אורך החיים שיהיה לה בהכרח.. (בעזרת רב מודד)

הממ אוקיי..

דרך אגב

כשכתוב על סוללה אחת 1400mAh ועל סוללה שנייה 1600mAh,

האם זה באמת מעיד על הקיבולת שלה?

כי מיליאמפר, מעיד על מה המקסימום זרם שהיא יכולה לתת..

אבל משום מה בחנויות, המוכרים תמיד אומרים שאם הזרם שכתוב על הסוללה גבוה יותר, אז זה אומר שהקיבולת שלה גבוהה יותר, כלומר שהיא תעבוד יותר מאשר סוללה עם פחות מיליאמפר.

זה נכון או שהם מחרטטים?

(נראה לי יותר הגיוני שזה אומר מה המקסימום זרם שהיא יכולה לתת, ואז למשל יותר זרם טוב למוצרים מסוימים כגון מצלמה עם פלאש, כי הפלאש יטען מהר יותר, וכו')

פורסם

יש כאן דברים שונים :

מילי אמפר mA היא יחידה של זרם - למשל ה LED לוקח 20 mA. לא נאמר כמה זמן הוא לוקח את ה 20 mA האלה או מה הקיבול

מילי אמפר x שעה mAH היא יחידה של קיבול של סוללה - למשל סוללה של 100 mAH. לא נאמר מה הזרם. למשל, סוללה של 100 mAH תחזיק את הלד הזה במשך 5 שעות, או לד גדול יותר של 40 mA במשך 2.5 שעות

מוכרים בחנויות לפעמים אומרים mA כשבתכלס הם מתכוונים לגודל של סוללה שאמור להיות mAH

כשכל יתר הנתונים זהים אז כן סוללה של 1600 mAH היא גדולה יותר מסוללה של 1400 mAH. איפה זה יכול להיות לא נכון ?

יכול להיות שאל חלק מהסוללות כתובים נתונים לא נכונים (כמו שאל ספק גנרי כתוב 500 W כן ממש) - יכול להיות שאל סוללה כתוב 1600 כשבתכלס היא 1000

הקיבול של הסוללה תלוי בזרם שבו פורקים אותה. למשל יש לך סוללה של 1500 mAH - אם תיקח ממנה 100 mA היא תחזיק 15 שעות. אם תיקח 500 mA היא אמורה להחזיק 3 שעות נכון ? אז זהו שלא ממש. ב 500 mA יותר אנרגיה הולכת לאיבוד (חימום וכו) בתוך הסוללה והיא יכולה להחזיק רק 1.5 - 2 שעות למשל. וזה שונה בסוללות שונות גם כאלה שכתוב אליה אותו דבר

ההערכה של הפלאפון (שהוא מראה כמה קווים נשארו בסוללה) תלויה במתח של הסוללה. למשל נניח שהסוללה המקורית היא 4.2 V (ליתיום יון) אז המתחים שכל קו מייצג יהיו למשל 4.2, 3.95, 3.7, 3.45, 3.2 V וכשהסוללה מגיעה ל 3.2 V (סתם דוגמא) הפלאפון מתכבה. יכול להיות שסוללה אחת היא 1400 mAH ומגיעה ל 3.3 V כשהיא ב 0%, וסוללה אחרת היא 1600 mAH ומגיעה ל 3.0 V כשהיא ב 0%. השניה גדולה יותר, אבל הפלאפון אף פעם לא יתן לה לנצל את כל ה 1600 mAH כי כבר ב 3.2 V (כשבסוללה עדיין יש משהוא) הוא יחליט שהיא ריקה ויתכבה

פורסם
  • מחבר

וואו איזה הסבר טוב

תודה רבה 11010010110!!!

=]

תגיד..

יש לי שאלה עכשיו שהיא יותר קשורה לאינטואיציה..

להלן שתי סוללות של שני יצרנים שונים, עבור הפלאפון שלי.

אני לא יודע את מי לבחור..

מהסתכלות מהאתר.. את מי היית לוקח?

אם יש איזה דרך להעדיף אחת על פני השנייה, כשכל מה שאתה יכול לראות זה אתר..

1:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23948

2:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8464

פורסם

זה אותה סוללה בדיוק של אותה חברה

פורסם
  • מחבר

זה לא..

אלה שתי סוללות של שני יצרנים שונים, ופשוט יש על שניהם מדבקה עם אותו כיתוב.

הכיתוב המקורי, לקוח מהסוללה המקורית של חברת HTC.

החברות האלה פשוט העתיקו את המדבקה.

אבל מי שיבדוק את המדבקה מקרוב, ישים לב שהם לא עשו צילום של המדבקה, אלא כתבו וציירו את התוכן שלה מחדש.

ניתן לראות את זה כי יש להם שגיאות כתיב בחלק מהמקומות.

אז הסוללה המקורית היא של HTC, זה מה שיש לי כרגע,

ושתי הסוללות שם פשוט העתיקו את העיצוב והמדבקה מ-HTC כדי להראות "מקורי".

פורסם

אז אין לי שמץ

פורסם
  • מחבר

ok

תודה רבה

פורסם

אני ממליץ לך לקנות סוללה מקורית של HTC דרך EBAY

פשוט שלא תתאכזב מסוללה תואמת

הן לא תמיד בעלות הקיבולת שרשומה עליהן

פורסם
  • מחבר

הממ

אבל איך אפשר לדעת שסוללה ב-ebay היא אכן מקורית ולא עוד אחת שהעתיקו בה את המדבקה?

הרי מאד קל לכתוב "Genuine"

פורסם

תקרא feedback ים של ה- SELLER

פורסם

זה אומר שהסוללה חזרה ליצרן לתיקון ואז עברה בדיקה קצרה והיא נמכרת שוב.

במילים אחרות, זה משומש שעבר בדיקה קלה.

פורסם

הסתכלתי בפידבקים של ה- SELLER הזה והוא דווקא מצטייר כאחד שלא אמין

לגבי manufucterer refurbished זה אומר שהמוצר חזר ליצרן או ליבואן של המוצר, נבדק בשביל לדעת מה מצבו, ואז:

1. אם יש צורך בתיקון והמוצר בר תיקון אז מתקנים (תיקון זה גם יכול ליהיות תיקון קוסמטי - אצל הרבה יבואנים / יצרנים מוגדר שמוצר ריפרביש צריך להראות כמו חדש), לאחר התיקון המוצר נבדק וחוזר למכירה

או

2. אם המוצר תקין תפקודית וקוסמטית אז מחזירים אותו למכירה

כל יצרן או יבואן מגדיר לעצמו מדיניות בדיקה שונה, יש כאלה שיבדקו באופן יותר יסודי ויש כאלה שפחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים