עבור לתוכן

חושב שיש לי בעיה במעבד איך בודקים?

Featured Replies

פורסם

אני חושב שיש לי בעיה במעבד כי הרבה פעמים המחשב עובד לאט ועושה בעיות שמפעילים הרבה דברים ביחד או לחוצים על כמה דברים ביחד רציתי לדעת איך אפשר לדעת ולבדוק? יש דרך להריץ תוכנה כלשהי שתבדוק את היציבות של המעבד שהוא במאמץ?(הבעיות קורות רק שאני מאמץ את המחשב)??

פורסם

תריץ תוכנה כמו OCCP להפעלת עומס על המעבד (או כל תוכנה מומלצת אחרת).. במקביל גם RealTemp או CoreTemp לבדיקת הטמפרטורות בזמן הפעלת העומס.. ובמקביל CPU-Z לבדיקת התדר/מכפלה/באס גם כן בזמן העומס.

קישורים לתוכנות הנ"ל ולשאר תוכנות מומלצות תמצא במדור ההורדות שבאתר.

פורסם

1. יכול להיות שהמעבד לא מעלה מכפלה במאמץ ולכן כדאי להתחיל במספר בדיקות פשוטות כדי לוודא שהוא אכן עובד בצורה תקינה. לא נכון להגיד שמעבד או עובד או לא - יש מצבים שבעקבות OC או שינויים אחרים ב-BIOS, כל מני הגדרות צריכת אנרגיה השתנו ועכשיו המעבד מוגבל על ידן. יש גם אפשרות שהוא מתחמם מדי ולכן מוריד מכפלה כדי לנסות להוריד טמפרטורה.

2. אני מסכים שבשיעור מספיק גדול של המקרים תופעת "איטיות" כזאת או אחרת נובעת מבעיית תוכנה ולא מבעיית חומרה. אך אם כבר נשאלה השאלה מומלץ לבצע בדיקות מאמץ וטמפרטורה למעבד ולו רק כדי לפסול אפשרות של בעית חומרה.

פורסם

טוב.. חלאס. כל הודעות הספאם נמחקו וגם ההודעות שמתייחסות אליהן למען שהדיון יהיה הגיוני.

micky_86 - תמשיך בקצב הזה ותירשם לך אזהרה על ספאם.

שאלות/טענות בהודעות פרטיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים