עבור לתוכן

שאלת תאימות מעבד ללוח (AMD)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי לוח ישן יחסית- Gigabyte GA-K8NF-9 בעל תושבת 939 למעבד.

האם אני יכול להרכיב עליו מעבד בעל תושבת AM2 ?

לתושבת AM2 גם כן יש 939-940 פינים. ממעט קריאה ברשת, הבנתי שניתן להרכיב מעבד בעל AM2 על לוח בעל תושבת 939 מבחינת המעבד.

הבעיה היחידה בעניין זה שמעבד בעל תצורה AM2 לא יכול לעבוד עם זכרונות DDR1 דהיינו PC3200 , אלא רק עם DDR2 ומעלה.

האם נכון המידע הנ"ל ? או שגוי לחלוטין ולא ניתן בשום אופן לחבר בין AM2 ל-939? האם ניתן לעשות קומבינציה אחרת? אשמח לכל פיסת מידע בנושא..

תודה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התגובה

לצערי היא לא ממש עוזרת לי כי היא לא עונה על מה ששאלתי..

אני ארחיב, אולי יעזור- סדרת המעבדים AMD ATHLON 64 X2 מכילה מעבדים גם לתושבת 939 וגם לתושבת AM2. כמעט ולא ניתן למצוא מעבדים בתושבת 939, גם לא ביד 2, ולכן חשבתי להתקין מעבד בתושבת AM2 על הלוח שלי.

השאלה שלי היא כאן למומחים, האם ניתן יהיה לבצע דבר שכזה כי בעיקרון התושבת AM2 מכילה 940 פינים ולפי מה שקראתי ברשת יכולה לפעול על לוח 939.

פורסם

אי אפשר.

ביתר פירוט מדובר על תושבות שונות וערכות שבבים שונות.

חוץ מזה, אני לא רואה את הטעם בלשדרג מעבד כזה ישן. אם כבר אתה משדרג עדיף לשדרג לפלטפורמה עדכנית או לפחות מבוססת AM2+ אם אתה קונה מיד שנייה.

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התשובה העניינית.

הטעם הוא לשדרג ממעבד חד ליבתי של 3000+ לדו-ליבתי 4600+ בכ-200-250 ש"ח, כך גם לגבי זכרונות וכרטיס מסך.

זה מיני שדרוג שבהחלט מצדיק את התשלום

פורסם

כמובן שזה עניין של השקפת עולם, ציפיות ושימושים, אבל אני אנסה להסביר מדוע באופן כללי לדעתי לא מדובר בשדרוג משתלם.

לעבודה משרדית רגילה גם המערכת הנוכחית שלך אמורה להספיק בצורה טובה (עבדתי עד לא מזמן עם אחת מאוד דומה). עבור סוג עבודה כזה שדרוג למעבד כפול ליבה לא יניב לך שיפור ביצועים מורגש או בכלל.

אם העבודה שלך היא מעבר למשרדית רגילה (עריכה גרפית, קידוד ווידיאו וכו') אז לגמרי לא משתלם להשקיע במערכת כזאת בשביל לשדרג למעבד כפול ליבה "מיושן" שלא ייתן לך תוספת ביצועים משמעותית.

מה שכן אולי יכול לתת לך תוספת ביצועים קלה (שוב, תלוי מאוד באיזה שימושים המערכת כבר לא מספקת אותך) הוא הרחת זיכרון - לא ציינת מה נפח הזיכרון שלך ומהם השימושים אז זאת השערה בלבד ו/או החלפת הכונן הקשיח (בטח אם מדובר בכונן הקשיח המקורי שנקנה עם המערכת).

פורסם
  • מחבר

אז בוא באמת נפתח את הקלפים כמו שאומרים =) זה כמובן יעזור יותר...בטח שלא יזיק

כרגע המע:

לוח k8nf9

מעבד athlon64 3000+

זיכרון 3GB DDR1 (שלא תקין)

כרטיס מסך 6600GT

ספק 380W HEC

דיסק קשיח WD 160GB 7200RPM 8MB buffer

השינויים שחשבתי לעשות:

מעבד- דו ליבתי 3800+ - 4600+ (מה שאמצא) - ממה שראיתי- לא יותר מ200 ש"ח

זיכרון- להפוך את הבלאגן שיש לי ל-4 סטיקים של 1GB מאותה החברה - לנצל קצת את ה- dual channel - בערך 200 ש"ח

כרטיס מסך- 8800GTX - כ-400 ש"ח

ספק- אם אזדקק באמת - משהו נורמלי כמו ANTEC 500W למשל- 300 ש"ח

כרגע אני משתמש ב- Win7 32 והמחשב לא סוחב כמו שצריך פעילות משרדית נורמלית, שהיא עבודה עם כ-2-3 חלונות דפדפנים עם כ-10 כרטיסיות בכל אחד, מסנג'ר ווינאפ ברקע. והעברת קבצים מפה לשם מידי פעם.

כמו כן, המחשב מקרטע בסרטי 1080P ולעיתים רחוקות גם בסרטי 720P (דבר שכן קשור למעבד)

פה ושם אני כן מעוניין לשחק במשחקים מ3 שנים אחורה בערך- כמו guitar hero לדוגמא שמקרטע לחלוטין.

אתה חושב שהשדרוג הנ"ל לא יעזור לי באופן משמעותי?

שים לב שהמחיר שאני אוציא על כל ה"שדרוג" הזה הוא כ- 800 ש"ח (הכל מיד 2 כמובן) או 1000 עם ספק, תקציב שבוודאי לא יספק למע' חדשה, וגם לא לחצי ממנה.

לא הבנתי איך החלפת כונן קשיח תעזור איכשהוא? שים לב שהלוח שלי תומך ב-SATA 1 בלבד...

תודה לך

פורסם

1. 3GB של זיכרון (אני לא יודע כמה מתוכו תקין) הוא הרבה יותר ממספיק לעבודה משרדית. למעשה 2GB הם בהחלט מספיקים, גם להרצת Windows 7.

2. כרטיס מסך - לא התחום שלי אבל אני בספק כמה כדאי להשקיע בכרטיס כזה או אחר ואם הכרטיס שלך מספיק למשחקים שאתה מתכוון לשחק או לא. זה גם מאוד תלוי באיזה רזולוציות אתה משחק.

3. אתה לא צריך ספק איכותי של יותר מ-350-400W - זה גם תלוי בכרטיס המסך. לא חושב שיש לך כרגע סיבה להחליף ספק.

4. ניגון תוכן וידיאו לא קשור רק למעבד. חוץ מזה שתכנים שונים מקודדים באופן שונה ולכן זה מאוד תלוי בתוכן שאתה מנסה לנגן.

5. תקן SATA מגדיר רק את רוחב הפס בין הכונן הקשיח והבקר. אין לו שם קשר לביצועי הכונן עצמו ולכן זה לא משנה אם הלוח שלך תומך ב-SATA 1.5Gb/s או SATA 3GB/s. כונן קשיח חדיש יספק ביצועים (זמני קריאה וכתיבה) עדיפים משמעותית על כונן בן 5, על אחת כמה וכמה שכונן קשיח הוא התקן מכאני שמתבלה עם הזמן.

וזה עוד לפני שאנחנו בכלל מתייחסים לנקודה שכרגע לפחות לא מצאת מעבד מתאים, גם לא מיד שנייה.

לדעתי לא משתלם ולא שווה להשקיע כ-1000 ש"ח במערכת כזאת כשאתה יכול לבנות בכ-1,500 ש"ח בסיס לא רע בכלל המבוסס על Athlon IIx3 (בבסיס הכוונה שאתה משאיר את המארז וספק כוח שלך, אם כי גם אותו הייתי שוקל להחליף עקב בלאי אבל לא בעדיפות ראשונה, וקונה מעבד, לוח-אם, זיכרון וכונן קשיח). אני לא יודע אם הכרטיס מסך המובנה בפלטפורמה כזאת יספיק למשחקים מלפני 3 שנים, אבל כדאי להתייעץ בנושא בפורום כרטיסי מסך.

אם אתה מוכן להשקיע סכומים כאלה, הייתי ממליץ לך להתחיל לחשוב על שדרוג פלטפורמה.

סתם דוגמה:

מעבד : AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX ₪ 373

לוח אם : GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H ₪ 339

זיכרון : TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 - זמין במלאי ₪ 147

דיסק קשיח : SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪ 189

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ₪ 1195

ואם יש אפשרות למתוח את התקציב לאזור ה-1,500 אתה יכול לקנות גם כרטיס מסך, להחליף מעבד מרובע ליבה, גם וגם, ועוד כל מיני משחקים עם הרכיבים.

פורסם

כן , אתה יכול לשדרג ל AMD3800+ ליבה כפולה סוקט 939 בקלות , זה יתן לך ביצועים טובים, לגביי כרטיס מסך יש לי ספק, עדיף שתיקנה את 9600GT מחנות RSM ,יתאים לך יותר למעבד AMD3800+ , הספק יספיק לכרטיס.

פורסם

מניסיון שלי, שידרוג במערכת זו לכפול ליבה (כדאי גם להמהיר אותו) יוסיף חיים למחשב. עשיתי את זה לפני כמה שנים והחלפתי בדיוק לפני חודשיים את המחשב הזה לא כי היה חסר לי ביצועים אלא כי סתם בא לי להתחדש קצת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם

@about:blank

1. אינני יודע אם זה הזיכרון, או דבר אחר, אבל המערכת כרגע לא מצליחה לרוץ בצורה חלקה לגמרי בעבודה משרדית+ על win7 .

4. לְמה עוד קשור ניגון תוכן וידאו אם לא למעבד, כאשר להזכירך יש לי 3GB זיכרון ו-כרטיס מסך חזק בהחלט למטרה זו ?

5. האם בשיפור מהירות כתיבה וקריאה הכוונה היא רק להעברת נתונים ועבודה ב WINDOWS (פתיחת תיקיות וחלונות, מחיקה ויצירת מסמכים חדשים וכו') או גם למהירות הכללית שנדרשת בעבודה השוטפת במחשב ומעבר בין דפדפנים והפעלת ריבוי (הכוונה ללא יותר מ3) תוכנות פשוטות כמו נגני מוזיקה, תוכנות מסרים מיידיים וכו'?

6. האמת שמצאתי מעבד מתאים- athlon64 x2 4200+ שמשפר את מהירות השעון מ1.8 ל- 2.2 - כמה זה משמעותי רק אתה יכול להגיד לי...

7. העניין הוא, שאם לא עבורי כרגע, המחשב הזה יהיה בשימוש בכל מקרה אצל משפחתי, כך שאם ניתן מעט לשפר אותו, ובעתיד-אולי אף הקרוב לרכוש מע' חדשה אני אעדיף, כי פשוט לעזוב את המחשב הזה לחלוטין ולא לעבוד איתו יותר זה לא משהו שיקרה..

@rony1880

1. יש סיבה שהצעת לשדרג רק ל- 3800+ ולא ל- 4200+, או 4600+ או 4800+ ? כי כולם קיימים עבור התושבת הנוכחית, או שאולי לא אקבל תמורה נוספת מהם יחסית ל-3800? זו כוונתך?

2. גם לגבי כרטיס המסך. יש סיבה לא לשדרג כבר ל- 9800GT? או אף ל- 8800GTX שטוב יותר מ9600GT? כי ההבדל במחירים לא רציני כלל (בטח שלא ביד 2).

3. מדוע הצעת דוקא את החנות הזו? הם מתמחים בחומרה ישנה? או שזו הייתה סתם הצעה?

@Dimmer

תודה על החיזוק :)

פורסם

1. עד לפני כמה חודשים הייתי על מערכת דומה לשלך Athlon 64 3200 עם 2GB של זיכרון RAM. רצה עליה Vista והשתמשתי בה לעבודה משרדית ולניגון תכנים (לשם בדיקה גם הרצתי עליה תוכן 1080p) ולא הייתה לי שום בעיה. היא מתפקדת עד היום לשימושים האלה בצורה נפלאה והחלפתי אותה מכיוון שהייתי צריך יותר כוח עיבוד. אני מכיר עוד מערכת דומה שעובדת בצורה דומה ולכן אם יש לך בעיות כמו אלה שאתה מתאר, כדאי אולי קודם לרדת לשורש הבעיה.

2. ניגון תוכן וידיאו קשור לאופן שבו קודד החומר. יש הבדל בין צפיה בתוכן ממקור "אמיתי" לבין RIPs שונים שמסתובבים ברשת. לכרטיס המסך אין שום השפעה אלא אם כן הוא תומך בהאצת חומרה (ושל לדעתי לא תומך לאור תקופת ייצורו). מה שכן משפיע על יכולת הניגון הם המעבד (במידת מה), מערכת ההפעלה, סוג הקידוד (בעיקר), סוג הנכן והמפענים שבהם הוא משתמש. יכול להיות שיהיה עדיף לך להשקיע רק בכרטיס מסך שתומך האצת חומרה (כל כרטיס פשוט וזול היום תומך בזה) ולהשתמש בנגן מתאים כדי לנגן תוכן וידיאו כזה.

3. שיפור מהירות קריאה וכתיבה מתייחס לכל פעולות הקריאה וכתיבה, ביניהן פתחיחת ושמירת קבצים, העתקת קבצים ועוד. לרוב לא מדובר על מעבר בין חלונת פתוחים וכו' במערכת ההפעלה (אלא אם כן אין לך מספיק זיכרון וזה לא המצב). לריבוי משימות מהסוג שתארת המעבד פחות חשוב ופשוט יש לדאוג לכמות זיכרון מספקת. המעבד הנוכחי שלך אמור להתמודד עם ריבוי משימות כזה בצורה סבירה.

4. תדר השעון לא רלוונטי עבורך מכיוון שלא זה מה שיעניק לך שיפור ביצועים. אם כבר תרוויח ממשהו זה מריבוי הליבות אבל כאן חשוב לציין ולהדגיש שריבוי ליבות לא מנוצל באופן אוטומטי ואופן הניצול שלו תלוי ביישומים שבהם אתה משתמש. לריבוי משימות כמו זה שתארת, מעבד דו-ליבתי יניב שיפור לא כל כך משמעותי כמו שאולי אתה מצפה לו.

אני רק מנסה להגיד שאני לא הייתי משקיע במערכת כזאת סכום כמו זה שאתה מתכנן מכיוון שהתמורה שתקבל לא תהיה שוות ערך להשקעה. מילא אם תשדרג רק מעבד, בזה יש היגיון מסוים אם המטרה היא להעניק למערכת מעט יותר כוח עיבוד במצבים מסוימים או להפוך אותה ל-HTPC בהשקעה קטנה. אבל גם זיכרון (למה בכלל?), גם מעבד וגם כרטיס מסך שמצטברים לסכום שכזה - אני אישית הייתי מעדיף להשקיע את הכסף במערכת עדכנית. המערכת הנוכחית שלך לא רעה בכלל כמחשב כללי משפחתי ותוכל לשמש משפחה ממוצעת לשימושים ממוצעים ללא שום בעיה.

זאת כמובן דעתי בלבד וייתכן שאתה ואחרים רואים דברים בצורה שונה.

פורסם

אני רק מנסה להגיד שאני לא הייתי משקיע במערכת כזאת סכום כמו זה שאתה מתכנן מכיוון שהתמורה שתקבל לא תהיה שוות ערך להשקעה. מילא אם תשדרג רק מעבד, בזה יש היגיון מסוים אם המטרה היא להעניק למערכת מעט יותר כוח עיבוד במצבים מסוימים או להפוך אותה ל-HTPC בהשקעה קטנה. אבל גם זיכרון (למה בכלל?), גם מעבד וגם כרטיס מסך שמצטברים לסכום שכזה - אני אישית הייתי מעדיף להשקיע את הכסף במערכת עדכנית. המערכת הנוכחית שלך לא רעה בכלל כמחשב כללי משפחתי ותוכל לשמש משפחה ממוצעת לשימושים ממוצעים ללא שום בעיה.

זאת כמובן דעתי בלבד וייתכן שאתה ואחרים רואים דברים בצורה שונה.

אני גם חושב ששידרוג המעבד הוא רעיון טוב, כל השאר עדיף להשאיר. ראיתי מה השימושים שלך, הדפדפנים עם בערך 30-40 דפים פתוחים לוקחים די הרבה זיכרון והפלאש באתרים לפעמים מכביד על מעבדים ולכן דו ליבתי אמור לעזור לך. לא הבנתי מה הקטע עם הזיכרון, הוא תקין , לא תקין, מה נסגר? מניסיון לי, אתה תסתדר גם עם שני ג'יגה, בדיוק כמו שאני הסתדרתי והשימושים שלי היו בדיוק כמו שלך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

[צונזר]

ATHLON3.. על מדור היד שנייה שבאתר שמעת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים