עבור לתוכן

חוות דעת על המחשב החדש שקניתי היום! =]

Featured Replies

פורסם

אהלן!

היום קיבלתי את המענק שיחרור שלי,

וישר רצתי לקנות את המחשב שכל כך חשקתי בו!

אז רציתי לקבל אישור ממקצועים כמוכם, ולדעת אם העיסקה הייתה שווה ואם המחשב מספיק

חזק.. למישחקים חזקים כמובן!

Intel Core I5 760 2.8GHz 8MB LGA1156 - TRAY

Arctic-Cooling Freezer 7 Pro - 1366 / 1156 / 775 / AM2 / AM3- Rev

GIGABYTE GA-P55A-UD3 (P55) LGA1156 I5 - ATX

2 X 2GB KINGSTON DDR 3 - 1333 - I5- KINGSTON Original

SAMSUNG 1000GB (HD103SJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3

PowerColor ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 256BIT - RETAIL

NZXT Guardian 921 3X12cm - WINDOW - NO PSU

seasonic s12ii 620w psu

4300 ש''ח

פורסם

קודם כל שלא תדע עוד צה''ל.

דבר שני , מפרט טוב מאוד.

דעתי האישית : תבטל את ההזמנה וחכה חודש ליציאת הsandy bridge של אינטל.

כפי שנראה מעבדי הsandy שיעלו 1300 ש''ח יתנו ביצועים כמו הI7 980X והם יהיו בעלי יכולות OC אדירות (5GHZ על אוויר)

פורסם

מפרט מעולה בגדול.

פורסם

יש לי את אותו מארז.מאז מעולה לדעתי ,יפה בעיצוב ושקט !!!

תתחדש!

פורסם

1. מפרט לא רע בכלל. מארז זה יותר עניין של טעם, אני הייתי בוחר משהו סולידי יותר.

2. עדיף להתייעץ לפני הקניה, אחרי הקניה גם אם יש משהו לתקן או לשנות זה הרבה פחות יעיל ונוח מאשר לפני הקניה.

3. לא השתמע בשום אופן שיש איזושהי כוונה בכלל לOC, כך שההערה לגבי יכולות הOC של מעבד הSANDY BRIDGE לא ממש נותנת פה דבר.

4. כאשר יושקו מעבדי הSANDY BRIDGE, ובהנחה שהם יגיעו לפה ממש זריז, אז כמה דברים יכולים לקרות וסביר שלפחות חלק מהם יקרה:

א. המחיר בחו"ל יהיה שקול ל1300 ש"ח, בתכלס בארץ המחיר יהיה גבוה יותר.

ב. היבואנים יירצו לסיים קודם את המלאים הקיימים ולכן או שיתנו מחירים גבוהים, או שימנעו מלמכור את הSANDY BRIDGE - זה אמנם לא לטווח ארוך, אבל הבנאדם השתחרר ורוצה מחשב.

ג. אין שום ערבות לכך שלוחות תואמים לSANDYBRIDGE לא יהיו יקרים בהתחלה כמו שלוחות P55 היו בהשקה, לקחו כמה חודשים טובים עד שהP55M-UD2 לדוגמא הגיע למחיר הוגן, וP55A-UD3 למעשה רק ירד אל מתחת לרף 700 השקלים בחודש האחרון.

ד. אני לא יודע אילו ביקורות אתה קראת על הSANDY BRIDGE, אני קראתי ידיעות (לא שזה רלבנטי) שיכולות הOC שלהם יהיו מוגבלות, ושהפרש הביצועים שלהם (לפחות של הגרסאות שמחירן הוא שפוי) ממעבדי הCI5 / CI7 הנוכחיים לא יהיו כל כך דרמטיים.

ה. הייעוד הוא משחקים, לכן המעבד אמנם חשוב, אבל כרטיס המסך חשוב יותר, כך שההמתנה עם המערכת כאשר מחירי הCI5 זולים עלולה להביא אותו למצב שהוא רוצה לקנות מעבד SANDY BRIDGE ולוח תואם שיבואו על חשבון כרטיס המסך ובסופו של יום הביצועים יהיו נמוכים יותר. כרגע הוא מוציא כ 1600 על לוח ומעבד, כאשר בהנחה שיהיה מעבד SANDYBRIDGE ב1300 ש"ח, וסביר שהלוח יעלה 700-900 ש"ח, אנחנו קופצים ל2000-2200 ש"ח שלא בטוח שיש לבנאדם מאיפה להביא, זו בכל זאת קפיצה של 10% ומעלה.

פורסם

3.בסטוק הsandy bridge קורעים את הI5 בגלל turbo boost משופר

4. כמו כל מעבדי אינטל - הם יגיעו לארץ בהשקה כמו הI5 750

א. אני מדבר על הI5 2500K שבחו''ל יעלה בערך 215-30 דולרים ככה שבארץ הוא יעלה מקסימום 1200

ב.זה ממש ממש לא נכון לגביי מעבדי אינטל (ראה ערך I5 750)

ג. שבוע אחרי יציאת הI5 750 היו כבר לוחות זולים וגם כאן יהיה המצב עם הלוחות הזולים של אינטל וג'יגהבייט

ד. מדובר על I5 2500K עם מכפלה פתוחה שכן אפשר לעשות עליו OC

ה.שווה להשקיע עוד טיפה ולקבל מערכת עם מעבד שיחזיק יותר זמן

פורסם

אמנם בהתבוננות מהירה בביקורות על הI5 2500K רואים שיש ימושים ספציפיים הוא ייתן ביצועים דומים באמת לCI7 980.

אבל:

- זה לא באמת הוגן להגיד ששבוע מהשקת הCI5 היו לוחות משתלמים פה בארץ, נכון שהיו לוחות P55 של אינטל מעפנים למדי בעלות של פחות מ600 ש"ח ולוחות אחרים היו יקרים יותר, זה לקח כ3 חודשים עד שהחברות פרסו את כל הLINEUPים שלהן ושהם באמת היו זמינים בחנויות ודחקו מעט את מחירי הדגמים שהושקו מוקדם.

- לגבי כמה זמן המעבד יחזיק, תלוי בנכונות של הרוכש לשדרג את כרטיס המסך, אם מתוכננים שדרוגים ואין בעיה לעלות בתקציב סבבה. אבל את ה6870 הCI5 760 לא יגביל, ככה שאם הוא לא מתכנן שדרוגים אלא החלפה תוך תקופה מסוימת, אז חבל לו גם לדחות את הקניה וגם שהיא תהיה יותר יקרה לו אחר כך.

פורסם

לא היו שבוע מההשקה יותר מידי אופציות זמינות, אני זוכר למעשה שהיו כמה אופציות בודדות.

רק לאחר כמה שבועות צצו להם לוחות נוספים והמחירים התאזנו.

לא שהלוחות אינטל די מעפנים בכל מקרה, הלוח שלי לדוגמא עלה לי 640 שקלים בזמנו והכיל מעבר למה שאני זקוק לו ואני מאוד מרוצה ממנו, ואפילו

נותן תמיכת X8X8 שאני האומנם לא צריך. לא אלופי הפיצ'רים וה-OC אבל זה בהתאם לשימושים של כל אחד.

בכל מקרה הוא היה די זול ביחס ללוחות האחרים באותה התקופה שלא ממש נתנו הרבה יותר.

גם לדעתי למערכת גיימינג בתקציב 4K אין ממש סיבה מהותית להמתין יותר מידי, אלא אם אין לו בעיה לחכות לפחות חודשיים עד שהעניינים התיצבו.

חוץ מהלוח גם ה-750 עלה ביציאתו מעל 1500 שקלים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי חברים..

תודה רבה על הביקורת וההמלצות..

מה שאני מקווה זה שאני אהיה מבסוט על המחשב בשנים הקרובות.

ואם לא.. ניקנה חדש ;]

סופ''ש מהנה :jump:

פורסם

לא היו שבוע מההשקה יותר מידי אופציות זמינות, אני זוכר למעשה שהיו כמה אופציות בודדות.

רק לאחר כמה שבועות צצו להם לוחות נוספים והמחירים התאזנו.

לא שהלוחות אינטל די מעפנים בכל מקרה, הלוח שלי לדוגמא עלה לי 640 שקלים בזמנו והכיל מעבר למה שאני זקוק לו ואני מאוד מרוצה ממנו, ואפילו

נותן תמיכת X8X8 שאני האומנם לא צריך. לא אלופי הפיצ'רים וה-OC אבל זה בהתאם לשימושים של כל אחד.

בכל מקרה הוא היה די זול ביחס ללוחות האחרים באותה התקופה שלא ממש נתנו הרבה יותר.

גם לדעתי למערכת גיימינג בתקציב 4K אין ממש סיבה מהותית להמתין יותר מידי, אלא אם אין לו בעיה לחכות לפחות חודשיים עד שהעניינים התיצבו.

חוץ מהלוח גם ה-750 עלה ביציאתו מעל 1500 שקלים.

וואי וואי אתה מקשיב לעצמך??

קניתי מעבד 750 ביחד עם לוח P55M-UD2 שבוע אחרי ההשקה והם עלו לי ביחד 1600 ש''ח.

והמעבד דרך אגב היה גרסאת BOX

פורסם

:)

צודק טעות שלי. הסתכלתי הרגע בחשבונית, קצת מעל 1500 שקלים כולל הלוח לא כולל הקירור..

בדיוק שנה וחודשיים מהיום שקניתי. יכול להיות שהתבלבלתי עם המחיר של ה-Q6600 או משהו.

פורסם

אני חושב שיש פה בעיית זיכרון קלה, המחירים ירדו. המעבד אמנם לא עלה 1500 ש"ח בהשקה, אבל מחיר BOX היה משהו כמו 1130 ש"ח ומחיר הלוח (P55M-UD2)היה קרוב ל700 ש"ח. מחיר הלוח הזול ביותר אז היה כ520 ש"ח וזה היה איזה לוח INTEL פשוט מאד בלי חיבור IDE ואני לא זוכר מה עוד היה חסר בו, אבל היה עוד איזה פיצ'ר שקיים בכל לוח שלא היה לו.

שים לב שהיום, ה760 עם לוח כזה עולה ככה (אחרי שחיקת מחיר ארוכה למדי):

Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray, יחידות 1

₪902

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2010

Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1

₪547

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187

סה"כ מחיר לכל המוצרים:1449

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

בגרסאת BOX הוא עולה יותר.

וזה בRSM שזו חנות זולה למדי.

כשה760 הושק הוא הושק במחיר נמוך מאשר מחיר ההשקה המקורי של CI5 750.

להבא כשאני הולך לחנות אני דורש מחירון giloman.

פורסם

בזמן ההשקה היה מבצע בp-see שבקניית מחשב הI5 750 BOX יעלה 1000 ש''ח

קניתי אותו ביחד עם הP55M-UD2 שעלה לי אז 600-650 ש''ח

אם קונים מחשב חדש וOC לא מתוכנן אפשר יהיה להשיג מעבד SB בגרסאת BOX בסביבות ה1000 ש''ח ולוח אינטל פשוט H65 בעוד 500 ש''ח.

פורסם

אוקיי חברים..

תודה רבה על הביקורת וההמלצות..

מה שאני מקווה זה שאני אהיה מבסוט על המחשב בשנים הקרובות.

ואם לא.. ניקנה חדש ;]

סופ''ש מהנה :jump:

זה לא המקום - ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים