עבור לתוכן

האם יש הבדל בביצועים של 4 גיגה לבין 8 גיגה במישחקים? התשובה היא לא .

Featured Replies

פורסם

היי

לאחר שבדקתי בנצים במישחקים רבים עם זיכרון של 4 ועם זיכרון של 8 גיגה ראם, לא ראיתי שום הבדל בFPS , זאת אומרת שאין צורך ביותר מ4 גיגה זיכרון למישחקים.

רוני

פורסם

תודה רבה לך נשמה, זה כל מה שרציתי לדעת....ובטכלס לא הייתי מבין למה אנשים מתקינים 8 GB זכרון...

יש הבדל בין 2 ל-4?

פורסם
  • מחבר

יש הבדל משמעותי בין 2 ל4 , גם זאת ניסיתי , עדיף 4 גיגה ראם.

פורסם

תודה רבה לך נשמה, זה כל מה שרציתי לדעת....ובטכלס לא הייתי מבין למה אנשים מתקינים 8 GB זכרון...

יש הבדל בין 2 ל-4?

אנשים מתקינים 8 GB זיכרון כי הם גרפיקאים או כי הם משתמשים במכונות וירטואליות.

יש הבדל לא קטן בין 2 ל4,שזה בעיקר טעינה יותר מהירה במשחקים ואם אתה מפעיל המון חלונות במקביל זה משפר את המהירות.

פורסם

ואחד שפתוחות אצלו הרבה תוכנות כבדות בו זמנית, תוכנות גרפיקה בעיקר ושרתים וירטואלים, יכול להרוויח משימוש ב-8GB במקום ב-4?

פורסם

בודאי.

פורסם

כשזה מגיע למכונות וירטואליות וגרפיקה-כמה שיותר יותר טוב.

בעיקר אם אתה מפעיל כמה מכונות ווירטואליות.

לתוכנות כבדות יש גבול מסוים,כמה שיותר לא תמיד יותר טוב פה וסביר להניח שאם תקנה למשל 8 GB לא תשתמש בהכל.

רק אל תשכח-ל4GB+ אתה זקוק למערכת 64 ביט.

פורסם

רק אל תשכח-ל4GB+ אתה זקוק למערכת 64 ביט.

זה נכון לחלונות לדסקטופ.

יש מערכות 32BIT שיכולות לנצל עד 64G של זיכרון (Windows Server, לינוקס, מק, BSD וכו')

הנה תיעוד:

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

פורסם

כמובן שאני מדבר על תנאים שמאפשרים בכלל 8GB. במקרה הזה אני הולך להשתמש בחלונות 7 64bit.

עדיף להשקיע את הכסף בזכרון מאשר במעבד טוב יותר? לדוגמא, מעבד AMD 955\965 4 ליבות ו-8 ג'יגה זכרון, מול מעבד AMD 1075T\1090T 6 ליבות עם 4 ג'יגה זכרון. במקרה הזה, מה עדיף למשתמש שמעמיס הרבה על המחשב בו זמנית?

ותודה רבה, עזרתם לי המון.

פורסם
  • מחבר

למישתמש עם תוכנות גרפיות כבדות לאנימציה או לדפוס ,תמיד עדיף יותר זיכרון ראם, למישחקים לא.

רוני

פורסם

ואחד שפתוחות אצלו הרבה תוכנות כבדות בו זמנית, תוכנות גרפיקה בעיקר ושרתים וירטואלים, יכול להרוויח משימוש ב-8GB במקום ב-4?

בגדול התשובה היא כן. באופן פרטני יותר היישומים, צורת העבודה ודרישות המערכת משתנות בין משתמשים שונים ולכן מומלץ למשתמש לבדוק מהי צריכת הזכרון המרבית שלו בפועל. אם היא מתקרבת לגבול הזכרון הפיסי שמותקן הרי שבהוספת זכרון נוסף תהיה תועלת. אם גם בעומס מלא צריכת הזכרון עדיין נמוכה מכמות הזכרון הפיסי הנוכחית הרי שלהוספת הזכרון לא תהיה בהכרח תועלת.

פורסם

בקשר לתוכנות הכבדות-תתחיל מ4GB אם אפשרות להרחבה ואם תראה שאתה זקוק ליותר-תוסיף עוד.

בד"כ לא תזדקק ליותר מ4GB,אם אם התוכנות האלה מאוד כבדות יתכן ובאמת תצתרך עוד זיכרון.

פורסם

זה פחות התוכנות הכבדות אלא יותר זה שהכל יהיה פתוח ועובד בו זמנית. למשל, פוטושופ CS5, אילוסטרייטור, ויז'ואל סטודיו, אקליפס, פלאש CS5, פלקס, 4 דפדנים שונים עם הרבה סימניות פתוחות, שרת IIS שרץ על המחשב יחד עם שרת MYSQL ו-MSSQL וברקע תוכנות קטנות יותר כמו ניהול FTP, וורד\אקסל, מחשבונים וכד'... כל זה אמור לפעול בו זמנית במטרה שהעבודה על כל דבר תהיה כמה שיותר מהירה כשאצטרך.

פורסם

וואו!

זה לא מעט תוכנות...

תבדוק כמה זיכרון אתה מבזבז,ותשאיר חלון שידרוג לזיכרון.

פורסם

היי

לאחר שבדקתי בנצים במישחקים רבים עם זיכרון של 4 ועם זיכרון של 8 גיגה ראם, לא ראיתי שום הבדל בFPS , זאת אומרת שאין צורך ביותר מ4 גיגה זיכרון למישחקים.

רוני

בוא נעשה סדר זיכרון לא משפר את הביצועים של המחשב גם אים תשווה ב4 ל20 זה ממש לא משנה.

זיכרון נחוץ להפעלת תוכנות תהליכים של ווינדוס וכו' יש תוכנות שדורשות יותר זיכרון למשל משחקי מחשב חדשים,

תוכנות גרפיות 3DMAX מאיה ועוד.

משחקים ותוכנות נהיים יותר "כבדים" ולכן צורכים יותר זיכרון.

ככל שיהיה לך יותר זיכרון תוכל להריץ יותר תוכניות ברקע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים