עבור לתוכן

tיך אני בודק הרכב כימי של תרופות?

Featured Replies

פורסם

אני צריך לבדוק הרכב כימי של תרופה (חומרים פעילים) ובדיקת כספית במזון

שניהם לכתבה שאני מכין

מישהו יודע איך למצוא חברה שעושה בדיקות כאלה? מה לחפש בספר טלפונים?

פורסם

כל תרופה חייבת לציין את המרכיבים הפעילים שלה. תפתח את ארון התרופות בבית, קח אקמול (לדוגמה), ותקרא את העלון שבתוך הקופסה (זה שמקופל 20 פעם)

יהיה כתוב שם בדיוק איזה חומר היא מכילה, ולרוב גם את המרכיבים הלא פעילים (כמו מים בטיפות עיניים)

בכל אופן, חיפוש בגוגל או medicinenet.com של שם התרופה אמור לענות על שאלתך (גם ויקיפדיה יכולה לעזור)

לגבי כספית במזון, אתה צריך לפנות למעבדה שמתמחה בבדיקות כאלה "בדיקות מזון לשאריות מתכות כבדות" כמו אמינולאב

אזהרה - זה כנראה לא יהיה זול, לפחות כמה מאות שקלים

עריכה: תסתכל כאן (בייחוד שורה 23)

http://www.health.gov.il/units/mahabadot/doc/Shaariot22.xls

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאפשר פשוט להסתכל מה כתוב, אני רוצה לבדוק אם מה שכתוב זה מה שקיים בפועל

פורסם

וואו אין ספק שהתעוררת עם שאלות היום.

פורסם
  • מחבר

צודק, אני מצטער על ההצפה..

פורסם

אתה יכול לשלוח את התרופה למעבדה(לבדיקת ספקטרוגרפיה למשל), לבד בבית אין לך יותר מידי דרכים לבדוק בדיוק את כל החומרים הפעילים בתרופה ואת הכמות המדוייקת שלהם. אם יש אינדקטורים לחומרים בתרופה אפשר למוסס אותה במים ולבדוק, אבל תצתרך לבדוק כל חומר בנפרד ויש יותר מסיכוי טוב שכמות החומר הפעיל שיש בתרופה תיהיה נמוכה מידי בשביל כל אינדקטור שתוכל להשיג באופן פרטי.

כמות כספית כנ"ל רק מעבדה, במים אני יודע שיש מכשירים ניידים(FLUKE אפילו מייצרים כאלה) שבודקים את איכות המים, אבל אני בספק אם אתה יכול לבדוק מזון לפי זה...

פורסם

בתרופות בד"כ יש חומר פעיל אחד או שניים שהיצרן מחויב לפרסם את הנוסחה שלו ומידע על פעילותו כתנאי לקבלת רישיון הפצה. הפיקוח על תרופות נתון בידי מעבדות מהמתקדמות בעולם, אין לך את הכלים לבדוק את זה בעצמך.

מדידת מתכות מתבצעת לרוב בשיטה של Atomic absorption spectography במקרה הספציפי של כספית מדובר בשיטה של מדידת אדים קרים.

המכשיר מצוי לרוב במעבדות מסחריות שגובות כסף לכל בדיקה, כמו מעבדת אמינולאב שצוינה בתגובה הראשונה.

פורסם

בתרופות בד"כ יש חומר פעיל אחד או שניים שהיצרן מחויב לפרסם את הנוסחה שלו ומידע על פעילותו כתנאי לקבלת רישיון הפצה. הפיקוח על תרופות נתון בידי מעבדות מהמתקדמות בעולם, אין לך את הכלים לבדוק את זה בעצמך.

מדידת מתכות מתבצעת לרוב בשיטה של Atomic absorption spectography במקרה הספציפי של כספית מדובר בשיטה של מדידת אדים קרים.

המכשיר מצוי לרוב במעבדות מסחריות שגובות כסף לכל בדיקה, כמו מעבדת אמינולאב שצוינה בתגובה הראשונה.

לא מדוייק, היצרן חייב לפרסם את השם המסחרי של החומר הפעיל בתרופה, לא את החומר עצמו. מידע על פעילותיו גם לא בדיוק, רק תופעות לוואי ידועות, ותופעות סינרגיות ידועות עם חומרים נצרכים נפוצים ותרופות נפוצות(תרופות ללא מרשם בלבד).

פורסם

כנס ל INFOMED.CO.IL, יש שם מידע על כל תרופה כמעט, מקבילות דרגת התמכרות וחומרי לוואי.

פורסם

לא מדוייק' date=' היצרן חייב לפרסם את השם המסחרי של החומר הפעיל בתרופה, לא את החומר עצמו. מידע על פעילותיו גם לא בדיוק, רק תופעות לוואי ידועות, ותופעות סינרגיות ידועות עם חומרים נצרכים נפוצים ותרופות נפוצות(תרופות ללא מרשם בלבד).

[/quote']

אם תעקוב אחר הפרסומים המדעיים והרשמיים השונים המלווים תהליך פיתוח תרופה תגלה שם מידע כימי וביולוגי רב עליה, החל מדרך הסינטזה שלה, המשך בנתונים כימיים ופרמקולוגיים שלה ולבסוף מידע קליני.

הנה דוגמא ממקור מידע חופשי (וויקיפדיה) על תרופה שהיא עדיין תרופת פטנט ומאוד יקרה -

http://en.wikipedia.org/wiki/Erlotinib

עיון זריז במקורות בתחתית הדף יפנו אותך למאמרים שליוו את פיתוח התרופה מראשית דרכה.

תרופות לא מוגנות באופן של סודיות מסחרית אלא בפטנטים. כפי שאתה בוודאי יודע, הוצאת פטנט דורשת שקיפות. בנוסף, קבלת אישורים מה-FDA והרשויות המקבילות בשאר העולם דורשות שקיפות אף הן.

פורסם

אין לך בבית אפשרות לבצע בדיקות כאלו, וגם לא את הידע הדרוש (אני מניח) כדי להבין מה אתה עושה. סוג בדיקות כזה מתבצע במעבדות כימיה אנליטית ע״י כימאים אנליטים. אם אתה מכיר אנשים מהתחום באקדמיה הם יוכלו לעשות זאת במעבדות שלהם. כמו כן יש מעבדות שעבור כסף יעשו את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים