עבור לתוכן

התלבטות בין זכרונות\לוח אם (מבוסס AMD לטובת oc)

Featured Replies

פורסם

^ אני חושב שאחד מאיתנו לא הבין את כוונת פותח הדיון.

לפי מה שאני מבין הוא בנה מפרט, עדין לא הזמין (או הזמין אך עדיין יכול לשנות), ומתייעץ אם אפשר לשדרג בו משהו לאור ירידת המחירים לפני שהוא סוגר את ההזמנה.

אם אני לא הבנתי נכון והשאלה היא האם לשדרג מערכת שכבר קיימת ועובדת - אז אני לוקח את כל מה שאמרתי בחזרה וכמובן שהשתשובה היא לא.

פורסם
  • מחבר

About:blank , לא טעית. עוד לא הזמנתי ועוד לא קניתי, אני מתייעץ לפני קניה האם יש רכיבים עדיפים שכדאי לשנות.

!_Nike_! , למה שאקנה עכשיו לוח אם ואחליף עוד שנה \ למה שאקח עכשיו זכרונות וכשאגלה שהם מגבילים אותי אקנה עוד זכרונות? לא עדיף להבין עכשיו איזה רכיבים עדיפים במיוחד לאור העובדה שאני לא מתכוון לבצע שדרוגים בזמן הקרוב?

פורסם

הזיכרונות שהצעתי באים בתדר יותר גבוהה ועם צלעות קירור , לכן הם יותר מתאימים. אם אני לא טועה אתה יכול לקנות לוח זול ובעתיד להוסיף כרטיס הרחבה שיתן לך תמיכה ב usb3 ...

פורסם

מבלי לסתור דברים שנאמרו, אני רוצה להבהיר כמה דברים כפי שאני רואה אותם:

1. אינך צריך זכרון בתדר 1600 מכיוון שהמעבד שלך מכפלה פתוחה וכלן מאפשר לך לבצע OC באופן בלתי תלוי בזכרון. גם אם המעבד שלך לא היה עם מכפלה פתוחה אז היה עדיף לך לקנות זכרון בתדר 1600 רק אם מראש היית מתכנן OC מאוד מסוים ומציב לעצמך יעד מסוים. מכיוון שאני מבין שאתה יותר מתכוון לשחק קצת עם OC וללמוד את הנושא, זכרון 1333 יספיק לך ולדעתי חבל להוציא את ההפרש הכספי על זכרון בתדר גבוה יותר. בקשר לגוף הקירור, זה נחמד והכל (בטח לא מזיק) אבל זה לא עושה בהכרח זכרון אחד עדיף על אחר מבחינת OC.

2. ניתן להוסיף פונקציונאליות של USB 3.0 בעזרת כרטיס הרחבה PCI-E אבל:

א. כיום המחיר של הכרטיס שווה פחות או יותר להפרש המחירים בין הלוחות

ב. עניין של אפיקי תקשורת. ערכת השבבים מציעה כמות מוגבלת של אפיקי תקשורת וכיום יש גם ככה בעיה מסוימת עם שילוב של USB 3.0. הוספת כרטיס PCI-E תדרוש חריץ הרחבה PCI-Ex4 לפחות (כדי שתוכל לנצל את רוחב הפס) מה שאין בלוח המקורי שבחרת.

משתי הסיבות הללו, אם אתה מעוניין ב-USB 3.0 אני ממליץ שתקנה מראש לוח עם USB 3.0.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם על ההסברים, הבהרתם כמה נקודות חשובות.

שתי שאלות אחרונות.

א. אם כך, באיזה מצב כן יש שימוש בזכרונות מהירים יותר?

ב. איך התזמונים משפיעים על יכולות ה oc ?

פורסם

1. כשעושים OC למעבד שאינו בעל מכפלה פתוחה (או שסתם רוצים לבצע OC באמצעות העלאת תדר הבסיס של המערכת) גם תדר הזכרונות עולה. בהתאם לאפשרויות של מחלק הזכרון (היחס בין תדר המעבד והזכרון) ולאור היעד שעליו רוצים להגיע לפעמים כדאי לקנות זכרון בתדר מסוים כדי שלא יגביל. למה הכוונה? אם לדוגמה מתכננים OC קיצוני ויודעים שעל קירור מסוים התדר שצפויים להגיע אליו הוא X ושבתדר הזה הזכרונות יעבדו בתדר Y, לפעמים כדאי לקנות זכרון שנבדק על-ידי היצרן כעובד בתדר Y (כלומר שגם תחת OC קיצוני הזכרון עצמו לא יעבוד בתדר גבוה מזה שקבע לו היצרן) כדי להבטיח יציבות.

2. תזמונים פחות משנים, אבל כמו בסעיף 1. אם יודעים לאיזה ערכים מצפים להגיע, ניתן לחשב (פחות או יותר) את כל הנתונים מראש ואז לקנות רכיבים מתאימים כדי שלא יגבילו.

פורסם
  • מחבר

במעבד בעל מכפלה פתוחה תדר הזכרונות לא צפוי לעלות?

פורסם

כל עוד אתה מבצע OC רק בעזרת שינוי המכפלה אז לא. אם אתה מעלה גם את תדר הבסיס אז כן.

זה בדיוק היתרון של מכפלה פתוחה, היא מאפשרת לך גמשיות גדולה יותר כדי להגיע למקסימום OC שאתה יכול להפיק מהרכיבים שלך במצב נתון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסברים המפורטים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים