עבור לתוכן

הודעת CMOS Checksum Error ממשיכה לאחר החלפת בטריה

Featured Replies

פורסם

שלום.

ההודעה cmos checksum error מופיעה אצלי בעת הדלקת המחשב.

החלפתי בטריה לחדשה היום, כפי שהצעתם לי כאן בפורום.

הבעיה ממשיכה!

באתר של לוח האם שלי, תחת שאלות-ותשובות (FAQ), ניתנה התשובה הבאה:

Please check whether the jumper for "Clear CMOS" was lost or being set at "2-3". If so, please set the jumper back to "1-2 ON" to get the system resuming its normal service.

אם כי מבין גדול במחשבים אני לא, נראה לי שאכן ה"Jumper" הזה [יהיה מה שיהיה הדבר הזה] יושב במקום הנכון.

האם יש הצעות נוספות?

אשמח לשמוע, ותודה מראש

פורסם

1. תנסה לאפס את ה-BIOS באמצעות הג'אמפר הזה (CLR_CMOS) הוראות מדויקות בחוברת לוח האם.

2. לאחר האיפוס תיכנס ל-BIOS ותבדוק שכל ההגדרות נכונות - שעה, תאריך, מצב בקר ה-SATA וכו'. אם ביצעת שינויים אל תשכח לשמור לפני היציאה.

3. אם עדיין מופיעה ההודעה תנסה לאפס את ה-BIOS מתוך ה-BIOS באמצעות האפשרות Load Optimized Defaults (או משהו דומה, זה משתנה בין BIOS ל-BIOS).

האם התופעה הופיעה ככה סתם (כלומר מעידה על סלולה תקולה) או לאחר פעולה כמו עדכון BIOS?

פורסם
  • מחבר

1. תנסה לאפס את ה-BIOS באמצעות הג'אמפר הזה (CLR_CMOS) הוראות מדויקות בחוברת לוח האם.

2. לאחר האיפוס תיכנס ל-BIOS ותבדוק שכל ההגדרות נכונות - שעה, תאריך, מצב בקר ה-SATA וכו'. אם ביצעת שינויים אל תשכח לשמור לפני היציאה.

3. אם עדיין מופיעה ההודעה תנסה לאפס את ה-BIOS מתוך ה-BIOS באמצעות האפשרות Load Optimized Defaults (או משהו דומה, זה משתנה בין BIOS ל-BIOS).

האם התופעה הופיעה ככה סתם (כלומר מעידה על סלולה תקולה) או לאחר פעולה כמו עדכון BIOS?

אוקיי, תודה רבה, אנסה זאת עוד היום ואעדכן בהקדם.

לגבי הופעת התופעה: לא, זה לא הופיעה פתאום, אלא מהרגע הראשון שקיבלתי את המחשב [אם אתה זוכר, רכשתי אותו ממכר, והוא שלח לי אותו בדואר ממקום די רחוק ממני בארה"ב. מי יודע מה עבר על המחשב הזה במשאית הדואר?!]

בכל אופן - הבעיה הייתה קיימת מהרגע הראשון שהדלקתי את המחשב. אבל חשבתי שזה בטח רק עניין של בטריה. מסתבר שבטריה חדשה לא פתרה את הבעיה.

ולכן אני שוקל חלופות. אם הלוח אם לא תקין, אני רוצה לדעת מזה

[כשאמרתי שהאדם שמכר לי את המחשב הוא מכר, או חבר, זה לא ממש באופן מילולי, ואני לא בוטח בו יותר משאני בוטח באדם אחר - ולכן הנושא חשוב לי, כי בטח אני לא רוצה לחשוב שהוא מכר לי אותו בידיעה שיש בעיה בלוח]

פורסם

אם יש לך אפשרות להחליף את הלוח באחריות נסה לעשות כך,אם לא אז מה שאני חושב כרגע הוא ביצוע עידכון BIOS

פורסם

מוקדם מדי מכדי להתחיל לחשוד באי תקינות הלוח, לרוב מדובר בבעיה שהיא בהחלט פתירה. אני לא פוסל שום אפשרות כמובן, אבל קודם ממליץ להתקדם צעד צעד לאיתור ובידוד הבעיה.

האם הסוללה החדשה יושבת כמו שצריך (יש מין תפס כזה שלפעמים גורם לה להראות כאילו שהיא יושבת כמו שצריך אך היא עשויה עדיין להיות רופפת)?

האם הסוללה החדשה בעלת נתוני זרם ומתח זהים או עולים על אלו של הסוללה הישנה (לא שיש פה הרבה במה לטעות, אני יודע, אני שואל רק למען הסדר הטוב)?

פורסם
  • מחבר

המחשב בן שנתיים לפחות, כך שאני מניח (אם כי לא בטוח) שהלוח כבר לא באחריות. לא?

לגבי הבטריה - אני מניח שהיא יושבת כראוי. אבל מכיוון שאני כרגע לא בבית, אאלץ לבדוק שוב כשאגיע לבית [אתמול ישבתי על המחשב למשך שעה או שעתים, ועשיתי לו overall רציני, כולל ניקוי אבק יסודי, סידור הכבלים כדי שתהיה זרימת אוויר טובה יותר [לא שאני מבין בזה יותר מדי - רק לפי ההיגיון], וכן הלאה.

אבל אשמח להתעסק שוב (:

אעדכן בהקדם האפשרי!

פורסם

ברוב המיקרים אחריות על לוח אם זה 3 שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים