עבור לתוכן

מעוניין להחליף מעבד / כ.מסך למחשב הישן, מה מומלץ? (C2D?) תקציב 500+-

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מדובר על המחשב הנייח שיש לי בבית ההורים, אני מעונין לשדרג תמחשב, ובעקרון מתלבט על שדרוג הכרטיס מסך או מעבד חדש.

כרטיס מסך חלש מאוד 8600GT

מעבד E4300, ספק PRO82 - 425W.

עם OC למעבד הגעתי ל 3GHZ+, והלוח אם שאני משתמש הוא 965P של גיגה בייט, האפשרויות OC הן דיי נוחות איתו.

בכל מקרה, אחי משחק במחשב דיי הרבה, מה כדאי? מעבד או כרטיס מסך?

או בכלל עדיף להשקיע ב OC למעבד ולהחליף כרטיס מסך חדש?

תודה רבה אנשים :)

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק ובאיזה משחקים אתה משחק (הכוונה לחדשים/ישנים)?

פורסם
  • מחבר

כן משחקים חדשים.

רזולוציה מקסימלית היא 1680*1050, לא קריטי על כל הרזולוציה אפשר להתפשר על 1366*720/768 וכדומה.

פשוט גם הכרטיס מסך עומד למות הוא עבר OC כבד,

והמסך הוא 22'

פורסם

ברזולוציה הזאת יש יותר חשיבות למעבד מאשר לכרטיס מסך כי הוא עדיין מהווה צוואר בקבוק.

אם הצלחת להגיע איתו ב-OC לתדר כזה אני לא חושב שיש לך צורך לשדרג אותו בשלב ראשון, לדעתי דווקא שדרוג כרטיס המסך עשוי לעזור לך יותר (מבחינת משחקים עם פילטרים ובהגדרות גבוהות).

כדאי להתעייץ בנושא הזה בפורום כרטיסי מסך, כי אני באופן אישי לא מבין בתחום מספיק כדי לייעץ.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לכרטיס מסך כמובן אעבור לשם :)

פשוט רציתי לדעת גם אם כדאי להשקיע במעבד, או הכרטיס מסך. אבל לפי התשובה שלך אני מבין שהמעבד בתדר גבוה יתן תוצאות לא רעות כלל.

אחי הוא ילד בן 14, משחק במשחקים דיי כבדים אם זה קרייסיס וכדומה Just cause COD4 וכן הלאה בעיקר באלו.

תודה רבה לך על העזרה כמובן :)

פורסם

תראה, לשדרג למעבד מרובע ליבה יכול להיות נחמד כמובן, אבל לשדרג לאיזה מעבד דו-ליבתי אחר לא ממש ייתן הרבה בהשוואה למעבד הנוכחי ב-OC.

לכן כדאי אולי קודם לשדרג דווקא כרטיס מסך. פה בדיוק הנקודה שאני לא יודע לענות לך כי אני אל יודע עד כמה משפיע כרטיס המסך ברזולוציה הזאת על ההגדרות שבהן אתה משחק.

בהנחה שכרטיס המסך הנוכחי שלך עדיין מספיק טוב, אולי כדאי לחפש מעבד מרובע ליבה מיד שנייה (משהו כמו Q6600 או אפילו Q9xxx).

כנראה שהפתרון האמיתי הוא שדרוג מדורג של המעבד (או החלפת פלטפורמה) וגם של כרטיס מסך, אך מכיוון שהתקציב מוגבל, צריך לבחון מה ייתן בטווח הזמן הקצר את תוספת הביצועים הרצויה. אני לא חושב שהמעבד הוא זה שמגביל אותך עד כדי כך.

פורסם

לפי דעתי כרטיס מסך דחוף.

לי יש E5200 ו9600GT - כל המשחקים הנוכחים עובדים. הכבדים יותר כמו GTA IV על הגדרות בינוניות-נמוכות והקלים יותר כמו nfs על הגדרות גבוהות+.

אצלי אין שום OC, אז מבחינת המעבד אני ממש לא אתפלא אם שלך חזק יותר.

מבחינת הכרטיס מסך המצב שלך גרוע מאוד וזה לפי דעתי מה שמגביל את המחשב. כרטיס בסיסי כמו 9800GT והכפילים שלו יספיק למטרה המדוברת לפי דעתי.

כמה RAM יש? אם אין 2GB אז גם זה בעייה.

פורסם
  • מחבר

על המחשב הזה הפעלתי גם GTA IV עם ה 8600GT כמובן בהגדרות נמוכות ועל 1280/720.

יש 4GB במחשב ככה שאין בעיית זכרון, דיי שדרגתי מה שאני יכול כמו ספק / זכרון / מסך ישן שהיה.

אגב לכרטיס מסך יש גם בעיה אחרת, הוא מתוצרת PALIT והמאוורר שלו ממש ממש עושה רעש רע, כלומר שכנראה אין לו עוד הרבה זמן ולהחליף מאוורר בטח עוד הוצאה כספית. (ניקיתי אותו מליון פעם ועוד עם ה WD40, הוא לא מפסיק להחזיר אבק לאחר מכן ואני מבין את הסיבה).

אז אולי באמת כדאי החלפת כרטיס מסך, אגב אם אתם אומרים שאין שיפור משמעותי בלהחליף למעבד כפול ליבה אחר אלא רק אם כן מרובע ליבות (מה שנשמע דיי הגיוני)

אז אני חושב שבאמת הפעם אני אלך על החלפת כרטיס המסך.

תודה רבה לכם על העזרה, זה עזר לי המון כל התשובות שלכם לחדש לי כמה דברים שכבר ברחו מזכרוני (אני לא פעיל פה כמו שהיתי פעם :P)

אני אפתח נושא חדש בנוגע לכרטיס מסך בתראד הנכון.

תודה ושבוע טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים