עבור לתוכן

תמחור מעבדים ויחס עלות תועלת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

מזה זמן רב אני נובר ברשת כדי לגבש החלטה לגבי המעבד שיורכב במערכת העתידית שלי.

ידוע לכל (לפי אין ספור בנצ'ים) ש- i5-760 חזק יותר אפילו מה- x4 970 BE, מדוע הוא מתומחר 1000 וקצת לעומת ה-i5 שמתומחר כ60-70 שקלים פחות. האם זה בגלל יכולות OC טובות יותר או שישנם שיקולים אחרים?

תודה

פורסם

הוא לא חזק יותר, הם שווי ערך. זה עונה על השאלה שלך.

פורסם

ה-Core i5 לא חזק יותר בהרבה מה-Phenom IIx4 670. בחתך רוחב הם זהים.

חוץ מזה שהתמחור לא תמיד קשור קשר ישיר ליכולות המעבד.

קח בחשבון שאתה קונה פלטפורמה (מעבד + לוח אם) וגם למחיר לוח האם (בהתאם לדרישות שלך ממנו) יש משקל.

עריכה: דניאל הקדים אותי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, אך ישנן עוד שאלות.

לפי האתר הזה, הפנום 970 בהחלט חזק מcore i5.

http://www.tweakpc.de/hardware/tests/cpu/phenom_ii_x4_970_black_edition/s03.php

ובאתר הזה, ניתן לראות כי ב99% הi5 מוביל על ה970 BE.

http://www.anandtech.com/bench/Product/191?vs=186

לאיזה מבחנים להאמין?

כשהמחירים כל כך צמודים, לא ניתן לדעת בוודאות מה משתלם יותר.

פורסם

אין הוכחה חותכת ש-Anandtech מוטים לטובת אינטל אבל יש כ"כ הרבה אתרי ביקורות שאני לא רואה סיבה לספק קישורים לביקורות שלהם.

אז אני לא אומר שאין להאמין להם אבל כשיש עוד המון מקורות אז אפשר פשוט להתעלם מהם.

פורסם

^1+.

שנית, אתה צריך להתעלם ממבחני ביצועים סינטטיים כי להם אין שום משמעות בעולם האמיתי. לכן השוואה מדויקת יותר תהיה זאת.

כפי שאתה יכול לראות ביישומים מסוימים אחד עדיף ואילו ביישומים אחרים השני עדיף, לכן כמו שאמרתי, בחתך רוחב הם זהים.

כשמנתחים מבחן ביצועים מאוד חשוב לנתח את הנתונים בהקשר הנכון. לפעמים הגרף מאוד מרשים ומציג מספרים יפים מאוד וההפרש נראה גדול, אך אם תבחן את ההפרשים בפועל תגלה שמדובר על אחוזים בודדים שלרוב אינם משמעותיים באופן מעשי (עוד כמה שניות לבצע פעולה כמו קידוד, עוד כמה FPS בתחום ה-FPS שכבר לא משנה כי גם ככה הוא מעל ומעבר למה שהמסך מסוגל להציג וכו').

ועוד נקודה. מבחני ביצועים נכונים לרגע יציאתם, ויש נטיה להקנות להם חשיבות גדולה מדי. למה אני מתכוון? מבחן הביצועים הוא תוכנה, כמו כל תוכנה התוצאה תלויה ביכולת של התוכנה לנצל את החומרה שעליה רצה (ומכאן גם טענות להטיה לכאורה עקב כך שמבחן כזה או אחר עבר אופטימיזציה לרוץ על מעבדים של יצרנית מסוימת). יכול להיות שתוכנה שכיום מעדיפ התדר על פני ריבוי ליבות ולכן מציגה יתרון עבור מעבדים עם תדר שעון גבוה בהשוואה למעבדים מרובי ליבות, תציג בגרסתה הבאה שתצא בעוד שבוע, חודש, שנה... תמונה אחרת לגמרי מכיוון שהגרסה החדשה כן מנצלת ריבוי ליבות או ערכת פקודות כזאת או אחרת במעבד. במקרה כזה מי שהסתמך רק על מבחני ביצועים (כולל אלו הסינטטיים) עוד עלול לגלות שהמערכת כבר שוב לא מספקת אותו.

לכן כשניגשים לבחור מערכת צריך לקחת בחשבון את מכלול השיקולים, ובראשם - מסגרת מהתקציב והשימושים (לדוגמה, יכול להיות מצב שאם מדובר רק בשימוש אחד מרכזי אז עדיף לקנות מעבד מסוים למרות שאולי יש מעבד שבחתך רוחב משתלם ממנו, כי דווקא לשימוש המסוים הזה הוא מציג ביצועים שמשמעותית טובים. מבחני ביצועים הם מדד נחמד שעוזר להכניס דברים להקשר, אך אני ממליץ לא להסתמך עליהם כאיזו אמת מוחלטת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים