עבור לתוכן

מבקש מפרט עד 5200 ש"ח, צפוי אוברקלוק בינוני, וללא היקפי

Featured Replies

פורסם

לא חובה לנצל את מלוא התקציב. המחשב צריך להיות מבוסס אינטל, ותתותקן עליו ווינדוז 7 32 ביט.

שימושים- משחקים ( מסך קיים של 22 אינץ עם FULL HD ), סרטים, אינטרנט, ועבודה קונבנציאלית עם תוכנות רגילות.

מה לא צריך- כונן דיסקטים, וגם לא דיסק קשיח ( במחשב יהיו שני דיסקים של 1 טרה WD בלאק קאוויאר המחיר של שניהם הוא בערך 840 ש"ח והוא הופחת מהתקציב

הבסיסי שעומד על 6000 ש"ח )

שקט- שהמחשב לא יהיה רועש, רעש חלש מקובל.

אוברקלוק- צפוי אוברקלוק בינוני והמחשב אמור להיות במצב כזה באופן קבוע, לכן יש להתחשב בכך, בהיבט איכות הרכיבים. עדיף שללוח האם יהיו פיצ'רים לאוברקלוק אוטומטי ללא בזבוז זמן רב על הגעה לאוברקלוק אופטימלי.

מערכת הפעלה- ווינדוז 7 32 ביט, אין צורך להוסיף למפרט.

בקשות מיוחדות- מארז מרווח, לוח אם אם אפשר של אזוס, שיתמוך בכל ההתקנים החדשים- SATA 3 ו- USB3. אין צורך בשני כרטיסי מסך. כרטיס קול, מסתפק בכרטיס מובנה.

שידרוגים- אין כוונה לשידרוג עתידי, המחשב צריך להחזיק לפחות לארבע השנים הקרובות.

הרכבת המחשב- לא קריטי שהרכיבים יהיו מחנות אחת. אם ההפרש במחיר הסופי לא יהיה גדול, ייתכן שהמחשב יורכב בחנות שממנה אקנה את כל הרכיבים, אם יהיה כדאי כלכלית לקנות מכמה מקורות, אז אני אבצע את ההרכבה.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

הנה מפרט מתאים לדוגמא, שים לב להערות בתחתית.

מבחינת ביצועים אי אפשר לדעת כמה זמן הוא יחזיק (בהחזקת משחקים כבדים על הגדרות גרפיות גבוהות), אבל אל תצפה שהוא יריץ הכל על HIGH בעוד 3-4 שנים מן הסתם- כנראה תצטרך להחליף כרטיס מסך.

Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray, יחידות 1

₪902

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2010

מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪106

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195

Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 1600Mhz CL9, יחידות 2

₪354

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2223

PowerColorATI Radeon 6870 1GB GDDR5 , יחידות 1

₪1275

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2183

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪100

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

Corsair TX 750 Watt, יחידות 1

₪457

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=113

ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1

₪300

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387

Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET, יחידות 1

₪671

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1339

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4215

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

הערות:

-לוחות האם של ASUS מאוד יקרים ולא משתלמים לעומת ג'יגבייט- מבחינת איכות רכיבים הם זהים. במידה ואתה לא תוסיף התקן מאוד מהיר (כגון כונן SSD מהיר במיוחד שיצא בעתיד), ניתן לוותר על התמיכה בSATA 6Gb/s ולחסוך כ-50 שקלים בערך בלקיחה הלוח הבא- http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1591 (2 תומך כמובן בUSB3, שני יציאות אחוריות הצבועות בכחול.

-בנוגע לאוברקלוק, זה משתנה ממערכת למערכת לכן אי אפשר להיות בטוח עד לאיזה תדר תגיע. כעיקרון אם אתה רוצה אוברקלוק קל יחסית, ניתן פשוט להפעיל את הטורבו-בוסט.

3) המארז הנ"ל איכותי ומשתלם. אם אתה רוצה מארז גדול ומרווח יותר (יקר יותר) יש לך המון דגמים כגון קולרמסטר 590 או 690, סדרת HAF, אנטק 900 גרסא שניה וNZXT פאנטום החדש (שווה בדיקה). כמובן יש מארזים יקרים יותר.

פורסם

מפרט מעולה מחזק לגבי הלוח אם, רציתי להוסיף לגבי מערכת ההפעלה שנידרשת מערכת 64bit על מנת לנצל את כל הזכרון, חבל שזכרון לא ינוצל

במלואו בגלל מערכת ההפעלה.

בנוסף הייתי מוסיף 25 שקלים בשביל ה-690 על מנת שיהיה מרווח יותר. אם אתה רוצה סידור חוטים איכותי, ספק 750W והמארז הנ"ל לא יסתדרו

ממש טוב ביחד.

פורסם

הספק והמארז לא יסתדרו?

איך שהספק והמארז מסתדרים תלוי הרבה מאד במרכיב. אם מי שמרכיב יודע איך לסדר יפה הם יסתדרו מצוין. מה שכן, בתוספת של כמה שקלים, ה690 כן משתלם יותר.

פורסם

מפרט מעולה מחזק לגבי הלוח אם, רציתי להוסיף לגבי מערכת ההפעלה שנידרשת מערכת 64bit על מנת לנצל את כל הזכרון, חבל שזכרון לא ינוצל

במלואו בגלל מערכת ההפעלה.

בנוסף הייתי מוסיף 25 שקלים בשביל ה-690 על מנת שיהיה מרווח יותר. אם אתה רוצה סידור חוטים איכותי, ספק 750W והמארז הנ"ל לא יסתדרו

ממש טוב ביחד.

מה כמות הזיכרון המקסימלית שווינדוז 7 32 ביט תומכת בו?

פורסם

הספק והמארז לא יסתדרו?

איך שהספק והמארז מסתדרים תלוי הרבה מאד במרכיב. אם מי שמרכיב יודע איך לסדר יפה הם יסתדרו מצוין. מה שכן, בתוספת של כמה שקלים, ה690 כן משתלם יותר.

לא משנה גם אם תביא אשף לסידור חוטים, המארז הזה פשוט קטן מידי ובנוי בצורה שבמידה ורוצים לדחוף את החוטים בצד הסגור של המארז זה פשוט לא

אפשרי עם ספק 750W. ועל מנת שתיהיה סירקולציה מקסימלית ופחות בלגן זה דבר הכרחי. אצלי היה רווח קטן והדלת לא נסגרה הרמטית אחרי שעות ארוכות של סידור חוטים עם אזיקונים ומה לא.. (עם אנטק 1200) ויש לי ניסיון רב עם מארזים וסידור חוטים.

בכל מקרה ה-690 יותר מרווח ובנוי חכם יותר ועולה כמעט אותו הדבר כך שאין פה יותר מידי מקום למחשבה לדעתי במקרה הזה.

פורסם

אני אח של פותח האשכול, ביצעתי כמה שינויים במפרט, איך נראה לכם המפרט הבא:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪875

לוח אם:

[..] ASUS P7P55D-E ₪881

זיכרון:

[..] OCZ 3072MB (1024MBX3) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION ₪407

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL ₪900

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪109

מארז:

[..] COOLERMASTER HAF 932 w/o PSU - זמין במלאי ₪644

ספק כוח:

[..] SEASONIC 560W - 80 PLUS GOLD - MODULAR : X-560 ₪635

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 ₪319

דיסק קשיח:

[..] WD BLACK 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪427

דיסק קשיח 2:

WD BLACK 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪427

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪5669

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

במשפט אחד גרוע ומבוזבז.

1. לוח יקר בצורה מוגזמת ולא יתן שום ערך מוסף ששווה עוד 300 שקלים.

2. זכרונות 3 ג'יגה שיקרים יותר ממה שהוצע שוב, בלי הרבה תועלת.

3. ספק יקר בטירוף ויהיה חלש בהרבה מהקרוסייר שעולה 200 שקלים פחות.

4. קירור אוויר ל-OC משמעותי שגם מוגזם לטעמי, מילא יש את המוגן 2 שזול ומשתלם יותר.

5. דיסק קשיח שההבדל במחיר לעומת הביצועים ממש לא מצדיק את התוספת, ושני טרה זה פשוט המון.

6. ובנוסף לזה שהמפרט יקר יותר ב-1500 שקלים ממה שהוא קיבל, המערכת תיהיה חלשה יותר לגיימינג.

המפרט שהוצע בהתחלה עדיף בה-ר-ב-ה וגם הרבה יותר מאוזן מהמפרט הזה.

פורסם

^ובנוסף:

- החריצים שעל לוח האם פועלים על דואל-צ'אנל, ואתה לקחת מערך טריפל שמתאים בעיקר ללוחות X58 אשר יקרים יותר וגם לא מתאימים למעבד. בסופו של דבר כל סטיק של זכרון יעבוד לבד ובכך אתה סה"כ גרעת כמה אחוזי ביצועים.

- עפ"י מספר דיווחים, הקירור שעל כרטיס המסך שבחרת גרוע ורועש יחסית גם במנוחה.

פורסם

במשפט אחד גרוע ומבוזבז.

1. לוח יקר בצורה מוגזמת ולא יתן שום ערך מוסף ששווה עוד 300 שקלים.

2. זכרונות 3 ג'יגה שיקרים יותר ממה שהוצע שוב, בלי הרבה תועלת.

3. ספק יקר בטירוף ויהיה חלש בהרבה מהקרוסייר שעולה 200 שקלים פחות.

4. קירור אוויר ל-OC משמעותי שגם מוגזם לטעמי, מילא יש את המוגן 2 שזול ומשתלם יותר.

5. דיסק קשיח שההבדל במחיר לעומת הביצועים ממש לא מצדיק את התוספת, ושני טרה זה פשוט המון.

6. ובנוסף לזה שהמפרט יקר יותר ב-1500 שקלים ממה שהוא קיבל, המערכת תיהיה חלשה יותר לגיימינג.

המפרט שהוצע בהתחלה עדיף בה-ר-ב-ה וגם הרבה יותר מאוזן מהמפרט הזה.

[/quote

1. הלוח אומנם יותר יקר, אבל אין לי מושג מה כולל הבאנדל של גיגהבייט, ויש לי גם ניסיון חיובי עם אסוס. הבנתי שהלוח של גיגהבייט הוא לוח בינוני ותו לא, אבל בוא נגיד שרכיב הלוח עדיין בסימן שאלה, רק אם אני אתרשם שהלוח של גיגהבייט שהוצע פה, משתווה ברמה לזה של אסוס, יהיה מקום להחליף.

2. הזכרונות יקרים בחמישים ש"ח, וגם הבנתי ש- 32 ביט לא יינצלו 4 גיגה, ככה שבכל מקרה אני צריך רק 3 גיגה, נכון? אז תציע חלופה למה שרשמתי.

3. הספק של קרוסייר שהוצע הוא 750, עכשיו תסביר לי בשביל מה אני צריך כזה ספק חזק למערכת הזו, בזמן שספק 500 איכותי, יחזיק את המערכת ללא בעיה? האמת היא שהתלבטתי בין סיסוניק לאנמרקס, רציתי סידור כבלים מודולרי, ועמידה בכל התקנים החדשים. לי יש ניסיון טוב מאד עם האנמרקס שיש לי במערכת, ולקחתי את הסיסוניק רק בגלל שראיתי דיווחים שהוא מעולה, וההספק קצת יותר גדול לעומת אנמרקס מקביל שעולה בערך אותו סכום. בכל מקרה, אני עדיין פתוח להצעה חלופית של ספק איכותי, אבל בהספק שהמערכת צריכה ולא בהספק מטורף שאני לא אנצלו.

4. בקשר לקירור, אני לא רק רוצה קירור מעולה, אלא גם כזה שלא ירעיש, ממה שהבנתי הקירור שהוצע, מרעיש למדי, וגם מבחינת קירור הור בינוני ותו לא בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות.

5. שני טרה זה מה שאני צריך, נשאר רק להחליט על הדגם, אני רוצה SATA 3 ו- 64MB אני פתוח לשמוע על חלופה, אבל רק של WD ונדמה לי שהבלאק הוא היחיד עם 5 שנים אחריות.

6. למה תיהיה חלשה לגיימינג? בקשר לכרטיס שהבאתי, אני עדיין מתלבט בינו לבין 6850 6870 ו- 5850 , מה לדעתך עדיף?

פורסם

1) באנדל בדוק עם החנות (מנסיון, יש להם אחלה באנדלים). מאיפה הבנת בדיוק שלוחות ג'יגבייט הם בינוניים? אם הם באמת כאלה, אז אפשר לקרוא גם ללוחות אסוס בינוניים. כפי שאמרתי מקודם, וחבל שלא קראת את כל הדיון כמו שצריך, מבחינת איכות (כולל הרכבה וקבלים) הם די זהים. יהיה שטות לקחת אסוס.

2) הפתרון? תתקין מערכת 64 ביט (גם רוב התוכנות של 32 ביט יעבדו). זה יהיה צעד חכם גם לעתיד אם תרצה להוסיף עוד. לקחת 3 ג'יגה זה לא הכי חכם בגלל הסיבה שציינתי בהודעתי הקודמת.

3) למה? כי עד לא מזמן הספק הזה עלה איזה 800 שקלים. כמו כן, הספק ששמת אומנם עם נצילות מעולה (הפרש שלא ממש יתרום במשהו ממילא), הוא גם יותר חלש וגם יותר יקר- למה אתה חושב שזה צעד חכם לקחת אותו? ה750TX הוא ספק חזק, איכותי ושקט- כנראה הכי משתלם שיש בשוק למערכות כבדות. ב30-40 שקלים פחות יש לך את הסיסוניק 620W שכבר מובן למה הוא לא משתלם, וב320 שקלים יש לך את ה500W- מבחינת שדרוג עתידי גדול אתה מוגבל. אין שום טעם שלא לקחת את הספק הנ"ל (ולידע כללי, סיסוניק מייצרת חלק מספקי קורסאייר)- לשלם עוד כמה מאות שקלים בשביל ספק חלש יותר רק בגלל שיהיה מודלארי, סליחה אבל זה משהו שטותי לעשות.

4) מי בדיוק אומר לך את כל הדברים האלה? אני אישיתי עבדתי עם הקירור הנ"ל והוא לא רועש. כמו כן לא ציינתם שאתה רוצה מחשב שקט מאוד (ואגב, בחירה לא חכמה של המארז והרכיבים- מארז לא רועש אבל גם לא הכי שקט, שלא נדבר על כרטיס המסך)- הרעש של הקירור למעבד ("רעש") נבלע בכל רעשי המארז. אתה רוצה בכל זאת קירור שקט אפילו יותר? יש לך את הפריזר 7 פרו של AC. רוצה יותר חזק ואפילו יותר שקט ממנו למרות שאין טעם? יש לך את הMugen.

5) יש לך בכלל סיבות (עובדות) שבגללן אתה רוצה לקחת כונן SATA3 ו64M קאש? בוא אני אסביר משהו, מה שמגביל במהירות זה הכונן הקשיח עצמו ולא החיבור (כן, גם אם היה לך חיבור IDE ישן הוא בקושי היה מגביל, אם בכלל). לכן, עצם זה שאתה לוקח כונן SATA3 לא יתרום שום דבר לביצועים, זה רק גימיק עכשווי. בנוגע ל64 מגה קאש, זה משתנה מדגם לדגם. יכול להיות גם דגם עם 16 מגה שיהיה מהיר יותר מזה- הכל תלוי בבניה של הכונן עצמו ועל מה היצרנים רצו לשים דגם. נכון להיום, סדרה F3 של סמסונג מציגה ביצועים מעולים למחיר- אין לא מתחרים. אתה רוצה כונן מהיר הרבה יותר? יש לך את סיגייט מומנטוס (500GB עולה סביב ה650 שקלים) המשלב בין כונן SSD לקשיח סטנדרטי.

6) לא חלשה לגיימינג אלא חלשה יותר. GTX460 חלש יותר מHD6870 ששמתי לך (על הדגם הספציפי ששמת, רועש וחם הרבה יותר). HD5850 יקר מHD6870 ששמתי לך וחלש ממנו לכן לא משתלם, HD6850 יכול להיות משתלם יחסית, אם המחיר יעמוד על 950 שקלים בערך.

פורסם

אוקיי, ביצעתי כמה שינויים, זה המפרט נכון לעכשיו, איך זה נראה?

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪875

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪670

זיכרון:

[..] KINGSTON HYPER-X 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 - זמין במלאי ₪362

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1193

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪109

מארז:

[..] COOLERMASTER HAF 932 w/o PSU - זמין במלאי ₪644

ספק כוח:

[..] CORSAIR 750W TX - זמין במלאי ₪448

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 ₪319

דיסק קשיח:

[..] WD BLACK 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪427

דיסק קשיח 2:

WD BLACK 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪427

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪5474

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

תשמע תעשה מה שאתה רוצה זו החלטה שלך, אבל אני לא מבין בשביל מה לשלם יותר מעבר למפרט המקורי.

מילא שינוי המארז...

אתה לא יודע מה יגביל אותך ב-OC וחבל לקחת קירור כ"כ יקר שיש את המוגן ב-230.

גם לגבי הקשיח חבל שאתה לא מקשיב למה שאומרים לך, תראה השוואות בגוגל לגבי ההבדל ותבין שזה פשוט לא שווה את ההפרש.

בקיצור קיבלת את האינפורמציה, מה שתחליט זה עניין שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים