עבור לתוכן

גיבוי XP לאחר פירמוט

Featured Replies

פורסם

סיימתי לפרמט את המחשב ולהתקין XP32SP3

ברצוני לגבות או לעשות Ghost .

אני מבין שיש express recovery ואיזשהו "דיסק הצלה".

אילו אפשרויות חינמיות יש על מנת לגבות Image שלא אצטרך לפרמט ולהתקין מחדש בפעם הבאה?

פורסם
  • מחבר

עזרה

פורסם

אל תקפיץ בבקשה הודעות לפני שעברו 24 שעות.

תוכנה חינמית אחת מומלצת היא Clonezilla (קישור למדור התוכנות הממולצות של HWzone).

תוכנה לא חינמית מומלצת היא Acronis True Image.

איזה כונן קשיח יש לך (של איזה יצרן)?

פורסם
  • מחבר

WD 800JB 80GB

פורסם

שאלתי כי אתה יכול להוריד מאתר היצרן את גרסת Acronis True Image WD Edition שהיא גרסה מותאמת אישית (ל-WD) ומעט מוגבלת (אך אמורה להספיק לצרכים שלך) של התוכנה הקניינית.

אני אישית עדיין ממליץ יותר על Clonezilla כפתרון חינמי, אל דע שיש לך אפשרות נוספת.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מחזיר נושא ישן. התחדשתי במחשב חדש :cool2:

מכיל:

MB: GA-880GM-D2H
    HDD: Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3,

סיימתי להתקין את כל הדרייברים וכל התוכנות החשובות. עתה, ברצוני ליצור Image למערכת הנוכחית. כלומר שאם המערכת תיפול אז אוכל לשחזר אותה בקלות. הבעיה שיש יותר מידי אפשרויות:

• Xpress recovery שיש בלוח-אם.

• את התוכנה שהומלצה לי כאן - Clonezilla

• יש Safe Mode

• Advanced Recovery Method

• דיסק הצלה

ועוד ועוד.

אני רוצה יכולת לשחזר את מערכת ההפעלה במקום לפרמט. אין לי צורך בגיבוי קבצים וגם לא בגיבוי דינאמי כלשהו.

מה ההבדל בין כל האפשרויות האלו ומה הכי מומלץ לצרכים שלי?

תודה

פורסם

תוכנה כמו Clonezilla או Acronis True Image ליצירת Imgae של מחיצת/כונן מערכת ההפעלה, וכמובן גיבוי קובץ ה-Image שנוצר (כך שיהיו לך שני עותקים שלו או יותר על שני התקני אחסון פיסיים נפרדים לפחות).

האפשרות שמציע לוח-האם גם היא טובה, אך אם אני לא טועה הקובץ נשמר במחיצה נסתרת או בכונן עצמו ולא ניתן לגבות אותו בצורה נוחה ולכן לדעתי זאת אפשרות פחות יעילה.

פורסם

אם רוצים לגבות ל DVD קיימת מגבלה משמעותית - אי אפשר לגבות מערכת שגודלה מעל הקיבולת של DVD אחד!

Recovery Clonezilla live with multiple CDs or DVDs is not implemented yet.

פורסם
  • מחבר

אם רוצים לגבות ל DVD קיימת מגבלה משמעותית - אי אפשר לגבות מערכת שגודלה מעל הקיבולת של DVD אחד!

Recovery Clonezilla live with multiple CDs or DVDs is not implemented yet.

Win7 64bit שוקל בערך 8GB.

מה עושים במקרה כזה?

האם ישנם קבצים שלא צריך לגבות וע"י כך לחסוך בנפח?

פורסם

1. אתה יכול לא לגבות את Pagefile.sys ואת Hibernate.sys (אם ישנו) כמה זה יקטין את הנפח? תלוי.

2. למה בכלל לגבות ל-DVD? זאת לא ממש צורת אחסון אמינה לאורך זמן. במחירי הכוננים של היום הייתי ממליץ הרבה יותר לגבות לכונן פנימי או חיצוני אחר (חיצוני ממזער את הסכנה לאיבוד מידע כתוצאה מגורם פיסי).

3. ב-Acronis, אם אני לא טועה, ניתן לפצל את הגיבוי למספר תקליטורי DVD.

פורסם

האם אפשר ליצור קובץ image ע"י clonezilla

ואח"כ לפצל אותו למספר DVD's ע"י תכנה אחרת?

(ברור כמובן שידרש תהליך הפוך של שיחזור האימאג' חזרה ל HD במידה וידרש שיחזור מערכת)

פורסם

כן, אבל זה לא יעיל. תהליך השחזור יהפוך למסורבל מאוד.

אין מה לעשות שנפח תקליטורים היום (למעט BR) הוא קטן מדי מכדי לאחסן מחיצת מערכת הפעלה ממוצעת. לאור מחירי הכוננים הקשיחים היום וחשיבותו של גיבוי המידע, אני לא רואה סיבה שלא לקנות פשוט כונן נוסף למטרות גיבוי.

WD מציעה גרסת חינם של Acronis לבעלי כונן קשיח מתוצרתה, ניתן להשתמש גם בה.

פורסם

מסכים לכל מה שכתבת, אבל ישנם מיקרים בהם עדיף גיבוי שניתן לשמרו רחוק מהבית והוא זול מאד.

איזו תוכנה מאפשרת פיצול קובץ האימאג'?

פורסם

נדמה לי שעם Acronis True Image אפשר אבל אני לא בטוח לגמרי.

לדעתי רוב התוכנות היום בכלל יוצרות את הקובץ ישירות לכונן הקשיח ולא מאפשרות צריבה ישירה לתקליטורים מהסיבות שציינתי לעיל.

אפילו רכישת החסן נייד (Disk on Key) בנפח של 8-16 אינה יקרה כל כך ומחיצת מערכת הפעלה טיפוסית (ללא משחקים וכו') אחרי דחיסה קלה ואי הכללה של Pagefile.sys ו-Hibernate.sys (אם קיים) אמורה להיכנס להתקן שכזה.

פורסם

סבבה! תודה

לא חשבתי בכלל על DOK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים