עבור לתוכן

תנאים ל12 שנות לימוד?

Featured Replies

פורסם

לב ו- fade to black

אתם חיים בסרט, נראה שאין לכן מושג לגבי יוקר המחיה פה בארץ וכמה הוא עלה בעשור האחרון.

אני לא מדבר על שתי מכוניות חדשות בחניה, וילה ו-3 נסיעות לחו"ל בשנה. אני מדבר על אורח חיים לא רהבתני של מעמד בינוני בדירה לא גדולה באיזור המרכז (אפילו לא תל-אביב).

אי אפשר להתקיים מ-6000.

אני מכיר משפחות שמתקיימות מ-6000, במקרה הטוב יש להם מכונית חבוטה אחת שגם אותה הם מתקנים בעצמם אם היא עושה בעיות, גרים בשכונה לא משהו ובלי שום חוגים לילדים.

מי שחי בסרט זה אתם. דירה בשכונה עם פשע מזערי וחינוך טוב זו דירת פרימיום. מספר החדרים לא רלוונטי לכלום. הכנסה משותפת של 6,000 ש"ח זו הכנסה נמוכה משכר מינימום ורמת החיים בהתאם. אתם כל כך מנותקים שאתם עפים מקיצוניות אחת לשנייה. (כמו השוואה של דובי לדירת עמידר. מה הקשר בכלל?) אנחנו התחלנו את הדיון על רמת חיים המתאפשרת בהכנסה משותפת 12K נטו בחודש לפני שדובי התחיל לזרוק את המספרים המעוותים הזויים שלו כי הוא החליט שחובה לעשות מנוי שנתי בקאנטרי קלאב, חובה לגור בשכונה במרכז מטר מעבודה, חובה לשלוח את הילדים לחוגים פלצניים, חובה לשלוח את הילדים לגן צפון-תל אביבי איפה שילמדו אותם פילוסופיה ודיני חוק בינלאומי בהקשר לפשעי מלחמה של צה"ל בשטחים, חובה לפתוח לילדים קופת חסכון ולחסוך מאות אלפי שקלים, חובה להחזיק רכב חדש וחובה לטוס לחו"ל לפחות 2-3 פעמים בשנה ואם אין את כל החובה הזאת לא מדובר ברמת חיים סבירה. על זה נאמר חי בסרט.

אתם לוקחים שירותים שנחשבים למותרות בכל העולם ומציגים אותם בצורה כזאת שזה חובה לרמת חיים סבירה. זהו שלא. ואתם מניחים כל מיני הנחות לא קשורות לכלום. ואם אני לא רוצה ילדים? ואם אני רוצה רק ילד אחד? ואם אמא שלי מוכנה לשמור על על הנכדים כי היא אוהבת את זה? ואם אני מעדיף לגור בפריפריה כי אני רוצה לשמוע בבוקר ציפורים מצייצות ולנשום אוויר נקי במקום רעש ופיח? ואם יש לי הסעה לעבודה או המשרד שלי נמצא רבע שעה מהבית או יש תחבורה ציבורית נוחה למקום העבודה? אני עדיין חייב רכב חדש? אולי אני יכול להסתפק ברכב ישן יחסית, נקי ותקין? החיים לא שחור ולבן. יש המון גוונים של אפור. אתם אימצתם אורך חיים מסוים והחלטתם שאם מישהו לא עונה על כל סעיפי החובה של דובי הוא לא חי ברמה סבירה.

בנוסף, אתם כל הזמן מתעלמים מהטענה שרוב המוחלט של המקצועות (באמת נמאס לי לכתוב את הרשימה המאד ארוכה הזאת) לא מתחילים עם משכורות של 15-20 בחודש ומגיעים למשכורת הזאת (אם בכלל) אחרי הרבה מאד שנים של עבודה והתקדמות. אז כ-ו-ל-ם לא חיים ברמה סבירה? התנשאות הייטק דוחה. אני הייתי מקצץ לכם את המשכורות ב-50% כדי שתצאו מהסרט שלכם.

• תגובות 61
  • צפיות 16.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לב - אתה שוב פעם לא מבסס את דבריך על כלום.

אני גר (בשכירות) בדירת 3 חדרים ישנה בשכונה שקטה אבל לא מאוד מבוקשת במרכז, יש לנו מכונית (אחת) בת יותר מ-10, אני הולך ברגל לעבודה, אשתי נוסעת באוטובוס. הילד הולך לחוגים, אבל לא "פלצניים" ולא מאוד יקרים, אין קאונטרי-קלאב, הגן של הילד מאוד יקר - אבל לא יותר מהממוצע פה (שהוא מאוד גבוה), אין שיעורי פילוסופיה בגן. נסיעות לחו"ל? אולי בעתיד. גם אין כבלים. מותרות רהבתניות? אני אוהב לצלם ואוהב לשמוע מוזיקה - רוב הציוד שקניתי יד שניה ובשני התחומים לא הגעתי להוצאה מצטברת של 10K (גם זה לאורך שנים).

אני עובד עד 400 שעות בחודש בשביל המשכורת שלי (18-20 ברוטו), אשתי עובדת בערך 250 שעות בחודש בשביל 9 ברוטו. בחישוב לפי שעות ממש לא משכורות ה-"היי-טק" שאתם מקשקשים עליהם. שנינו כמובן אקדמאים.

מעבר לפריפריה יחסוך לנו עד 2500 ש"ח בחודש בהוצאות השוטפות - אבל יוסיף לנו הוצאות נסיעה של מעל 1000 וההכנסה של אשתי תפגע בעוד 1000-1500. אז מה יצא לנו מזה מבחינה כלכלית?

קניות אוכל שבועיות במקום זול עולות לפחות 500 ש"ח. מדי פעם צריך לעשות "השלמות" במכולת - מדובר בהחלט ביותר מ-2000 ש"ח. אני מאמין שאם נוותר ונחתוך פה ושם - זה יהיה 1500 ש"ח (ל-3 נפשות) אבל כבר מדובר כאן על מזון בסיסי ולא בריא.

אני ממש לא מסכן ביחס לממוצע פה במדינה - אם כי אני קורע את התחת למען זה. אבל אתם כנראה לא מבינים מה הולך פה כנראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים