עבור לתוכן

תנאים ל12 שנות לימוד?

Featured Replies

פורסם

מאמין שת.ב חשובה ועוד איך,אבל לא כל אחד יכול לצאת עם זה.

אבל לא קל לי ללכת לבית ספר,תמיד הייתי אחד שהיה לו בעיות של העדרויות מהבית ספר,מאוד קשה לי גם לקום בבוקר וכל זה,מה גם קשה לי להקשיב בשיעורים,לא נכנס לי למח,מרגיש שהמסגרת הזאת לא מתאימה לי בכלל,אני יכול ללמוד רק אם מורה אחת יושבת איתי ומלמדת אותי לכל אורך הדרך,שזה בכתה שלמה קשה לי.

ושלא נדבר על מקצועות קשים כמו ספרת והיסטוריה,עליהם בכלל וויתרתי מראש.

אפשר תשובה סופית לגבי מה ששאלתי?

קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים

• תגובות 61
  • צפיות 16.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש אנשים בלי 12 שנות לימוד ובלי בגרות שעשו חיל בחיים ובעסקים. הרוב (המוחלט) לא.

במיוחד במצב הנוכחי במדינה - אם אין לך השכלה - אתה בבעיה מבחינת פוטנציאל ההשתכרות שלך וככל הנראה תהיה עני.

בשביל "לסגור את החודש" באופן סביר - כמפרנס ראשי במשפחה תהיה חייב להכניס לפחות 7-8 אלף נטו כל חודש. כשכיר יש מעט מאוד משרות שיכניסו לך משכורת כזאת ללא השכלה פורמלית. כפרילנסר או עצמאי השכלה פורמלית פחות חשובה - אבל לא לכולם מתאים אורח חיים כזה.

פורסם
  • מחבר

אוקי אנשים תודה על הח'ח אבל לא ביקשתי את זה פה.

21 יחידות כדי לקבל תעודת 12 שנות לימוד? 21 יחידות מקנות זכאות לתעודת בגרות. כל מה שצריך זה לחמם את הכיסא עד סוף כיתה י"ב.

אין איזה חוק אחר שאומר משהו לגבי זה שאם מישהו עשה כמות מסווימת של יח'ל אז הוא זכאי בלי קשר לפעמים האלה שהוא בא לבית ספר?

יש לי שיחה עם המנהל ביום ראשון,היום המורה שלי התקשרה אליי אמרתי לה שאני חולה(כבר שבועיים אני משתעל,שיעול יבש כזה,מחר יש לי תור לרופא),מה אתם אומרים כדאי לעשות במצב שלי?,אם אני יקח אישור העדרות במשך כל התקופה הזאת לא יגידו לי כלום?

פורסם

ומה בדיוק אתה חושב תעודה של 12 שנות לימוד תתרום לך למשהו מיוחד?

מה הכיוון שלך בחיים?

תאיר את עיניי אולי אני מפספס משהו....

פורסם

אם קשה לך לשבת על התחת, לך לעשות אבחון ל adhd.

אני אובחנתי בגיל 31, אחרי שהתחלתי תואר שני - היו כמה קורסים שפשוט לא הצלחתי לגרום לעצמי ללמוד אליהם, נדלקה לי נורה אדומה מהבהבת, והלכתי לגהה לאבחון.

בדיעבד, אני מצטער שלא עשיתי את זה 15 שנים קודם, זה היה חוסך עמות עצומה של תסכול.

פורסם

בשביל לקבל אישור של 12 שנות לימוד אתה צריך לסיים 12 שנות לימוד. מעבר למספר ימי העדרות מסוים, מספר נכשלים וכו' - בית הספר לא ייתן לך תעודה שסיימת י"ב - ואי לכך לא תהיה בעל 12 שנות לימוד - מזה שאני מבין שאתה מבלה בבית כבר שבועיים ורק מחפש תירוצים עלובים - אתה בהחלט בדרך הנכונה לא לקבל תעודת סוף שנה ולא להיות זכאי ל-12 שנות לימוד. עלה והצלח.

מבחינת הקישור שהובא לך מקודם - מדובר במסלולים להכשרת מבוגרים - זה יהיה רלוונטי לגביך כשתהיה בן 18 ומעלה

פורסם

אני לא מבין למה מדברים אליו ככה. מדובר בגיל בעייתי וזה ממש לא עניין "תסחוב עוד קצת".

לענייננו - הסיכוי שלא תקבל 12 שנות לימוד נמוך. בשביל שזה יקרה צריכים להזהיר אותך ואת ההורים. אני זוכר שלמדו איתי לא מעט אנשים שלא הגיעו ולמרות זאת הם קיבלו תעודה כמו כולם. חוץ מזה אתה תמיד יכול לפנות ליועצת/עו"ס ואתה תראה שהם לא יאיימו עליך אלא יפנו בגישה מקלה.

קח בחשבון שיש לך אפשרויות רבות להשלים בגרויות, למשל במועד קיץ ולאחריו יש מועד מיוחד בסוף אוגוסט. בנוסף יש הזדמנות שניה (אם לא ביטלו את זה בשנים האחרונות). עדיף שתשתדל במידת האפשר ללמוד לפחות לבגרות אחת בכל פעם וכך יהיו חסרות לך בגרויות בודדות.

פורסם

יש אנשים בלי 12 שנות לימוד ובלי בגרות שעשו חיל בחיים ובעסקים. הרוב (המוחלט) לא.

במיוחד במצב הנוכחי במדינה - אם אין לך השכלה - אתה בבעיה מבחינת פוטנציאל ההשתכרות שלך וככל הנראה תהיה עני.

בשביל "לסגור את החודש" באופן סביר - כמפרנס ראשי במשפחה תהיה חייב להכניס לפחות 7-8 אלף נטו כל חודש. כשכיר יש מעט מאוד משרות שיכניסו לך משכורת כזאת ללא השכלה פורמלית. כפרילנסר או עצמאי השכלה פורמלית פחות חשובה - אבל לא לכולם מתאים אורח חיים כזה.

אם אין מקצוע, לא השכלה. לא חסר אקדמאים שסיימו תארים לא פרקטים ומגרדים את ה-5-6 ברוטו במקרה הטוב.

פורסם

^^^

:xyxthumbs:

או אני למשל שחסר השכלה לחלוטין (אין 12 שנות לימוד - פרשתי), אני סה"כ בן 17 ומגרד משכורת ששואפת ל 10K ברוטו.

תעודת בגרות או תואר זה בכלל לא מדד.

פורסם

אם אין מקצוע, לא השכלה. לא חסר אקדמאים שסיימו תארים לא פרקטים ומגרדים את ה-5-6 ברוטו במקרה הטוב.

אני חושב שאתה טועה. יש המון משרות שחובה שיהיה תואר אקדמי ולא מקצוע, למשל שגרירים. לא משנה במה התואר העיקר שיהיה אקדמי. כנ"ל טלרים בבנק, שמאים, רו"ח וכו'.

אבל בשביל להצליח בחיים אין צורך בהשכלה או מקצוע. זה רק עניין של בחירות נכונות. למשל רוב האנשים יעדיפו לעבוד 40 שעות בשבוע אבל לא יעדיפו לעבוד מחצית מהזמן (בשביל אותו סכום) בשטיפת כלים.

פורסם

בגדול (אני יודע שאני מכליל ותמיד יש מקרים חריגים) האוכלוסיה מתחלקת ל-5 קבוצות:

קבוצה א: אנשים בלי מקצוע והשכלה. עובדים בעבודות נחותות ומרוויחים שכר מינימום. למשל עובדי ניקיון, אבטחה, קופאיות, שירות לקוחות, פועלים במפעל.

קבוצה ב: אנשים עם מקצוע שנרכש בלימודי תעודה או במסגרת כלשהי (צבא, בית ספר מקצועי, לשכת תעסוקה) כגון חשמלאים, אינסטלטורים, מנהלי חשבונות, מכונאי רכב וכדומה. אותם אנשים עוסקים בעבודות מעניינות יותר עם אפשרות להתקדם ולהתפתח.השכר התחלתי נע בין 5-6 ויכול להגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים תלוי בוותק, רמת מקצועיות והמון גורמים שונים. (למשל מכונאי פותח מוסך, יועץ מס פותח משרד)

קבוצה ג: אקדמאים שלמדו תארים כללים כגון ביולוגיה, כימיה, פסיכולוגיה, תקשורת, סוציולוגיה, לא מצאו עבודה במקצוע או עובדים בתחום כלשהו שמזכיר (במקרה הטוב) באופן קלוש את התואר שהם למדו. מרוויחים בדרך כלל כמו קבוצה ב' (לעיתים הרבה פחות) רק שהם שרפו 3-4 שנים באוניברסיטה/מכללה.

קבוצה ד: למדו תארים במכללות/אוניבסיטאות שמקנים מקצוע אמיתי. רפואה, הנדסה, רוקחות, מדעי המחשב, *משפטים (בשנים האחרונות גם עורכי דין בוגרי אוניברסיטאות מרוויחים שכר רעב), חשבונאות (טכנית אפשר להיות רואה חשבון בלי תואר, אבל לימודים באוניברסיטה/מכללה מקנים פטור מרוב המבחנים של מועצת רואי חשבון) ועוד כמה תארים. מרוויחים את המשכורות הכי גבוהות בתחילת הדרך ויכולים להגיע לתפקידי ניהול בכירים.

קבוצה ה: הקבוצה הקטנה ביותר שמרכיבה אולי 1% מכלל האוכלוסיה. אנשים מאד מאד מאד מוכשרים שהיו כל החיים בטופ, הוציאו תארים מתקדמים בתחומים שציינתי בקבוצה ג והשתלבו באקדמיה/מחקר/תקשורת בזכות העובדה שהם מאד מוכשרים ומוצלחים. כמו טייסי קרב בתחומם.

המצב המגוחך שמעסיקים דורשים תואר מפקידה נוצר בגלל הצפה בתארים ולא בגלל שאותו תפקיד פקידותי דורש כישורים מיוחדים שרוכשים בזמן לימודים לתואר. כנ"ל לגבי טלרים בבנק ושאר המקצועות הכללים. בעבר הלא רחוק טלרים עברו קורס של הבנק והשתלבו בעבודה. ושגרירים... מישהו בכלל יודע איך מגיעים לתפקיד שגריר? אם תשאל אותי צריך הרבה, הרבה יותר מתואר. שגריר ללא ספק שייך לקבוצה ה.

אם הבחור לא רואה את עצמו בקבוצה ד או ה עדיף שהוא יהיה בקבוצה ב' מאשר קבוצה ג'. זה מה שאני עשיתי למרות שהייתה לי בגרות לא רעה בכלל ולמדתי שנה באוניברסיטה.

פורסם

אחי אתה חוזר על טעויות שרוב האנשים עושים וחבל.

זה לא רק כמה מרוויחים.

יש עבודות מלחיצות שאצריך להגיש דו"חות ויש אחריות וביקורת על ההתקדמות. יש עבודות שאתה מרוויח יפה אבל עובד הרבה שעות כמו עו"ד ורופאים (אתה יודע שעו"דים מפחדים ללכת הביתה בזמן כדי שלא יחשבו שהם מזלזלים בעבודה?). ברוב המקרים זה מגיע על חשבון זמן איכות עם המשפחה או פנאי אישי. זה ממש לא שווה את זה. חוץ מזה הוכח שסטרס גורם להמון מחלות.

יש כל מיני שיטות להשיג כסף (שימו לב שאמרתי להשיג ולאו דווקא להרוויח) ומי שחושב שכסף עושים רק מעבודה במשרד-טועה!

פורסם

^^^

:xyxthumbs:

או אני למשל שחסר השכלה לחלוטין (אין 12 שנות לימוד - פרשתי), אני סה"כ בן 17 ומגרד משכורת ששואפת ל 10K ברוטו.

תעודת בגרות או תואר זה בכלל לא מדד.

הסבר נמק ופרט

פורסם

מה הבעיה? נטו לימוד עצמי. מתכנת PHP. "הייטק" אם בא לך לקרוא לזה ככה.

פורסם

מה הבעיה? נטו לימוד עצמי. מתכנת PHP. "הייטק" אם בא לך לקרוא לזה ככה.

10K ברוטו בתור עצמאי, זה פחות מ5 אלף בתור שכיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים