עבור לתוכן

IDE ו- SSD ???

Featured Replies

פורסם

שלום.

סליחה מראש על הבורות.

שאלה:

ראו בתמונה המצורפת את הרשום. למה, אני שואל את עצמי (ואתכם), רשום שם שכונן ה SSD [שהוא הראשון = Channel 0] משויך ל IDE?

האם הכונן הזה איננו אמור להיות SATA?

אההה.... כן, כפי שאתם מבינים אני לא כ"כ בעיניינים.

http://picasaweb.google.com/lh/photo/KFwV4bmY5bHcgLj95NSt2eCbiTIhBwRM9Ol7yw1YeGM?feat=directlink

תודה מראש

פורסם

אם אני לא טועה IDE זהו התקן של חיבור כוננים בתוך המחשב, ולממשק עצמו קוראים PATA , SATA...

מה שמוצג בבוט תמיד מוצג ככה, אצלי אין אף כונן של PATA ועדיין כתוב כמו אצלך.

פורסם

הכיתוב הזה פחות משנה, אבל תבדוק שחיבור ה-SATA שלך מוגדר ב-BIOS כ-SATA/AHCI ולא כ-IDE.

משום מה בחלק מהלוחות בקר ה-SATA מוגדר לעבוד כברירת מחדל כאמיולטור של IDE ואז מומלץ להעביר אותו למצב AHCI (אבל רק בתנאי שלא התקנת עדיין את מערכת ההפעלה אם כבר התקנת אותה, ראה הוראות כאן).

פורסם
  • מחבר

הכיתוב הזה פחות משנה, אבל תבדוק שחיבור ה-SATA שלך מוגדר ב-BIOS כ-SATA/AHCI ולא כ-IDE.

משום מה בחלק מהלוחות בקר ה-SATA מוגדר לעבוד כברירת מחדל כאמיולטור של IDE ואז מומלץ להעביר אותו למצב AHCI (אבל רק בתנאי שלא התקנת עדיין את מערכת ההפעלה אם כבר התקנת אותה, ראה הוראות כאן).

תודה רבה!

עדכון:

אכן, ה BIOS היה על IDE, ולא על AHCI.

[ראה תמונות]

photo%201.JPG

photo%202.JPG

photo%203.JPG

photo%204.JPG

שינתי ל AHCI

המחשב ביצע ריסטרט.

הלוגו של ווינדוס התחיל להיטען, והמערכת קרסה - ריסטרט עצמאי.

שוב - ושוב קריסה.

מדוע?

מה דעתך?

הצילו!

פורסם

כי אי אפשר לשנות את הגדרת הבקר ל-AHCI אחרי שהמערכת הפעלה מותקנת מבלי שהמערכת תקרוס (ברוב המקרים).

לכן כתבתי מראש :):

אבל רק בתנאי שלא התקנת עדיין את מערכת ההפעלה אם כבר התקנת אותה, ראה הוראות כאן.

בעקרון, כהמלצה כללית, מונלץ קודם להגדיר את ה-BIOS (בייחוד את מצב בקר ה-SATA) כפי שרוצים ורק אז להתקין את מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

כן, תודה, קראתי את הלינק. שם הייתה דרך לטפל בבעיה מתוך ווינדוס, ולכן הנחתי שאפשר לעשות את השינוי בהצלחה.

בכל אופן - בדיוק סיימתי להתקין מחדש את Win7 לאחר השינוי ל AHCI, ואכן - זה עובד! הכל עלה כרגיל, והכונן מזוהה כ SATA [אני מתפלא שזה לא היה ככה כברירת מחדל].

שאלה נוספת היא: האם יש הבדל בין כבל SATA שחור לכבל SATA אדום?

כי במארז שלי שני כבלים כאלה, ובשני צבעים. או שאולי זה רק עבור הנוחות?

תודה!

פורסם

עד כמה שאני יודע לצבעים אין שום משמעות. זה רק עניין חזותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים