עבור לתוכן

ממש לפני רכישה, זקוק מיידית לחוות דעת על מחשב למשחקים ב,4500!

Featured Replies

פורסם

שלום:)

אני עומד לקנות מחשב בKSP, ואני זקוק לחוות דעת דחופה!

המחשב מיועד למשחקים חדשים בעיקר.

הנה המפרט:

מעבד-

Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray

930 ש''ח

לוח אם-

GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

625 ש''ח

זיכרון-

DDR III 1333Mhz 2GB Kingston

קונה סטיק כפול, 190 כ''א.

הארד דיסק-

‏Samsung‎ - ‏1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ

295 ש''ח

כרטיס מסך-

‏eVGA‎ - ‏GTX470 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E‎

1450 ש''ח

ספק כוח-

SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem)

385 ש''ח

קירור-

Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only)

95 ש''ח

עד כה הגענו ל4160 ש''ח.

חסר רק מארז, לא מבין בזה כל כך.

יש המלצות? :)

אבל בגדול, איך המחשב?

הוא מתאים למשחקים חדשים? מחשב כזה יהיה מחשב שקט וקר? (במה תלוי השקט בכלל?)

שכחתי לציין שאני קונה גם מסך.

איזה מסך יתאים לדעתכם?

תודה רבה לכל מי שיעזור! זה באמת חשוב לי :)

פורסם

לא רע למערכת מבוססת אינטל, ה-470GTX יקר מידי לטעמי וגם הספק, אבל המגוון של KSP די דליל, כך שאם הייתה אפשרות לקנות ממקום אחר

הייתי בונה משהו שונה מעט.

לגבי המסך, קח את זה ללא ספק:

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu

לגבי המארז, זו אופציה לא רעה כלל:

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu

עריכה:

מסך- ‏Samsung 2333T Professional PVA 23'' LCD 8ms DVI WideScreen Black ‎ מחיר - 890 שקלים.

מארז- CM 690 Black מחיר - 340 שקלים.

פורסם

מפרט סביר אבל עם הרבה מקום לשיפור.

ל-KSP מבחר מוגבל ומחירים לא מאוד אטרקטיביים (ויש חנויות מומלצות בהרבה לדעתי).

חסרים פרטים - עדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

מפרט סביר אבל עם הרבה מקום לשיפור.

ל-KSP מבחר מוגבל ומחירים לא מאוד אטרקטיביים (ויש חנויות מומלצות בהרבה לדעתי).

חסרים פרטים - עדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

KSP יקרנים?

אם אפשר להרכיב מפרט למשחקים כבדים וחדשים בפחות כסף, אשמח אם תכניסו שינויים בהתאם לכך.

אין לי כוונה לעשות OC, וציינתי שחשוב שהמחשב יהיה שקט וקריר. אני לא נוטה להשתמש בתוכנות מיוחדות, המשחב הוא רק למשחקים וגלישה באינטרנט.

אגב, כרטיס קול קונים היום או שאין בזה צורך? כי חשוב לי שיהיה סאונד איכותי. אן שזה כבר עניין של איכות הרמקולים בלבד? (אני מתכוון לקנות סטריאו בנפרד).

פורסם

אני מציע שתצרף את המסך למפרט ולתקציב הכולל כדי שנוכל לאזן בין כל הרכיבים בצורה מיטבית.

להגיד "שקט" זה לא מספיק - עיין פה למה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458906.msg3922882#msg3922882

האיכות הגבוהה ביותר לאודיופילים היא שימוש ביציאה דיגטלית מהמחשב (SPDIF) שמובנית כמעט בכל לוח סביר היום למגבר סטריאו איכותי.

מצד שני, איכות הסאונד לגיימינג היא לא לאודיופילים כמו בפיתרון הראשון וכמעט כל לוח סביר היום מסוגל להוציא 5.1 סראונד (וחלקם 7.1) איכותי בהחלט ומספק מעל ומעבר לגיימינג וסרטים.

מפרט לדוגמה כולל מסך:

מסך:

[..] SAMSUNG LCD 23" 2333T 8ms DVI WIDE - PVA PANEL ₪855

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪916

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-UD3L ₪489

זיכרון:

[..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 - זמין במלאי ₪147

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1249

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪664

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪362

קרור למעבד:

[..] SCYTHE BIG SHURIKEN ₪153

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪278

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪5305

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

טוב, נעשה סדר.

מפרט מחשב שכולל מעבד, לוח אם, זיכרון2X, כרטיס מסך, הארד דיסק, אמצעי קירור, ספק כוח ומארז

בנוסף לכך, מסך 22 אינץ' (רק של סאסמונג!).

אני רוצה לקנות גם מקלדת ועכבר, אבל זה לא משהו שצריך לחקור עליו, לא? הכל אותו דבר.

לגבי השקט, הייתי רוצה שזה יהיה 10/10, השאלה היא כמה כסף אצטרך להוסיף, חשוב לי שיהיה שקט. אפשר גם להתפשר על 9.

הקירור הוא רק כדי שהמחשב לא יישרף, אם זה קורה בכלל בטכנולוגיה של היום. פשוט טמפרטורה גבוהה קצת מפחידה אותי.

וואו, זה ממש מתיש לקנות מחשב היום :'(

עריכה:

רק עכשיו ראיתי שהוספת לי גם מפרט.

השאלה היא האם זה מתאים לי בתור גיימר או שאפשר להסתפק בהרבה פחות? (אפשר ללכת על מעבד, לוח אם וכרטיס מסך זולים יותר?).

פורסם

* למה ההתעקשות על מסך 22 אינטש? המסך שהצעתי לך במחיר מצחיק בגודל 23' עם פאנל cPVA איכותי ורזולוציית FHD. יש טובים ממנו, אבל לגיימינג וסרטים הוא מתאים בהחלט ובמחיר הזה אין בכלל מה להתלבט...

* שקט ברמות האלה עולה כסף והרבה. 10/10 זה רק בתיאוריה כמעט ועולה סכומים מופרכים לחלוטין עם ביצועים נמוכים יחסית.

* הקירור למעבד זה בעיקר בשביל השקט - הקירור המקורי בהחלט מסוגל לפזר את החום ולא נשרפים היום מעבדים...

* ברור שאפשר להתפשר על פחות אבל גם תקבל פחות שקט/ביצועים/איכות.

הפשרות האלה יכולות להיות הגיוניות מאוד בתלות בדרישות שלך (אם תוותר מעט על שקט או על גיימינג כבד על רזולוציות גבוהות).

* דווקא מקלדת/עכבר (כמו גם מסך) הם הרכיבים שמשפיעים יותר מכל על חוויית השימוש היומיומים שלך. אל תזלזל.

הם גם כמעט אינם מתיישנים/מתקלקלים ולכן גם מהווים השקעה מצויינת לטווח ארוך.

* מומלץ לקחת אל פסק אם יש לך תקציב.

מה התקציב הכולל להכל? 5500 נאמר? 6K עם אל פסק?

לדוגמה: עם פשרת מה ברמת השקט (8/10 בערך) ועדיין עם ביצועים מעולים, מסך איכותי ומקלדת/עכבר ארגונומיים איכותיים:

מסך:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX - זמין במלאי ₪729

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H ₪339

זיכרון:

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD6850 (WINDFORCE) 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1057

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪109

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪336

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ₪96

עכבר:

[..] GIGABYTE GM-M6880 LASER GAMING MOUSE USB - זמין במלאי ₪80

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪219

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪189

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪4710

* אפשר לקחת GTX460-1G במקום ה-HD6850 אם אתה חובב NVIDIA.

* אפשר לרדת לגרסת ה-430W של הספק ב-60 ש"ח פחות.

* מומלץ להוסיף עוד מאוורר 120 מ"מ למארז - לא חובה.

* אתה יכול לקחת את ה-DELL 2209WA בגודל 22' עם פאנל IPS ורזולוציית 1680X1050. הוא טוב יותר והרזולוצויה הנמוכה יותר שלו מאפשרת לרדת לכרטיס מסך זול יותר אפילו (גרסת ה-768M של ה-GTX460 למשל ב-800 ש"ח אבל הקירור שלה לא משהו). הוא יקר משמעותית, קטן יותר פיזית וברזולוציה נמוכה יותר. מצד שני יש לו ארגונומיה כמעט מושלמת, פאנל טוב יותר ואיכות תמונה עדיפה...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=472556.msg4076243#msg4076243

פורסם
  • מחבר

מסך:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX - זמין במלאי ₪729

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H ₪339

זיכרון:

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD6850 (WINDFORCE) 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1057

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪109

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪336

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ₪96

עכבר:

[..] GIGABYTE GM-M6880 LASER GAMING MOUSE USB - זמין במלאי ₪80

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪219

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪189

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪4710

* אפשר לקחת GTX460-1G במקום ה-HD6850 אם אתה חובב NVIDIA.

* אפשר לרדת לגרסת ה-430W של הספק ב-60 ש"ח פחות.

* מומלץ להוסיף עוד מאוורר 120 מ"מ למארז - לא חובה.

Well, I'm sold :)

פורסם

ראה הערה למעלה לגבי המסך...

אם אתה משחק הרבה במשחקים שכבדים על המעבד (METRO, GTA4 למשל), כדאי אולי בכל זאת לעלות מעט במעבד ל-4X965 או 4X970 בתוספת של 100 או 200 ש"ח בהתאמה. לא חובה, מה גם שה-4X955 הוא BE - Black Edition כלומר עם מכפלה פתוחה המאפשר OC משמעותי ובקלות במידת הצורך.

הסונטה3 מארז איכותי ושקט ויספיק פה בהחלט, אבל הוא מעט צפוף ובעל יכול קירור סטנדרטית (2X120 מ"מ).

אם תעדיף משהו מעט פחות שקט אבל איכותי לא פחות, מרווח ומקורר היטב, יש את ה-LANCOOL K58B במחיר דומה.

מפרט מבוסס AMD מאפשר להוזיל משמעותית את לוח האם והמעבד בלי נזק משמעותי לביצועי הגיימינג אך הם מעבדים שצורכים יותר הספק ופולטים יותר חום משמעותית בהשוואה ל-I5-760 שחזק מהם במעט. אמנם הקירור שבחרתי עם שני מאווררי 120 מ"מ איכותיים יתמודדו עם האתגר בקלות ובשקט - חשוב לשים לב להבדל.

פורסם
  • מחבר

ראה הערה למעלה לגבי המסך...

אם אתה משחק הרבה במשחקים שכבדים על המעבד (METRO, GTA4 למשל), כדאי אולי בכל זאת לעלות מעט במעבד ל-4X965 או 4X970 בתוספת של 100 או 200 ש"ח בהתאמה. לא חובה, מה גם שה-4X955 הוא BE - Black Edition כלומר עם מכפלה פתוחה המאפשר OC משמעותי ובקלות במידת הצורך.

הסונטה3 מארז איכותי ושקט ויספיק פה בהחלט, אבל הוא מעט צפוף ובעל יכול קירור סטנדרטית (2X120 מ"מ).

אם תעדיף משהו מעט פחות שקט אבל איכותי לא פחות, מרווח ומקורר היטב, יש את ה-LANCOOL K58B במחיר דומה.

מפרט מבוסס AMD מאפשר להוזיל משמעותית את לוח האם והמעבד בלי נזק משמעותי לביצועי הגיימינג אך הם מעבדים שצורכים יותר הספק ופולטים יותר חום משמעותית בהשוואה ל-I5-760 שחזק מהם במעט. אמנם הקירור שבחרתי עם שני מאווררי 120 מ"מ איכותיים יתמודדו עם האתגר בקלות ובשקט - חשוב לשים לב להבדל.

אין לזה סוף, אה?

פורסם

זה כבר בקטנה - כל בחירה שתיקח כאן תהיה טובה ולא מדובר בהבדלים תהומיים.

אנחנו פשוט מנסים לך את מקסימום הנתונים להחליט לפי ההעדפות האישיות שלך.

אתה לא רוצה כאב ראש? לך לחנות ובקש מהמוכר מפרט ב-5K, תקבל משהו הרבה פחות טוב ופחות מתאים במחיר מופקע ככל הנראה ובשאיפה לא תיפול יותר מדי.... לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

זה כבר בקטנה - כל בחירה שתיקח כאן תהיה טובה ולא מדובר בהבדלים תהומיים.

אנחנו פשוט מנסים לך את מקסימום הנתונים להחליט לפי ההעדפות האישיות שלך.

אתה לא רוצה כאב ראש? לך לחנות ובקש מהמוכר מפרט ב-5K, תקבל משהו הרבה פחות טוב ופחות מתאים במחיר מופקע ככל הנראה ובשאיפה לא תיפול יותר מדי.... לשיקולך.

אני יודע, ואני ממש מעריך את זה :)

זה בטח לא קל לסדר מפרט לכל מי שמבקש.

את המחשב האחרון קניתי ב2005, וכבר למעלה משנתיים שלא שיחקתי במשהו רציני כי הכרטיס מסך שלי מת. ועדיין יש לי מסך CRT 17 אינץ' :'(

רציתי לקנות מחשב עוד מלפני שנתיים, אבל חיכיתי שהטכנולוגיה תשתפר מעט והמחירים ימשיכו לרדת. מחשב זה כבר עסק זול בהשוואה לשנים קודמות.

אם הייתי קונה מחשב לפני שנתיים, הוא היה מריץ לי משחקים על הגדרות גבוהות של היום? (זה תלוי במחשב, אבל ממש בגדול נגיד).

המחשב שיש לי היום עושה הרבה רעש כשהוא עובד, ויש לו גם טמפרטורות גבוהות, אז חשוב לי שהמחשב הבא יהיה קר ושקט.

ההיצע כל כך גדול שאני פשוט טובע בכל הנתונים הקיימים. רק בשוק מעבדים חסרה תחרות, ואני מקווה שבשנים הקרובות נראה עוד חברה שמציעה מעבדים כדי שגם אינטל וAMD יוזילו מחירים. (אולי סאמסונג? הם עושים הכל היום).

אני חושב שאני אדחה מעט את הקנייה, אשקול עוד חנויות, אולי מעט שינויים במפרט.

זה לא שאני כבר להוט להביא את המחשב ולשחק מהבוקר עד הערב, פשוט בא לי כבר להתקדם עם זה.

פורסם

תראה - בסכום הזה בהחלט אפשר לבנות מפרט שיחזיק שנתיים-שלוש בגיימינג מכובד בהחלט.

בתחילת 2011 צפויים ליינים חדשים של מעבדים מאינטל + ליין מעבדים מ-AMD לתושבת הקיימת.

לא צפוי שינוי סופר-מהותי (אוצה ארכיטקטורה בערך) אבל יהיו שיפורים וירדו מחירים.

מצד שני - אין לזה סוף... תמיד יוצא משהו חדש.

אם לא מאוד דחוף לך - חכה מעט.

פורסם

וואו, זה ממש מתיש לקנות מחשב היום :'(

זה לא שזה מתיש, אתה פשוט עושה בשכל ומתיעץ לפני.

אנשים בלי ידע שמבקשים חוות דעת אחרי שקנו את המחשב, מבינים שאם היו מתיעצים לפני היו יכולים לקבל מערכת חזקה וזולה יותר ברוב המקרים.

בנוסף אתה גם לומד דבר או שניים ככה שזה טוב גם בשבילך.

רציתי לציין דבר אחד, אם אתה הולך על הסמסונג PVA, (כמובן שהוא עדיף מכל הבחינות על ה-22') ובמידה ויש תקציב, היייתי שוקל את ה-6870

על מנת לקבל את המקסימום היחסי והמשתלם ממערכת לגיימינג. חוץ מזה המפרט שקיבלת מצויין אין לך מה להתלבט יותר מידי.

בכל מקרה עדיף לקנות ממקום שידע לתת שירות טוב יותר מ-KSP, כמו RSM או IQPC.

אם הייתי קונה מחשב לפני שנתיים, הוא היה מריץ לי משחקים על הגדרות גבוהות של היום? (זה תלוי במחשב, אבל ממש בגדול נגיד).

המחשב שיש לי היום עושה הרבה רעש כשהוא עובד, ויש לו גם טמפרטורות גבוהות, אז חשוב לי שהמחשב הבא יהיה קר ושקט.

1. החוכמה במערכות לגיימינג זה לקחת מערכת חזקה מספיק ושלא תיהיה יקרה בצורה מוגזמת, ולשדרג את הכרטיס מסך אחרי תקופה מסויימת על

מנת להמשיך להינות ממקסימום ביצועים בהשקעה יחסית לא גדולה מידי.

2. אני מאמין שהמארז והספק שלך היום לא ממש איכותיים לפי מה שאתה מתאר, ואם זה ככה אין לך בכלל מה להשוות בינם לבין מה שקיבלת.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שעוד חודש-חודשיים לא יזיקו לי :-\

אני אחסוך עוד קצת כסף, ובעזרתכם נבנה את המערכת האופטימלית ביותר עבורי.

אגב, סט רמקולים איכותי/מערכת סטיראו טובה, אפשר להביא ב500 ש''ח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים