עבור לתוכן

אבוד עצות, מסך כחול.

Featured Replies

פורסם

שלום.

המחשב שלי עשה לי הרבה בעיות אז החלטתי לעשות פירמוט ועל הדרך להשתדרג לווינדוס 7.

המחשב קרס כמה פעמיים במהלך ההתקנה ואחרי שהצלחתי להתקין המחשב המשיך לקרוס כמה קות מזמן ההפעלה.

התקבל מסך כחול עם השגיאה -

http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/The-system-encountered-an-uncorrectable-hardware-error-0x00000124-*1289.html

אחרי כמה בדיקות, הרצתי memtest86 והתגלה ששני כרטיסי הזיכרון פגומים, החלפתי אותם בכרטיס זיכרון חדש של 2 ג'יגה.

חזרתי הביתה בתקווה שסוף סוף המחשב יעבוד והבעיה המשיכה.

מה לעשות ? יש לי hirens cd, ניסיתי להריץ שם גם בדיקות על המעבד והלוח אם ומצא שהם תקינים.

אני אבוד עצות, אם תוכלו לתת הצעה כלשהי אני אשמח.

פורסם

יציבות כללית של מערכת מושפעת מהכל.

ספק, מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זכרונות, קשיח, אפילו סידירום שממנו אתה מתקין.

כיוון שאין לך חלקים להחליף (כלומר אתה נאלץ לקנות חלקים כדי לבדוק), הייתי ממליץ לך לשלוח אותו מעבדה ושהם ישברו את הראש...

אם בכל זאת אתה רוצה לנסות,

תפרק את החלקים ותשאר רק עם מה שנחוץ, כרטיס זיכרון אחד, קשיח אחד, וכו'.

את החלקים שאתה נשאר איתם, תוציא, תנקה את המגעים ותכניס לסלוטים שלהם.

תאפס את ה-BIOS ותנסה להתקין שוב חלונות.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את כבר בעיקרן, אני עם כרטיס זיכרון אחד ודיסק קשיח אחד.

המחשב עבר ניקוי גם לא מזמן, איך אני מאפס את ההגדרות של ה-bios?

ובנוגע לשליחת המחשב למעבדה, קניתי את המחשב מראשון לציון ואני גר בבאר שבע.

על חלק מהחלקים נותר לי אחריות ועל חלק לא, ככה שאם אני ישלח את זה למעבדה ובסוף חלק שאין לי עליו אחריות הוא יהיה פגום

זה בזבוז של כסף וחבל, בגלל זה אני מעדיף לנסות למצוא עכשיו את הבעיה ולפי זה לראות אם זה חלק שיש לי אחריות או לא.

פורסם

איפוס ביוס זה ע"י קיצור 2 פינים מסויימים (ליד הסוללה), תבדוק בספרות של הלוח אם שלך, או תעלה פה את הדגם ומישהו ינסה לעזור לך עם זה.

הסברתי לך מה המגבלות שלך, וגם למה כדאי לך לשלוח למעבדה מבחינת המחיר (בהנחה שאין אחריות).

פורסם
  • מחבר

הלוח אם שלי זה - asus m2n-e

ויש לי שאלה לאור מה שאתה רואה, יש סיכוי כלשהו שזה קשורת לבעיית תוכנה ולא חומרה ?

אחרי הכל זה קורה לי רק עם ווינדוס 7 והמחשב שלי אמור לתמוך בווינדוס 7

פורסם

בוא נתחיל מהבסיס:

1. מה קוד השגיאה שאתה מקבל במסך הכחול?

2. האם נוצרו לך קובצי minidump (תחפש בתיקייה C:\Windows\Minidump)? אם כן תעלה אותם לכאן.

3. תאפס BIOS ולאחר מכן תבדוק האם הזכרון מוגדר ב-BIOS (מתח, תדר, תזמונים) בהתאם לנתונים שקבע היצרן? את מפרט הזכרון אתה יכול למצוא באתר היצרן או בעזרת התוכנה CPU-Z (שאותה ניתן להוריד ממדור ההורדות של האתר).

4. תבדוק את הכונן הקשיח שלך בעזרת כלי הבדיקה של היצרן (קישורים לכלים של Seagate ו-Samsung גם ניתן למצוא במדור ההודרות).

כן, תמיד קיים סיכוי שמדובר בבעיית תוכנה. כל הבדיקות הנ"ל באות לאשר או לשלול בעיית חומרה.

תנסה להשיג מדית התקנה אחרת של Windows 7 ולנסות איתה אם אתה חושד בבעיית תוכנה.

פורסם

כדי לאפס CMOS:

כנס ללינק (זו תמונה של הלוח שלך), שים לב לג'מפר שנמצא ליד הסוללה (מצד שמאל כלפי מטה), קוראים לו CLRTC.

http://www.productwiki.com/upload/images/asus_m2n_e.jpg

1. כבה את המחשב ותוציא את כבל ההזנה של הספק.

2. תוציא את הסוללה.

3. תעביר את הג'מפר לצד השני (פינים 2,3 במקום פינים 1,2) ותמתין 10 שניות.

4. תחזיר את הג'מפר למקום ותחזיר את הסוללה.

5. חבר כבל למחשב ותכנס כנס ל-BIOS (כפתור DEL) כדי שיזהה מחדש את כל החלקים, תשמור ותדליק מחדש את המחשב.

כל זה כמובן לקחתי מהספר של הלוח מהאתר של ASUS.

פורסם
  • מחבר

בוא נתחיל מהבסיס:

1. מה קוד השגיאה שאתה מקבל במסך הכחול?

2. האם נוצרו לך קובצי minidump (תחפש בתיקייה C:\Windows\Minidump)? אם כן תעלה אותם לכאן.

3. תאפס BIOS ולאחר מכן תבדוק האם הזכרון מוגדר ב-BIOS (מתח, תדר, תזמונים) בהתאם לנתונים שקבע היצרן? את מפרט הזכרון אתה יכול למצוא באתר היצרן או בעזרת התוכנה CPU-Z (שאותה ניתן להוריד ממדור ההורדות של האתר).

4. תבדוק את הכונן הקשיח שלך בעזרת כלי הבדיקה של היצרן (קישורים לכלים של Seagate ו-Samsung גם ניתן למצוא במדור ההודרות).

כן, תמיד קיים סיכוי שמדובר בבעיית תוכנה. כל הבדיקות הנ"ל באות לאשר או לשלול בעיית חומרה.

תנסה להשיג מדית התקנה אחרת של Windows 7 ולנסות איתה אם אתה חושד בבעיית תוכנה.

1. פירסמתי לזה קישור אני א יודע למה הוא שבור בכל מקרה- The system encountered an uncorrectable...

STOP: 0x00000124

2. יש קבצים, הנה הורדה אליהם - http://www.f2h.co.il/4292460149154

3,4 אני לא יודע איך לעשות את זה :S

כדי לאפס CMOS:

כנס ללינק (זו תמונה של הלוח שלך), שים לב לג'מפר שנמצא ליד הסוללה (מצד שמאל כלפי מטה), קוראים לו CLRTC.

http://www.productwiki.com/upload/images/asus_m2n_e.jpg

1. כבה את המחשב ותוציא את כבל ההזנה של הספק.

2. תוציא את הסוללה.

3. תעביר את הג'מפר לצד השני (פינים 2,3 במקום פינים 1,2) ותמתין 10 שניות.

4. תחזיר את הג'מפר למקום ותחזיר את הסוללה.

5. חבר כבל למחשב ותכנס כנס ל-BIOS (כפתור DEL) כדי שיזהה מחדש את כל החלקים, תשמור ותדליק מחדש את המחשב.

כל זה כמובן לקחתי מהספר של הלוח מהאתר של ASUS.

סלח לי הבורות, אתה יכול לכוון אותי איפה זה מהמלבן הזהוב שכתוב עליו אסוס ?

פורסם

הודעת השגיאה שקיבלת מעידה ככל הנראה על בעיה בחומרה.

1. תתקין את התוכנה CPU-Z ותעלה לפה צילום מסך של הלשונית MainBoard ן-SPD. בלשונית SPD תעלה צילום מסך של כל ה-Slots (בחלק השמאלי עליון של החלון).

2. את הגדרת נתוני הזכרון אתה בודק ב-BIOS. יש שם תפריט שבו אתה יכול לכוון אותם אם הזכרון לא זוהה כמו שצריך. תנסה קודם לאפס BIOS.

3. את עניין תוכנת האבחון של היצרן תעזוב כרגע. קודם נסיים עם עניין הזכרון.

פורסם
  • מחבר

אין מצב שאני יצליח, המחשב נכבה אחרי לא יותר מדקה, וגם במצב בטוח.

יש פיתרון אחר ?

פורסם

איפסת BIOS?

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להעלות תמונות -

http://i55.tinypic.com/smugc5.jpg

http://i55.tinypic.com/kcmhyh.jpg

ויש רק סלוט אחד פעיל אז אין צורך להעלות את השאר.

דרך אגב אני בטוח ב-99% אחוז שזה לא קשור לזיכרון כי כמו שאמרתי חשבתי שזה הזיכרון ובהחלט הזיכרון היה פגום, היום קניתי זיכרון חדש

בדקתי אותו גם הוא תקין והבעיה עדיין המשיכה.

בנוגע להגדרות bios בכל זאת לאפס ?

פורסם

תתחיל מאיפוס BIOS. יכול להיות שהזכרון שלך לא מוגדר נכון וזה גורם לבעיה. אם אתה כבר ב-BIOS תבדוק גם את מצב בקר ה-SATA האם הוא מוגדר ל-IDE, RAID או AHCI.

הקישור לתמונה לא הצליח. מתחת לחלון ההודעה יש לך את האפשרות 'אפשרויות נוספות' שם תוכל להעלות תמונה ישירות לכאן.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הקישור של התמונות, אני עכשיו יבדוק ב-bios

דרך אג,ב, המחשב עובד כבר 15 דקות שזה לא קרה עד עכשיו, זה נותן לי אפשרות להעריך שזה קשור להתחממות כי המחשב היה במנוחה כמה שעות אבל זאת ההערכה גסה

פורסם

בדיקת טמפרטורה היה אמור להיות השלב הבא, אבל אם כבר העלית את זה...

תבדוק את הטמפ' של המעבד בעזרת CoreTemp (ניתן להוריד ממדור ההורדות באתר).

תעלה גם צילום מסך של הלשונית Memory מ-CPU-Z (שכחתי לכתוב בהודעה הקודמת).

איזה מעבד יש במערכת? איזה ספק כוח, איזה כרטיס מסך ואיזה כונן (או כוננים) קשיח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים