עבור לתוכן

נעליים לטיול [בניוזילנד]. יש המלצות?

Featured Replies

פורסם

זה בסדר גם אני עשיתי את הקטע מבית אוסישקין למושב דישון.

אין שם שום דבר שמשתווה להימלאיה רק סלעי גיר וגרניט מתפוררים. בהימלאיה הסלעים חדים וקשיחים.

יש שם כמה בעיות, הראשונה זה שאתה מכניס את הרגל בין הסלעים ואז כשאתה מוציא חשוב שיהיו לך נעלים גבוהות אחרת אתה עשוי לדפוק את איזור העקב והמפרק והשניה זה שהסלעים חדים כמו זכוכית ויש מצבים שאתה הולך על סכינים, מכאן חשובה סוליית הויבראם.

פורסם

...

אחריהם הכי טובים: גרמונט, סקארפה וזמברליין

...

זמברליין העבירו את רוב הייצור לסין והאיכות ירדה פלאים.

יש סדרה אחת או שתיים שלהם שעדיין מייוצרת באיטליה, אבל אני לא יודע אם ניתן לרכוש אותה בארץ.

פורסם
  • מחבר

טוב, עשית סקר שוק וכמה בדיקות ועכשיו ההתלבטות גדולה.

מה שניסיתי:

-Vasque Breeze - ניסיתי אותן, ממש אהבתי. ממש נוחות, יושבות טוב. סולית ויבראם, GTX, הנעליים נושמות, רכות מאוד. הבעיה? המחיר.. 990 ש"ח. האם מישהו פה התנסה בהן ויכול להמליץ עליהן?

-דולג'ירי 2 של The north face - הנעליים במקור עולות 999 ש"ח. אני יכול להשיג אותן באיזה 700 ש"ח. ניסיתי, הן מעט קשות, קצת לא נושמות. יושבות בסה"כ בסדר, ויש להן סולית ויבראם וGTX. אני סבור שהן עמידות מאוד. מישהו טייל איתן ויכול לתת חוות דעת? [עליהן או על הדולג'ירי? ]

- Kayland Zephir - אז נתחיל ביתרון. הן עולות 600 ש"ח בחנויות עודפים ומדובר בדגם משנת 2009, ככה שהן גם כנראה לא עומדות יותר מדי זמן במדפים עד שהן הגיעו לעודפים. יש להן סוליית ויבראם ושידרוג של החלק האחורי שמונע משחיקה של הרגל בחלקה האחורי [כמו בנעליים גבוהות אחרות]. לנעליים אין GTX, אלא הפרדה של חברה אחרת [לא זוכר את השם], שהיא מעט פחות אטומה, אבל מה שכן הנעליים נושמות יותר והאיטום מכסה כמעט את כל גובה הנעל [מה שאי אפשר להגיד על הרבה נעליים אחרות עם GTX]. החיסרונות? הסולייות אומנם ויבראם אבל נראות די עדינות, ומיועדות בעיקר למשטחים רטובים, כמו שאמרתי - זה לא GTX, והן לא היו נוחות לה. הן קשיחות לחלוטין, ממש ממש קשות. כמו נעל צבאית, אני התחרפנתי מזה. יש המלצות על הנעל? מישהו התנסה בה?

-קריימור מרידייאן - נעליים עולות 660 ש"ח בחנויות עודפים, אין לי הערכת זמן כמה הן עומדות על המדף. יתרונות? נוחות ב-ט-י-ר-ו-ף, רכות, גמישות. חסרונות? מדובר בנעל 3\4 ולא נעל גבוה. יש להן גם כן את החברה המתחרה של הGTX והכיסוי הוא יחסית נמוך, ככה שהן לא אטומות בצורה מאוד יעילה. כמו גם שהסוליות שלהן לא גבוהות בטירוף כמו בנעליים גבוהות. הסוליות אגב, הן ויבראם.

בכל אופן - יש המלצות למשהו אחר? או על הנעליים שאני מתבלט ביניהן פה?

פורסם

נעלים רכות מאוד נשחקות מהר, קח בחשבון. הכל תלוי היכן תלך. אם בשטחים קשים הנעל תישחק מהר.

The north face זו חברה שמייצרת הכל, יש לה דברים טובים יקרים וגם דברים רעים. עדיף לקנות נעל מחברה שמתמחה רק בנעלים.

קארימור זו חברה שמגיעה ישר לעודפים.. בסה"כ חברה שירדה מגדולתה.

הכי חשוב שתקנה נעל שנוחה לך ולא מומלצת 3/4 קח גובה מלא.

שיטה טובה לבדוק נעל זה לקחת גרב עבה, בסוף היום (כשהרגל מתנפחת) ולעמוד עם הנעל בשיפוע ולראות שאצבעות הרגל לא משתפשפות בקצה הנעל.

אחרת תסבול בירידות.

פורסם

ממליץ בחום על הASOLO TPS, אבל רק אם תמצא אותן במחיר טוב. מחיר המדף שלהם הזוי (משהו כמו 1250 ש"ח).

פורסם

יש לי ניסיון עם ה-TPS של שנה וחצי של שחיקה יומיומית והם נהדרות.

אגב, לא עדיף לך לקנות כבר שם נעליים?

פורסם

קודם כל שיהיה טיול מוצלח. דבר שני אני חייב להתחיל את דבריי בסתירה מוחלטת לכולם פה. רוב המטיילים לא צריכים נעליים רציניות,מכיוון שרוב המטיילים לא באמת מטרקים. אם אתה לא מכיר את עצמך כטרקר רציני אני ברצינות מציע לך לשקול קנייה של כל נעל מעל 600-700 ש"ח. אם אתה לא מטייל בארץ אפילו תשקול לקנות נעליים יד שנייה,אומנם אין אחריות אבל שווה למי שלא מטייל הרבה ורוצה נעליים טובות במחיר זול.

אם אתה כן חושב שתטייל הרבה קח כמה שיקולים - נעלי עור מלא חמות מאוד,במיוחד בטיולים בארץ (בחו"ל זה נוח בד"כ). נעליים מסיביות יותר שוקלות יותר, לא חובה גורטקס,רק אם אתה באמת מטייל המון באיזורי מים. חוץ מזה כמו שאמרו פה,רצוי ללכת ולהתאים נעל למדרך הרגל,אנשים נמוכים צריכים נעליים עם מדרס נמוך, ולהפך. חנויות רציניות בארץ ידעו לתת לך שירות. חוץ מזה אם אתה יכול להביא מארה"ב כדאי לך מאוד (זול משמעותית על רוב הדגמים)

לדגמים שניתנו פה-נעלי עור מלא כמו הTPS 535 והדגמים המאוחרים יותר חמות בצורה היסטרית בארץ.

לאבא שלי יש את הBREEZE הוא מאוד מרוצה. נעל עם יכולות מעולות אפילו שאני לא אוהב את VASQUE

NORTHFACE,לא מכיר אישית ישראלים שהלכו איתם (רק אירופאים) לא אוהב אותם,ולא חושב שהם נהנים מהמוניטין של חברות נעליים רציניות.

סך הכל לא רוצה לתת לך חוות דעת על יצרנים,אם אתה מעוניין לשאול על דגמים אשמח לתת דעה. אני עם גארמונט באלטי מהיחידה,מאוד מרוצה אבל מסיביות מאוד ומתומחרות בהרבה מאוד כסף בארץ (1400).

פורסם

לך ל alpinestyle בחשמונאים בת"א.

יש להם מוצרים מצויינים... יש להם גם אתר אגב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים