עבור לתוכן

מחשב חדש בעיה בהדלקה!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בעקבות חברים ומה ש KOKO אמר ניסיתי Live cd או יותר נכון LIVE USB

עם UBUNTU האחרון - בדקתי על המחשב שלי עולה בטיל.

על המחשב התקול לא עולה יש הודעת שגיאה בסקריפט :

end request I/O error on device fdO

Buffer error On I/O on device fdO

משהו בסגנון הזה לפחות המערכת לא עולה אבל המחשב ממשיך לעבוד (הוא פשוט מריץ בלופ את ההודעות).

עשיתי בדיקת זכרון מה LIVE CD הזכרון תקין.

בעייה במה לוח אם מעבד?

בקיצור מהיאוש אני הולך לישון מחר אחרה"צ נתפנה נלך לKSP שיראו מה הבעייה אני מבחינתי ניסיתי הכל!

• תגובות 34
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקשר לשגיאה קיבלת, תנסה לבטל את האפשרות של כונן ה-Floppy ב-BIOS. יכול להיות שהיא פעילה למרות שאין לך כונן כזה מותקן.

.

תפרט בבקשה קצת יותר גם בנושא הכונן הקשיח, כי אני לפחות לאחר קריאה של הדיון מתחילתו לא מבין משהו.

אל המחשב החדש שקנית אתה מכניס כונן IDE ישן?

לא יכול להיות להיות שאין לך את האפשרויות הללו ב-BIOS, אולי השם שלהן שונה. באפשרויות בקר ה-SATA יש לך משהו עם Combined?

פורסם
  • מחבר

יש COMBINED וNON COMBINED ן ADVNANCED ן עוד הגדרה ו AUTO ו DISABLE.

ניסיתי DISABLE ו AUTO ושניהם לא עבדו.

ניסיתי להגדיר כי אין כונן פלופי ולא לבצע בוט מפלופי יש בעייה אחרת כי אפילו ה LIVE CD לא עולה.

וכן המחשב הקודם שהיה סלרי בא בימים ששבק חיים- לא נדלק אין POST מדובר היה במחשב ישן שקניתי יד שנייה מחבר בפורום ב 500 שקל. ככה שמעבדה שתגיד לי שהוא מת גם ממש לא כדאי לי. כמו שהיה עם המחשב הקודם שלי.

מאחר והיה כונן דיסקים וכונן קשיח החלטתי שאני שומר את החלקים האלו וקונה לוח אם מעבד ספק מארז זכרון וכו' חדש כי להשיג חלק מתאים למחשב שמת יגרור מסע חיפושים ארוך ולא פורה כשם שניסיתי להחליף את הלוח אם במחשב הקודם שלי בתושבת 939 והיום לא ניתן למצוא לוחות כאלה חדשים או במחיר שפוי.

בכל מקרה גם במחשב שקניתי לפני שבוע וגם בזה התקנתי את הכונן הקודם שהייתה מותקנת עליו מערכת הפעלה תקינה.

במחשב הקודם הדבר הלך בלי בעייה המערכת עלתה זיהתה חומרה חדשה הותקנו דרייברים וזהו אני כרגע כותב מהמחשב ההוא.

במחשב החדש יש בעייה לא WINDOWS מאף כונן הישן של הסלרי והישן הנוסף שהוא בחיבור SATA לא עולים.

שיחקתי עם מרבית ההגדרות בביוס ולא עזרו.

משעשע אותי שעכשיו מופיע שכתבתי את ההודעה ב UNIX כי כתבתי אותה מהמחשב שהריץ את ה UBUNTU

ואני חוזר ששוב לא עובד אפילו לינוקס מ USB על המחשב הההוא

טוב ההודעת שגיאה היא:

end_request: I/O error, dev fd0, sector 0

Buffer I/O error on device fd0, logical block 0

חיפשתי בגוגל זה באמת קשור לפלופי ביטלתי פלופי ופרללי בביוס והלייב CD עלה. המחשב עובד תקין.

כלומר המעבד וזכרון עובדים

הדיסק קשיח מזוהה מערכת קבצים תקינה.

-------------------------------------------------------- ,

אוקי דיברתי עם חבר נוסף הוא הציע שהמחשב הקודם עבד סבבה כי עברתי מלוח אם GIGABYTE ללוח אם GIGABYTE ויתכן שלמרות שמדובר בציפסט שונה המערכת עלתה כמו שצריך כי ההפניות לדיסק קשיח היו לאותם מקומות בעוד פה עברתי מציפסט ישן על לוח אם ASUS ללוח אם GIGABYTE.

אני התייאשתי אז אני אגבה את המחשב ההוא ופשוט אתקין מחדש WINDOWS.

פורסם

מצטער אבל לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך בהודעה האחרונה ולכן אשאל מספר שאלות:

1. ברגע שביטלת את הפלופי במחשב החדש ה-Live CD עולה?

2. הכונן שעליו הותקנה מערכת ההפעלה ושאתה מנסה להכניס למחשב החדש הוא כונן בממשק חיבור SATA? אם כן, אין בהכרח קשר לבעיה בחומרה (וגם לא לזהות יצרן הלוח). יכול להיות שזה עניין ה-IDE/AHCI ויכול להיות שזה פשוט לא מצליח. לא תמיד ניתן להעביר מערכת הפעלה מחומרה ישנה לחדשה כך סתם. כמו שכבר כתבתי לך אין צורך להתקין מערכת מחדש. תבצע התקנת תיקון (ואם לא עובד תבצע התקנת תיקון שוב) עד שהמערכת תעלה. הבעיה נובעת מה-HAL (לצורך הפשטה, מנהל ההתקן של לוח האם אם תרצה) של מערכת ההפעלה והתקנת תיקון תפתור זאת. בהתקנת תיקון אתה לא מאבד מידע קיים, אם כי תמיד חכם ונבון לגבות את המידע החיוני לפני ביצוע פעולה שכזאת.

פורסם
  • מחבר

1.כן עולה לאחר הביטול!

2.יש שניים אחד SATA אחד IDE עם שניהם אותה תקלה

3. איך אני מתקן עם דיסק של WINDOWS XP בלי לדרוס!

פורסם

1. מהי כרגע ההגדרה ב-BIOS של בקר ה-SATA? בחוברת לוח האם צריך להיות לך הסבר מפורט מה המשמעות של כל אחת מהאפשרות (AUTO, COMBINED וכו'). מאוחר יותר אוריד את חוברת לוח האם כדי לוודא בדיוק מה אומרת כל אחת מהאפשרויות, כי אני לא בטוח במשהו אחד ולא רוצה להטעות אותך עכשיו.

2. התקנת תיקון אתה מתחיל בדיוק כמו התקנת מערכת הפעלה, ההבדל היחיד הוא שבשלב שבו תוכנית ההתקנה מזהה את ההתקנה הקיימת שלך, אתה לוחץ על R כדי לתקן אותה. הוראות מפורטות כאן.

פורסם

יש לך +2 כוננים קשיחים נכון ?

תעלה מה ubuntu ותעביר את כל הדברים מכונן 1 ל 2 ואז תוכל לפרמט את כונן 1 ולהתקין בו וינדוס מחדש

פורסם
  • מחבר

אני אנסה קודם FIX ואם לא נעשה את הפתרון הארוך.

פורסם
  • מחבר

מאחר וניסיתי להתקין FIX מגרסה של XP שהיא לא זהה ההתקנה לא מזהה את הקודמת אין לי את הדיסק של המערכת הקודמת ואני לא בטוח באיזה גרסה מדובר .

החלטתי לגבות לפרמט להתקין מערכת הפעלה מחדש אבל עכשיו יש בעייה חדשה.... :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: .

אני מתחיל התקנה של XP עשיתי פורמט מלא למערכת הפעלה ואז ההתקנה העתיקה את קבצי ההתקנה עד כאן סבבה המחשב מפעיל את עצמו מחדש ואז המערכת כותבת FAIL TO BOOT מ ההרדיסק והיא מבקשת את הדיסק וכאשר אני מכניס את הדיסק להמשך ההתקנה היא מתחילה מחדש את הההתקנה במקום להמשיך אותה.

בקיצור תסכול ויאוש :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:.

למה זה קורה דווקא לי ומה אני יכול לעשות.

פורסם

משהוא אם ntldr או boot שלא מוגדר ?

תעלה שוב מהאובנטו, תפתח קונסול, תכתוב שם sudo fdisk -l (ה -l כמו "אל" לא כמו "איי"), ותעתיק לפורום את מה שהוא כותב לך

פורסם

בדקת ב-BIOS את סדר התקני האתחול? בדקת שהכונן הקשיח שמוגדר לעלות ראשון הוא הכונן הקשיח שעליו אתה מתקין את המערכת?

פורסם
  • מחבר

הביוס מוגדר כהלכה הרד דיסק ואז CD

יש רק HD אחד מותקן והוא מוגדר ראשון

פורסם

תשתמש ב-Gparted כדי למחוק את כל המחיצות מהכונן הקשיח הקיים ואז תתחיל שוב בתהליך ההתקנה.

או שתעשה מה שהציע 11010010110.

אתה בטוח שהכונן עצמו תקין?

פורסם
  • מחבר

אני מחקתי את כל הפרטישנים ועשיתי FORMAT לNTFS (לא פורמט מהיר אלא האיטי).

לא עזר ההרדיסק מזוהה כהלכה והצלחתי לכתוב עליו מידע ולקרוא ממנו (להעתיק ממנו את כל התוכן להרד דיסק אחר) אז אני מניח שהוא תקין.

פורסם

ההבדל בין שני סוגי הפורמט הוא שבפורמט המלא מתבצעת גם בדיקת שגיאות עמוקה לאיתור סקטורים פגומים ולכן מהבחינה הזאת אין הבדל גדול בין השניים.

אם אתה אומר שהכונן הקשיח תקין (או שאין סיבה לחשוד שהוא לא) יכול להיות שגרסת מערכת ההפעלה של דיסק ההתקנה לא תקינה (או שהכונן האופטי לא קורא את הדיסק הזה בצורה טובה). אם אתה יכול להשיג דיסק אחר ולהתקין ממנו, שווה לנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים