עבור לתוכן

תנאים ל12 שנות לימוד?

Featured Replies

פורסם

האייומים החדשים זה מי שמחסיר יותר מ 30% לא זכאי ובעצם מקבל תעודה של סיום 9 שנים (כיתה ט')

• תגובות 61
  • צפיות 16.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

10K ברוטו בתור עצמאי' date=' זה פחות מ5 אלף בתור שכיר.

[/quote']

אני שכיר :) לא עצמאי - אלא חברה במרכז ת"א.

ציינתי לימוד עצמי בתור תשובה לשאלה שאני יודע שתבוא, מאיפה "הידע" אם אין תואר וכו'. סה"כ מראה שגם בלי תואר ובלי בגרות אפשר לעבוד בעבודה מכובדת שתחזיק משפחה יפה מאוד, ועוד בגיל כזה..

פורסם

מקצועות החובה לקבלת תעודת 12 שנות לימוד:

אזרחות 1 יח"ל

שפה 1 יח"ל

מתמטיקה 1 יח"ל

שפה שניה - אנגלית, עברית או ערבית 1 יח"ל

מקצוע בחירה 1 יח"ל

מקצוע בחירה 1 יח"ל

מקצוע בחירה 1 יח"ל

סה"כ 7 יח"ל

מקצוע/ות בגרות חיצוני 3 יח"ל

סה"כ 10 יח"ל

פורסם

אני שכיר :) לא עצמאי - אלא חברה במרכז ת"א.

ציינתי לימוד עצמי בתור תשובה לשאלה שאני יודע שתבוא, מאיפה "הידע" אם אין תואר וכו'. סה"כ מראה שגם בלי תואר ובלי בגרות אפשר לעבוד בעבודה מכובדת שתחזיק משפחה יפה מאוד, ועוד בגיל כזה..

על 10 ברוטו בחודש לא תחזיק משפחה, אתה לא משלם מס כרגע, ברגע שתתחיל אתה תראה.

מעבר לזאת, אתה מבין שהמשכורת שלך ללא שום השכלה ונסיון אמיתי לא תרקיע שחקים כן?

פורסם

קודם כל משכורת כזאת כן יכולה להחזיק משפחה - אמא שלי מרוויחה פחות ועם 2 אחים אנחנו חיים בסדר גמור.

דבר שני, על מה אתה מדבר בכלל? אתה חושב שאחרי שנתיים בעבודה כזאת אני לא אצא עם ניסיון מעשי? איזה שטויות. לך תסתכל בלוחות PHP, אולי שני משרות מתוך 20 מציינת תואר, וזה בד"כ בגדר יתרון.

אה, ואני כן משלם מס' (משכורת מעל 4900 כן חייבת במס, אפילו אם אני מתחת ל 18).

פורסם
  • מחבר

שמעו היום היתיי אצל הרופא,הסברתי לו שיש לי שיעול כרוני ואחרי שאני בת לבית ספר וחוזר לבית אני מרגיש עוד יותר גרוע,הטעות שלי הייתה שלא עשיתי עוד לפני תור אצל הרופא(הייתי אצלו ב11 לחודש הזה הביא לי סירופ נגד כמה דברים,וזה רק החמיר,היום הביא לי 2 סוגי כדורים),בקיצור הרופא הביא לי אישור העדרות על זה שלא הייתי כל השבוע הזה,אבל את השבוע הלפני לא הביא.(בסך הכל נעדרתי כ3 שבועות מהבית ספר,יש לי אישור העידרות של שבועיים,השבוע הראשון והשבוע השלישי שזה האחרון)

ביום חמישי המורה שלי התקשרה אליי,אמרה שהיא רוצה שאני יבוא עם אמא שלי לבית ספר,אני יסביר לה שהייתי חולה וכאלה ויביא לה אישור העדרות,נראה לכם שהיא עדין תרצה לדבר עם אמא שלי?(היה לי כבר שיחה עם המנהל ואיתה לבד,עכשיו היא רוצה גם שאמא שלי תבוא לדבר שוב פעם!!)

וד'א,מישהו יכול לתת לי כייוון בחיים,אם אני יצא בסופו של דבר עם תעודת טכנאי מחשבים סיסקו,באיזה מקומות אפשר לעבוד עם זה בעתיד?(טכנאים של אייבורי וכאלה,או שמעל זה אפילו?,או שאני יותר מדיי אופטימי לגבי התעודה הזאת?)

פורסם

על 10 ברוטו בחודש לא תחזיק משפחה, אתה לא משלם מס כרגע, ברגע שתתחיל אתה תראה.

מעבר לזאת, אתה מבין שהמשכורת שלך ללא שום השכלה ונסיון אמיתי לא תרקיע שחקים כן?

הוא כן משלם מס. עד גיל 18 מפנקים אותו בעוד נקודת זיכוי או שתיים. אני לא זוכר בדיוק. כמו כן הוא משלם ביטוח לאומי בשיעור מופחת.

אני מת על הקיצוניות הזאת. 10 ברוטו בחודש זה מעל השכר הממוצע במשק. הגדרה להחזיק משפחה משתנה מאדם לאדם ומאות אלפי ישראלים חיים על הכנסה נמוכה יותר. אתה יודע יש גם מיליונרים שלא מבינים איך אפשר להחזיק משפחה על משכורת 20,000 בחודש. תחשוב על זה. לא תוכל לקנות לבת שלך מיני-קופר. מה זה החיים האלה בכלל?

פורסם

הוא כן משלם מס. עד גיל 18 מפנקים אותו בעוד נקודת זיכוי או שתיים. אני לא זוכר בדיוק. כמו כן הוא משלם ביטוח לאומי בשיעור מופחת.

אני מת על הקיצוניות הזאת. 10 ברוטו בחודש זה מעל השכר הממוצע במשק. הגדרה להחזיק משפחה משתנה מאדם לאדם ומאות אלפי ישראלים חיים על הכנסה נמוכה יותר. אתה יודע יש גם מיליונרים שלא מבינים איך אפשר להחזיק משפחה על משכורת 20,000 בחודש. תחשוב על זה. לא תוכל לקנות לבת שלך מיני-קופר. מה זה החיים האלה בכלל?

אני מרוויח לא מעל 10 אלף לחודש, ולהחזיק משפחה עם סטנדרט חיים סביר אתה לא יכול לבד, עם בת\בן זוג שמרוויח עוד סכום סביר כבר אפשר.

עם הכנסה משותפת של 25-30 אלף זה כבר מתחיל להיות "קל", אבל גם אז זה לא בדיוק סטנדרט גבוה, לא מיניקופרים לילדים...

שתבין שמישהו שמרוויח למשל 18 אלף עם רכב רואה כחצי מזה לאחר מס הכנסה, תוריד 4-3.5 על הליסניג, תוסיף כמעט 3 היום על שווי מס על הרכב, תוסיף שווי מס על טלפון נייד, ארוחות(פאק אפילו התוספת על הביגוד(מה לעשות שצריך לקנות חליפה לעבודה בחול) היום שמים עליה שווי מס מזדיין..) תוריד מזה הפרשות לקה"ש, ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ואחרי זה תוריד מס ולא אתה לא תאהב את מה שאתה רואה. אז כן עם משכורת של 18 אתה רואה בסביבובת ה9.5 אחרי כל המיסים המזדיינים היום, אם אתה משכיר אז נגיד 4000 על דירה+ארנונה חודשית זה ממש ממש סביר(לא דירה למשפחה) אז כן תראה לי איך אתה מחזיק משפחה על זה(בדקת למשל כמה מעון עולה היום? אתה מבין שגן טוב עולה 1500-2000 שקל לחודש כן?, כמה עולים חוגים? כמה עולה מנוי קאנטרי משפחתי? חופשות? קייטנות?)... זוג אולי, וגם אז זה לא חיי מותרות.

תעשה לי טובה, זה שאפשר להחזיק משפחה גם על 4 אלף בשכונת עמידר בבאר שבע לא ממש מעניין לי תביצה השמאלית, אם אתה רוצה לגור במרכז ולחיות בסטנדרט שעם כל הכבוד העבודה שלך מקצה לך, זה לא עניין של כלכלה נכונה(אני חוסך המון עכשיו בשביל לקנות דירה) זה נטו עניין של הכנסה.

פורסם

אתה מסתכל על מותרות כמו דירה במרכז, רכב חדש, עוזרת בית, קופות חסכון, חופשות, קאנטרי קלאב, חוגים וקטיינות כמו על צרכים בסיסיים לחלוטין כאשר בפועל מדובר ברמת חיים גבוהה במונחים של אירופה/ארצות הברית ובטח במונחים של הארץ. ממש קו העוני אתה. זה עניין של לעשות הבחנה בין מותרות לצרכים בסיסיים ולא לערבב את שניהם יחד כמו שאתה עושה ולהתפלא איך אפשר בכלל לסגור את החודש עם שכר משולב מתחת ל-30,000. אם הולכים לפי היגיון שלך כל מי שלא עובד בהייטק חי בהובר ויל ומחטט בפח אשפה. על זה נאמר קיצוניות.

פורסם

לא, אבל מה לעשות שדירה במרכז זה לא מותרות כאשר העבודה שלך במרכז זה נחיצות(ואני לא גר במרכז, אני גר באריאל כי זה קרוב, אני משכיר דירה חדשה מקבלן ברחוב חדש, ועדיין יכול לחסוך כסף), כאשר יהיו לי ילדים אני בחיים לא אגור באריאל, בתי הספר פה לא משהו והאוכלוסיה מלבד למספר מצומצם של שכונות היא דיי על הפנים, מלבד לזה שאין פה יותר מידי שרותים קרובים. שוב כל אחד יכול לחיות איך שהוא רוצה, ואיפה שבא לו, אבל להגיד שאפשר לחיות טוב באופן יחסי על 10 אלף בחודש למשק בית זה פשוט שטות, במקרה הטוב אתה תחייה מהיד לפה, ועם ילדים אפילו זה לא. מעבר לכך זה פשוט אוולות להגיד שלא צריך לחיות בנוחות, וברמה הכי גבוהה שאתה יכול להשיג. כשתצא מהבית תבין...

פורסם

משק בית כן, אבל אנחנו דיברנו על הכנסת יחיד. אם אישה עובדת תוסיף עוד 4-5 לפחות לנטו המשפחתי. אם אישה לא עובדת אתה חוסך 2-3 על גן ועוזרת בית. להגיד שלא ניתן לחיות ברמה טובה (יחסית, כמובן) על הכנסה 15 ברוטו היא ממש שטות לא פחות מהטענה שלך שחייבים להרוויח לפחות 25K כדי לחיות בצורה סבירה. מה אני אגיד שכונה מובחרת, אוכלוסיה איכותית, רכב חדש, קאנטרי קלאב, חופשות בחו"ל. ממש קו העוני אתה.

בוודאי שצריך לשאוף לחיות בנוחות המירבית. נוחות זו הגדרה יחסית. אני בטוח שיש אנשים שלא מבינים איך אפשר לחיות בדירה ולנהוג ברכב חדש עממי. מינימום וילה עם בריכה ואודי A5 בחנייה. אי אפשר לחיות על פחות מזה.

חוץ מזה לחיות במרכז ליד העובדה זה כן מותרות. המון אנשים נוהגים מעל שעה לעבודה וחזרה. חלקם הגדול לא מקבל ליסינג עם הגבלה עד 30,000 ק"מ ובלי כאב ראש של אחזקת רכב.

פורסם

הלוואי A5, גרסאת הספורט קופה זה אחד הרכבים הכי שהייתי הכי רוצה, אבל אם אתה חושב שגם עם משכורת של 25 אלף בחודש אתה יכול להרשות לעצמך רכב בחצי מיליון שקל אתה חיי באשליות, אתה באמת לא נראה לי שמבין כמה כסף צריך בשביל לחיות ובאיזה רמה...

פורסם

הרכב הזה חונה מטר ממני. אני מאבטח בוילה מפוארת בסופי השבוע.

דובי, אף פעם לא אמרתי שניתן לקנות רכב כזה במשכורת 25. בסך הכל אמרתי שניתן לחיות ברמה סבירה עם משכורת משותפת 15 בחודש והחיים לא שחור ולבן כמו שאתה מציג אותם. זה הכל.

פורסם

אפשר, ניתן, להגיד שאני רוצה לחיות על 15 במשכורת משותפת אי אפשר, מה לעשות שלכל אחד יש את הרצון והזכות לממן לעצמו ולילדים שלו את החיים הכי טובים, מההורים שלי לא קיבלתי הון, האמת שלא קיבלתי כמעט כלום, וגם אני לא אקבל מה לעשות שלעולים אין כסף להוריש, וכן אני רוצה להוריש לילדים שלי לפחות בית אחד, וגם לדאוג שיהיה להם סכום כסף התחלתי של כמה מאות אלפי שקלים ללימודים, לעשות את זה על 15 אי אפשר, לא משנה איזה ספין תשים על זה. לא אין דבר כזה שחור על גבי לבן, אבל מה שכן שחור על גבי לבן זה העובדה שכל אחד צריך לחתור למקסימום שהוא יכול לקבל בשביל לבסס את החיים שלו ואת החיים של הילדים שלו בצורה הטובה ביותר. ועד כמה שזה ישמע לך עצוב, עם 10 אלף בחודש אתה לא תדאג לילדים שלך, האמת שלעתידך אתה בקושי תדאג כלומר עם משכורת של 10 אלף שקל בחודש, הפנסיה שלך לא תספיק לך אלא את אתה מתכוון להתפגר בגיל 75... פנסיה זה אחת הבעיות הגדולות היום, ההפרשות פשוט לא מספיקות בהתחשב באיכות החיים, ובאורך החיים אחרי גיל הפנסיה.

פורסם

ובכל זאת גדלת והצלחת יפה בחיים בלי הון התחלתי של מאות אלפי שקלים, קייטנות פלצניות, קאנטרי קלאב ורכב חדש שקיבלת על חשבון ההורים. אני לא מאמין שהיה חסר לך משהו באמת חשוב כי הכסף הושקע במקומות הנכונים. מה לעשות השאיפות שלך זה לא רמת חיים סבירה. זה שאיפות של רמת חיים גבוהה בכל קנה מידה. רמת חיים שלא תבייש אמריקאי עם הכנסה טובה. אם אתה יכול להשיג אותה מצויין, אבל אל תגיד שלא ניתן לחיות סביר על פחות מזה במיוחד כאשר התפיסה שלך לרמת חיים סבירה מאד מעוותת ולא ריאלית לאחוז מאד גדול מכלל האוכלוסיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים