עבור לתוכן

מה הכיוון הנכון של חיבור פינים על לוח האם ללחצן הכוח בפנל קידמי של המארז.

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב כרגע מחשב על לוח אם שהתיעוד עליו גרוע.

כידוע, יש על לוח האם פינים שמתחברים לפנל הקדמי של המארז

(כגון לחצן כוח, לחצן RESET , רמקול זמזם של המחשב). בכל המקרים הללו ניתן לחבר פיזית את הפינים של לוח האם

לחוטי חשמל של המארז _בשני כיוונים_, אבל לא ברור לי מה הכיוון הנכון.

אתרכז כרגע רק בשאלת החיבור בכיוון הנכון של לחצן הכוח (POWER BUTTON ) .

ככל שאני יודע לחצן הכוח בסך הכל סוגר מעגל חשמלי, לכן לא ניגרם נזק אם מחברים את הפינים בכיוון הפוך

(תקנו אותי אם אני טועה), אם יש בכלל הבדל בכיוון החיבור הריהו לא בשאלת הבטיחות אלא בעניינים אחרים

(כמו למשל: הארכת הזמן שבו המעגל החשמלי לא מתנתק מעצמו).

הייתי רוצה לדעת בצורה מדוייקת יותר מהו "כיוון החיבור הנכון".

שמתי לב שבחוטים היוצאים מהמארז, על אחד מהפלסטיקים שמתחברים לפינים

מסומן _משולש_. האם הפלסטיק שמסומן במשולש אמור להתחבר לפין על לוח האם שמסומן בתווים #PWRBTN

או לפין שמסומן בתווים GND ? (אני משער ש- PWRBTN הוא קיצור של POWER BUTTON והסימון

GND הוא קיצור של GROUND , לא יודע מה המשמעות של הסימון סולמית #).

פורסם

אין חשיבות לכיוון החוטים של לחצני הדלקה וריסט

לגבי שני הלדים אז יש להם חשיבות לכיוון אבל אם תחבר אותם לא נכון אז הם פשוט לא יעבדו אז נתק ותהפוך (בזמן שהם מחוברים לא נכון לא נגרם להם נזק אז אל חשש)

פורסם
  • מחבר

אין חשיבות לכיוון החוטים של לחצני הדלקה וריסט

לגבי שני הלדים אז יש להם חשיבות לכיוון אבל אם תחבר אותם לא נכון אז הם פשוט לא יעבדו אז נתק ותהפוך (בזמן שהם מחוברים לא נכון לא נגרם להם נזק אז אל חשש)

מה לגבי כיוון חיבור רמקול-זמזם של המארז ?

יש לי פלסטיק 4 חורים , עם שני חוטים בלבד אחד שחור אחד אדום, החוט מתבר למארז.

על הפלסטיק ליד החוט האדום מסומן משולש. על לוח האם יש שני פינים אחד מהם מסומן במילה SPEAKER

והפין השני מסומן בסימון +5V . האם הכרחי לחבר את החוט האדום לפין SPEAKER או לחבר אותו

לפין +5V ?

פורסם

גם לרמקול לא משנה סדר החיבור.

פורסם

בקיצור, כל החיבורים שבהם משנה מה הפלוס ומה המינוס מסומנים בהתאם (או לפחות אחד מהם), יחד עם החיבור בלוח. היכן שאין סימון שכזה כיוון החיבור לא משנה.

בנוסף, כמו שנאמר, כפתורי ההדלקה והריסט הם מפסקי מגע פשוטים שבהם אין כל חשיבות לכיוון החיבור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים