עבור לתוכן

האם DDR3 טוב מ DDR2? והאם כדאי לי לשדרג מפרט בשבילו?

Featured Replies

פורסם

שלום,

עיינתי בפורום ויש משהו שאני לא מבין.

בשאלות הנפוצות שלכם רשום שאין שום יתרון ל DDR3 על פני השני, אך בויקיפדיה רשום כי הוא מהיר פי 2.

יכול להיות שפשוט לא הבנתי את הכוונה שלהם.

http://en.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM

DDR3 SDRAM is an improvement over its predecessor, DDR2 SDRAM, and the two are not compatible. The primary benefit of DDR3 is the ability to transfer at twice the data rate of DDR2 (I/O at 8× the data rate of the memory cells it contains), thus enabling higher bus rates and higher peak rates than earlier memory technologies. In addition, the DDR3 standard allows for chip capacities of 512 megabits to 8 gigabits, effectively enabling a maximum memory module size of 16 gigabytes.

With data being transferred 64 bits at a time per memory module, DDR3 SDRAM gives a transfer rate of (memory clock rate) × 4 (for bus clock multiplier) × 2 (for data rate) × 64 (number of bits transferred) / 8 (number of bits/byte). Thus with a memory clock frequency of 100 MHz, DDR3 SDRAM gives a maximum transfer rate of 6400 MB/s.

כמו כן בשיטוט ברשת בבלוגים השונים נתקלתי בהמלצות בקניית מחשב חדש לקנות DDR3 (נו וכמובן לוח אם מתאים) שכן זו המגמה שאליה צועד העולם והDDR2 יהיה מיושן.

האם עלי לעשות זאת?

בעיקרון כרגע אני רוכש מחשב לשימושים משרדיים (וקצת משחקים), מחשב מהסוג שנמכר בטווח המחירים של כ-1500 ש"ח.

בנתיים אני לא צריך הצעות למפרט, את זה אני אבקש בעוד כמה ימים בפורום מפרטים. כרגע אני רק מנסה להבין אם יתכן שמחשב שאקנה עכשיו עם DDR2 ולוח אם תומך (שהם יותר זולים מלוחות וזכרונות DDR3), בעוד 4-5-6 שנים כבר יהיה מיושן מאוד, אך אם אוסיף את הסכום הדרוש למערכת DDR3 המחשב שלי יהיה עדיין סביר (עם אולי צורך להוסיף כמה שקלים לאפגרייד).

תודה רבה!

נ.ב יש איזו בעיה בחיפוש? ניסיתי לחפש, ולמקד, ולסנן ולבחור רק בפורומים מסומים, את המידע על "DDR3" ו "דדר 3" ומה לא... אבל כל התוצאות שאני מקבל הם בסך הכל 7 עמודים והתוצאות הכי חדשות מ 2007. קשה לי להאמין שאף אחד חוץ ממני לא התעניין בנושא הזה ב 3 השנים האחרונות. לא בפורום הזה.

פורסם

כל הנתונים והמפרטים הטכניים הם נכונים אך בפועל ההבדל בביצועים הוא זניח עד לא קיים (באופן כללי זיכרון, למעט נפח, אינו רכיב שמשפיע בפועל על הביצועים באופן משמעותי). DDR3 הוא פשוט עוד שלב בהתפתחות האבולוציונית של רכיבי הזיכרון.

למעשה בחירת הזיכרון היא לא ממש שיקול של המשתמש אלא מוכתבת על-ידי הפלטפורמה.

אין שום היגיון ושום צורך לקנות היום פלטפורמת מחשב המשתמשת ב-DDR2 (הדורות הישנים של AMD ו-Intel) שהיא כבר "מיושנת" (אלא אם כן בגלל שיקולי תקציב אין שום ברירה אחרת, ולרוב יש מכיוון שהפרשי המחירים הם לא כאלה גדולים). כיום מומלץ לקנות מערכת עדכנית (מהדור הנוכחי של AMD או Intel) ומערכת כזאת מכתיבה לך גם ככה את הצורך להשתמש בזיכרון מסוג DDR3 בלבד.

פורסם

לקנות מחשב חדש - עדיף עם DDR3. המחיר שלו בירידה מתמדת, לעומת DDR2.

אבל לזרוק לוח ממחשב שעובד בשביל לקנות חדש עם DDR3 - לא כדאי.

פורסם

אין שום עדיפות לרכוש מחשב חדש עם DDR3 במיוחד שהוא לשימוש משרדי ומעט משחקים כדברי פותח האשכול.

פורסם

אם קונים DDR2 יד שניה.

פורסם

יכולים להיות שני מצבים עיקריים:

1. קונים מחשב חדש - כדאי לקנות פלטפורמה עדכנית. אין פה אפילו מה להתלבט במיוחד. הזיכרון הוא רכיב שלמעט נפח אין לו כמעט חשיבות ולכן הוא ממש לא אחד מהרכיבים שמכתיבים את המפרט הוא רכיב שמוכתב מהמפרט.

2. מתכוונים לשדרג מפרט קיים רק כדי לעבור להשתמש בזכרון DDR3 - במקרה כזה מיותר, אין טעם ואין שום סיבה.

פורסם
  • מחבר

המממ...

מבחינת נפח לא נראה לי ש 4GB (שזה המקסימום שDDR2 מאפשר), יהפוך להיות כזה חלש ב7 השנים הקרובות...

אז למעט נפח אין חשיבות בביצועים לסוג הזיכרון... אוקיי, זה צפוי להישאר כך גם בשנים הבאות?

אם כן, אז השיקול היחידי זה לבחור את סוג לוח האם (והמעבדים שמתאימים אליו)... הבנתי...

טוב, אז בנתיים אשב על KSP ועל אתרי בנצ'מרקים (לחשב עלות/תועלת/צורך). ואשאל אם יופיעו לי תהיות נוספות.

תודה לכולכם.

ואם יש לכם עוד דעות או תובנות שפכו אותם. אשמח לשמוע. כל המרבה באינפורמציה הרי זה משובח! :)

פורסם

לנפח זיכרון מרבי אין שום קשר לסוג הזיכרון (DDR2/3) אלא למגבלות בקר הזיכרון ו/או הלוח.

אני מעריך שמערכת בתקציב שלך מיועדת בעיקר לעבודה משרדית (למשחקים חדשים תצטרך תקציב גדול יותר) ובשביל עבודה כזאת אין צורך ביותר מ-2GB של זיכרון.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לכך שבעתיד כשירחיבו את הסטנדרט של נפחי הזכרונות, הרי יגדילו אותם בזכרונות החדשים יותר. למה לשפר דגמים מיושנים?

בכל מקרה תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים