עבור לתוכן

הפיכת מחשב ישן ל HTPC

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב ישן –

מעבד AMD Athlon 64 3000+ (1.80Gh)

M512 זיכרון DDR 400Mh

כרטיס גרפי Radeon X600 (לדעתי עד M512, אבל לא זוכר ממש)

לוח אם Asus A8N-E

מ.ה. Win7 (שמסתבר שעובד על הפלטפורמה הזאת הרבה יותר טוב מ XP!)

המחשב עמד בצד הרבה זמן, ועכשיו הוא הולך לשמש HTPC.

למחשב היה עוד M512 זיכרון, אבל הזיכרון התגלה כלא תקין.

כרגע הוא עובד סביר, אבל ליותר ממשימה אחת מגיב די לאט (כצפוי מכמות הזיכרון)

ואני שואל -

1. אם אני קונה זיכרון – האם לקנות כבר עוד G1, או רק M512 ?

האם עוד G1 ינצל כראוי את ה Dual-Channel , או שהרכיבים צריכים להיות באותו גודל ?

(ההבדל בינהם במחיר לא כזה נורא)

2. האם כדאי לקנות כרטיס מסך חדש כדי לראות כמו שצריך HD ?

(ה 720p עובד כמעט בסדר, למעט ריצודים קלים מדי פעם. ה 1080 זוחל ונתקע)

או שזה יסתדר אם אני אגדיל את הזיכרון ?

3. חפרתי כאן בפורום ובסטיקי (לצערי חסר שם חומר על AMD), ולא הצלחתי להבין אם מעבד חדש מתאים לתושבת של הלוח שלי - סוקט 939

האם שדרוג כאן , אם אפשרי, יוכל לעזור במשהו ?

(הכוונה היא לקניית מעבד, שיוכל לשמש מחשב חדש בסופו של דבר – לא ברור מתי...)

ומעבר לכל זאת – האם יש עוד משהו שכדאי לדעת ?

האם המחשב יהיה מספיק חזק לעבודה בסיסית ביותר, או שההשקעה הנדרשת לא משתלמת וכדאי כבר לקנות מחשב חדש ?

פורסם

נראה לי שתצטרך כרטיס מסך חדש + תוספת זיכרון

אני מציע שתקנה לוח 785G עם מעבד לפחות 2 ליבות + 2 גיגה זיכרון לפחות

לדעתי יעבוד בצורה טבעית הרבה יותר טוב

פורסם

המערכת שלך מעט מיושנת אך עדיין אפשר להשתמש כ-HTPC במגבלות מסוימות.

1. 512MB של RAM הם פשוט לא מספיקים. ל-HTPC שמריץ Windows 7 הייתי ממליץ על לפחות 1.5GB של RAM. גם 1GB עשוי להספיק אבל פחות מומלץ.

2. מלבד עניין החיבורים, הכרטיס מסך שלך לא תורם בכלום לניגון התוכן. תוכל להשקיע השקעה קטנה בכרטיס מסך עדכני שתומך בהאצת חומרה - אבל שים לב, האצת החומרה תהיה יעילה רק במצבים ובניגון תכנים מסוימים.

3. אם תוכל למצוא מעבד כפול ליבה לתושבת 939 מיד שנייה זה יכול להיות שדרוג לא רע.

4. אם לא הייתה דרישה לניגון תוכן HD אז תוספת של זכרון הייתה הופכת את המערכת למערכת משרדית/ביתית סבירה כולל ניגון אקראי של מדיה (לא HD או 720p) אולם בגלל שהייעוד העיקרי אם הבנתי נכון הוא HTPC אני הייתי ממליץ לשקול כבר שדרוג פלטפורמה מכיוון שאם תקנה זכרון DDR (שהוא יקר היום יחסית) + כרטיס מסך מתאים + אולי מעבד כפול ליבה מיד שנייה הרי שכנראה יותר כדאי להשקיע את הכסף בשדרוג לפלטפורמה עדכנית יותר.

הכל עניין של התקציב העומד לרשותך ולדרישות שלך מהמערכת.

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים.

אני יודע שהפלטפורמה ישנה, אולם לצערי כרגע יש מגבלות תקציביות קשות...

לגבי השאלה שלי על זיכרון - האם אפשר להוסיף עוד שבב של 1G על ה 512M הקיימים (שבב אחד),

או שצריך לבנות אחרת כדי לנצל את ה Dual Channel ? (בחוברת של הלוח אם מומלץ לשים רכיבים זהים)

אם כן - מצאתי ב KSP את זה - 1GB DDR1 400Mhz CL3 G.Skill - ב 155 ש"ח

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&cat=208

מה דעתכם ?

הרעיון של מעבד יד 2 מעניין. יש כאן פורום לזה ? כי לא ראיתי אחד כזה ...

ובקשר לכרטיס מסך - יש המלצות ? או שצריך לשאול בפורום הרלוונטי ?

פורסם

אתה יכול להוסיף עוד מודול זיכרון, רק תקפיד שהמתח עבודה שלו קרוב ככל האפשר (רצוי זהה) לזה של המודול הקיים שלך. עניין ה-Dual Channel יעבוד אבל רק שתדע שהוא אינו תורם כמעט כלום לביצועים בפועל.

יש את TradeZone שם אולי תוכל למצוא מעבד כזה או לפרסם מודעה, וכמובן שיש גם את eBay.

בקשר לכרטיס מסך, כל כרטיס מסך Entry-level עדכני יתאים לך (כתלות בסירקולציה במארז שלך אולי אפילו כדאי לך לחפש אחד עם קירור פסיבי), אבל בהחלט מומלץ להתייעץ בנושא בפורום 'כרטיסי מסך' כדי לקבל את ההכוונה הטובה ביותר.

אגב, מהי מסגרת התקציב המרבית שאתה יכול להקצות לעצמך כרגע?

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע מה המתח של הזיכרון שיש לי ?

מה שיש לי כרגע זה

CORSAIR VS512MB400

לא מצאתי לא ב Device Manager ולא ב EVEREST מידע על המתח.

בזיכרון שהתקלקל והוצאתי החוצה יש משהו על 94V-0.

אני מניח שזה 94 וולט עד - ?

כי הזיכרון שמצאתי של 1G בעל הנתונים הבאים -

Model‎ ‎ F1-3200PHU1-1GBNT‎

‎ System Type‎ ‎ DDR‎

‎ M/B Chipset‎ ‎ nVidia nForce 4 series (For 939),‎

‎ nVidia GeForce 6xxx series (For 939, IGP)‎

‎ CAS_Latency‎ ‎ 3-4-4-8‎

‎ Capacity‎ ‎ 1GB(1GBX1) ‎

‎ Speed‎ ‎ 400 (PC3200)‎

‎ Test_Voltage‎ ‎ 2.6~2.75 Volts‎

‎ PCB‎ ‎ 6 Layers PCB‎

‎ Registered/Unbuffered‎ ‎ Unbuffered‎

‎ Type‎ ‎ 184-pin DIMM‎

ופה אם אני מבין נכון יש רק 2.6-2.75 וולט ... :-[

לא מסתדר לי בכלל ...

אגב, בקשר לתקציב - כמה שיותר נמוך, גם מהסיבה הפשוטה, שאם כבר הוצאה גדולה,אני מעדיף לחסוך אותו לקניית מחשב חדש...

פורסם

תבדוק ב-CPU-Z בלשונית SPD מה המתח המוצע לפי התדר והתזמונים שבהם הזיכרון רץ.

פורסם

מתח העבודה של הזכרון הנוכחי שלך הוא 2.5V לפי מפרטים שמצאתי ברשת. חיפשתי את המפרט שלו באתר היצר ולא מצאתי (לפחות כרגע). לכן באמת מומלץ לבדוק זאת כפי שהמליץ !_NIKE_! בעזרת CPU-Z. (אני מנצל את ההזדמנות להפנות אל מדור התוכנות המומלצות החדש שלנו).

אגב, בקשר לתקציב - כמה שיותר נמוך, גם מהסיבה הפשוטה, שאם כבר הוצאה גדולה,אני מעדיף לחסוך אותו לקניית מחשב חדש...

לכאן בדיוק אני חותר ולכן שאלתי. אולי מסגרת התקציב שאתה יכול להעמיד כרגע כבר מספיקה לרכישת פלטפורמה עדכנית, גם אם בשלב ראשון בסיסית ולא למשחקים, במקום להשקיע כמה מאות שקלים בפלטפורמה ישנה יותר שגם ככה היא מעט גבולית למטרה שלשמה אתה מיעד אותה.

פורסם

מסכים עם שי.. תנסה למכור את הרכיבים הישנים ביד שנייה בכמה שתוכל ויחד עם זאת תרכוש שילוש חדש.

פורסם
  • מחבר

טוב, בדקתי,

ואכן מתח העבודה הוא 2.5V ...

מה זה אומר ? שצריך למצוא בדיוק מתח של 2.5 ? או שמה שמצאתי (למעלה) - 1GB DDR1 400Mhz CL3 G.Skill - במתח של 2.6 עד 2.75 מתאים ? הבנתי מקריאה בסטיקי שעקרונית אפשר לשחק עם ההגדרות, אבל אני מעדיף (גם בשביל ההשכלה הכללית) להבין מה צריך כדי שדברים יעבדו "NATIVE" ...

אני מסכים אתכם, שאם כבר נכנסים להוצאות, שווה להשקיע בפלטפורמה חדשה.

האמת, בכלל לא האמנתי שהיא תתפקד, אבל WIN7 רץ עליה יפה מאד (שאפו ל MS שסופסוף עושים עבודה כמו שצריך אחרי 30 שנה...), התקנתי XBMC שגם עובד יפה מאד, ואפילו מריץ חלק (כמעט כמעט) 720P ...

לי כרגע נראה שעוד 1G זיכרון יעשה פלאים למערכת. אני טועה ? כי מדובר כאן בעוד 150 ש"ח ... לא כזה נורא...

וגם אני משער שאם אוסיף כרטיס גרפי בסיסי חדש, אוכל לנייד אותו למחשב החדש, לכשיהיה כזה, לא ?

או שזה מיותר בעולם השבבים הגרפים על לוחות האם ?

הוצאה על מעבד מיושן שלא יתאים ללוחות חדשים נראה אכן מיותר.

למכור חלקים אני כנראה לא אמכור - לא נוציא ממנו הרבה - מקסימום נעשה ממנו מחשב לאמא/לבן הקטן שלי ...

אז מה דעתכם ? עוד זיכרון - שווה ? יפתור גם בעיות HD, או שזה רק כרטיס גרפי ?

פורסם

אני עבדתי עד לא מזמן עם מערכת מאוד דומה לשלך (כשההבדלים היו מעבד 3200+ ו-2GB של זכרון).

כמערכת ביתית לעבודה משרדית וניגון מדיה (עד 720p) היא טובה מאוד, בטח אם תוסיף עוד 1GB של RAM.

אולם, כשזה מגיע לשימושי HTPC, אז העניין מסתבך והופך להיות מאוד תלוי באופן שבו מקודדים תכני ה-HD שלך. חלק מהתכנים תוכל לנגן ללא בעיה מיוחדת, עם אחרים המעבד יהיה פשוט חלש מדי וכאן או שכרטיס גרפי מתאים התומך בהאצת חומרה יעזור, או שפשוט המערכת לא תוכל להתמודד עם התוכן. עד וכולל תכני 720p לאצ ריכה להיות לממערכת בעיה מיוחדת גם בתצורתה הנוכחית (כפי שכבר נוכחת לדעת), עם תכנים באיכות גבוהה יותר ובקידוד של H.264 סביר להניח שהיא תתמודד בצורה הרבה פחות טובה ולפעמים אולי בכלל לא.

אני פשוט חושב שבגלל שהיא מערכת גבולית ובגלל שרכישת זכרון + כרטיס מסך (שיהיה מיותר להעביר אותו למערכת חדשה מכיוון שתוכל לקנות מערכת עם שבב גרפי מובנה שמתאים למערכת HTPC) + אולי גם מעבד מסתכם בכמה מאוד שקלים כשאתה יכול לקנות מערכת חדשה בסדר גודל של 1200-1500 ש"ח שמבחינת תמורה לכל שקל תתן לך הרבה יותר. כמובן שלא תמיד אפשר להוציא את הסכום הזה אפילו אם התמורה מאוד משתלמת, ולכן שאלתי מה מסגרת התקציב. הרבה פעמים נוטים לחשוב שעבור מחשב חדש צריך כמה אלפי שקלים טובים כשלמעשה בפועל לצרכים מסוימים ההפרש בין שדרוג או תחזוקת פלטפורמה ישנה לבין השקעה בחדשה אינו כזה גדול ביחס לתמורה.

תשובה לשאלות שלך בנושא הזכרון תוכל למצוא בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום.

בקצרה, צמד המודולים יעבדו לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר. כשזה מגיע למתח ייתכן שהם יעבדו בצורה טובה ישר מהקופסה וייתכן שתצטרך קצת לשחק עם ההגדרות ידנית כדי למצוא מתח ביניים שבו שניהם יכולים לעבוד. בגלל שהפרש המתח במקרה הזה הוא קטן, סביר להניח שלא תהיה בעיה למצוא מתח משותף שבו שניהם יעבדו (2.5 או 2.6 לדוגמה).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות, ובמיוחד ל about:blank (שי, אם הבנתי נכון ?) על ההתיחסות המפורטת.

אני נוטה כרגע להוסיף עוד 1G זיכרון, ובכך לפחות להעמיד מחשב בסיסי מאד על הרגליים, בעלות יחסית סבירה של 150 ש"ח +-,

ואת שאר ההוצאות כבר לקניית מחשב חדש, כשיגיע יומו.

קראתי בעיון בסטיקי על המתחים, וגם כאן, ונשארתי רק עם שאלה אחת קטנה -

כיוונון המתח, שאולי צריך לעשות, אם זה לא "עובד טוב ישר מהקופסה", מתבטא בזה שהמחשב מזהה את הבעייה ומתריע (או מסרב להמשיך) ברמת ה BIOS/OS , או שזה משהו שצריך לבדוק ידנית כדי לוודא שלא תהיה בעייה פתאום ?

ואגב, מה דעתכם עם קניית זיכרון מיד 2 ? ואיך בודקים ? אם הוא עובד אז הוא תקין וזהו, או שצריך לדעת יותר ?

פורסם

לגבי השאלות על המתחים ועל זיכרונות יד שנייה-

התשובה היא זהה לשתי השאלות והיא שכדאי להריץ Memtest בשביל לבדוק תקינות/יציבות. אין ממש התראה מפורשת (אולי dump שיצביע על הזיכרונות) אלא המערכת פשוט לא תהיה יציבה ואז כדאי להגדיר את הערכים ידנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים