עבור לתוכן

ברית מילה - עמדתכם בנושא.

Featured Replies

פורסם

אחרי שעה הוא נרגע (אני מגזים בכוונה, בברית האחרונה שהייתי בה התינוק נרדם אחרי כמה דקות. בבית חולים תחת הרדמה בכלל התינוק לא בוכה). ההחלמה בגיל מבוגר יותר, ארוכה יותר. אין מה לעשות.

התינוק לא סובל מכך בטווח הארוך. בטווח הארוך, הוא דווקא מפיק מכך בונוסים נחמדים (אז מה אם צריך "רק" היגיינה בסיסית כדי לשמור על איבר שאינו נימול? ואם בתנאי מסויים אין לך את הרמה הבסיסית הזו?).

פורסם

לא נכון.

העורלה היא חלק מאיבר המין שלנו ויש לה תפקיד ותפקוד. הסרה שלה בהחלט פוגע בתפקוד המיני של האדם.

נכון, לא באופן קריטי, התפקוד העקרוני נשמר. עם זאת, טיב התפקוד יורד.

פורסם

אחרי שעה הוא נרגע (אני מגזים בכוונה, בברית האחרונה שהייתי בה התינוק נרדם אחרי כמה דקות. בבית חולים תחת הרדמה בכלל התינוק לא בוכה). ההחלמה בגיל מבוגר יותר, ארוכה יותר. אין מה לעשות.

התינוק לא סובל מכך בטווח הארוך. בטווח הארוך, הוא דווקא מפיק מכך בונוסים נחמדים (אז מה אם צריך "רק" היגיינה בסיסית כדי לשמור על איבר שאינו נימול? ואם בתנאי מסויים אין לך את הרמה הבסיסית הזו?).

נרדם מתשישות, לא כי זה היה תהליך כל כך כיפי. ואיפה בדיוק איך לי תנאים לשמור על היגיינה בסיסית? זימבבואה?

פורסם

צבא? טיול בהודו? אנאעראף. למה להשאיר את זה בידי המזל? זו הבריאות שלך.

לא נכון.

העורלה היא חלק מאיבר המין שלנו ויש לה תפקיד ותפקוד. הסרה שלה בהחלט פוגע בתפקוד המיני של האדם.

נכון, לא באופן קריטי, התפקוד העקרוני נשמר. עם זאת, טיב התפקוד יורד.

לא נכון.

מעולם לא הוכח שהתפקוד המיני נפגע בשום צורה עם הסרת העורלה. עורלה לא תהפוך אותך למכונת אהבה משומנת, לא תעזור לך להחזיק יותר ולא הוכחה ירידה בהנאה המינית - אז על איזה דיספונקציה אתה מדבר בדיוק?

פורסם

יש לכם סימוכין? או שכולם אוהבים להביא טיעונים מהאוויר?

אחרת הטיעונים של כולכם. לא שווים דבר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3390564,00.html

בנוסף לזה כדאי לעיין ב- Google Scholar/ PUBMED. קשה לי להאמין, שלמישהו מכאן תהיה סבלנות בשביל זה.

פורסם

לא נראה לי שהטענה לפיה הסרה של חתיכה מהגוף בסכין, ועוד ללא הרדמה, למטרות פולחן היא התעללות דורשת הוכחה.

פורסם

על הטענה הזו אני לא מתווכח. גם אני חושב שמדובר בטקס ברברי ופרמיטיבי.

אני מתכוון להיבט הרפואי שבאותו עניין.

פורסם

לא נראה לי שהטענה לפיה הסרה של חתיכה מהגוף בסכין, ועוד ללא הרדמה, למטרות פולחן היא התעללות דורשת הוכחה.

לא נראה לי שדיברתי על ברית מילה מסורתית אלא על הסרה ע"י רופא כירורגי תחת הרדמה מלאה בבית החולים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין את האנשים שטוענים שצריך לבצע זאת מסיבות רפואיות (הורדת הסיכון להידבק באיידס).

אם אתם רוצים להיות בטוחים תשתמשו באמצעי מניעה (קונדום), כמו שצריך לעשות.

פורסם

לא נראה לי שדיברתי על ברית מילה מסורתית אלא על הסרה ע"י רופא כירורגי תחת הרדמה מלאה בבית החולים.

גם בהליך כירורגי בבי"ח, מילה בד"כ לא נעשית בהרדמת התינוק.

http://www.associatedcontent.com/article/264263/anesthesia_and_infants_what_hospitals.html

אני לא מבין את האנשים שטוענים שצריך לבצע זאת מסיבות רפואיות (הורדת הסיכון להידבק באיידס).

אם אתם רוצים להיות בטוחים תשתמשו באמצעי מניעה (קונדום), כמו שצריך לעשות.

זה שזה מוריד את הסיכוי לחלות באיידס זה נתון סטטיסטי בלבד(כאשר קיים), אין מאחוריו שום בסיס מדעי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים