עבור לתוכן

שעונים, מישהו?

Featured Replies

פורסם

לקראת יום הסיירות, סדרת ניווט, גיבוש וכו' החלטתי שאני צריך שעון. מספיק להסתמך על אחרים שיגידו לי האם עמדנו בזמן ובמשימה!

אז מה שעשיתי זה ללכת עם אבא לבחור שעון. WELL, בעל המאה הוא בעל הדעה, וקניתי G-SHOCK שנראה לא רע (אבא רצה לקנות בכלל אדי או סיטיזן, אבל התעקשתי שיהיה גם דיגיטלי כי אני לא מסתדר בכלל עם טיימרים מכאניים). המודל הוא G-313MS-1A, אם זה עוזר למישהו.

השעון הוא דיגיטלי ואנלוגי, ויש בו, לפחות ממבט ראשון, את כל מה שאני צריך - סטופר, ספירה לאחור, קל לראות גם בחושך, עמיד ל-200 מטר, ואני חושב שאני אתרגל לעובדה שיושבים לי 60 גרם נוספים על יד שמאל תוך זמן די קצר.

השאלה שלי נובעת מהנסיון שיש לי בתחום המחשבים. אם למדתי משהו מההתעסקות ארוכת השנים בנושא, זה שלא כל מה שנראה טוב ממבט ראשון הוא באמת טוב - גם אם הוא בהתחלה עובד.

אז השאלה המתבקשת: האם זה שעון טוב? בינתיים מציק לי שהמחוגים מסתירים את הצג, התעקשתי ללכת על שעון דיגיטלי לגמרי שלפחות אוכל לראות מה כתוב בסטופר, אבל הכסף לא בא ממני ואבא שלי הוא מסוג האנשים שאוהבים להחליט ה-כ-ל בעצמם, אז נתקעתי עם השעון הזה (כמובן יש אופציה של החלפה במקרה הכי קיצוני).

אז כן... השעון טוב? איפה אפשר למצוא ביקורות על שעונים (כן חיפשתי בגוגל, לא מצאתי על הדגם הזה אבל לא חרשתי את הרשת כ"כ)? איך אתם מסתדרים עם השעונים שלכם? יש פה מישהו שמשתמש בשעון לצורכי צבא (תנאים קשים, חול אבק מים, מכות) ויכול להעיד על הנסיון שלו איתם?

פורסם

צ'מע, ג'ישוק זה ג'ישוק. כולם טנקים על רצועה. יש כאלה שיותר עמידים ויש כאלה שפחות. רק אל תשפוט ישר לפי מראה.

אני מקווה שעניתי על השאלה אם הוא טוב, כי לא ממש הבנתי מאיזה בחינה (לא מכיר את הדגם הספציפי הזה אבל משהו דומה).

בכל מקרה אם המחוגים מפריעים לך תחליף לדיגיטלי. אף פעם לא באמת הבנתי מה הטעם לשלב בין השניים.

לי יש G2210 והוא די עמיד, עפתי איתו מאופניים מספר פעמים, הוא פגע בבטון הרבה פעמים ועובד כמו חדש. רק אם תשקול להחליף לא הייתי ממליץ לך על הדגם הזה, פשוט כי יש לו אזור בצבע אפור שהתחיל להתקלף אחרי כמה מכות וזה נהיה לא יפה. הייתי צריך לקלף אותו לגמרי כדי שיראה נורמלי.

וד"א: http://eincyclopedia.wikia.com/wiki/G-shock

פורסם
  • מחבר

יהיו בצבא קטעים שאני אצטרך לדעת מה השעה בחטף? כי להסתכל בדיגיטלי מצריך שתי שניות ושתי ידיים פנויות, באנלוגי זה הרבה יותר מהיר ומספיק יד אחת.

פורסם

הצעירים של היום... ::) (אל תיקח את זה אישית)

תאמין, הרגע היחיד בחיים שיעניין אותך לדעת זמנים זה בטירונות ואתה בטח שלא צריך לדעת את הזמן בהפרש של כמה שניות בודדות

הסתכלי עכשיו בדגם, מה הבעיה לראות פה את השעה בדיגיטלי ואנלוגי?

p_119169.jpg

פורסם

תאמין, הרגע היחיד בחיים שיעניין אותך לדעת זמנים זה בטירונות ואתה בטח שלא צריך לדעת את הזמן בהפרש של כמה שניות בודדות

ושמירות. לדעת שלא טוחנים אותך...

פורסם
  • מחבר

נגיד שהאנלוגי בשעות שבין 5 ל-7 או בין 10 ל-2. זה מסתיר את התצוגה.

בתיזוזים ב"אחרי!" (קבוצת כושר קרבי והכנה לצה"ל) סופרים לנו גם עשרות שניות.

פורסם

כאמור "תיזוז" ... אל תתיחס לזה כאינדיקציה לשרות שלך בפועל

פורסם
  • מחבר

ועדיין אני מעדיף כן לדעת מה השעה ולא לנחש. זה לא בסטופר זה בכל הצגים.

אגב שמתי לב שבתמונות יש חריטה של CASIO או של הדגם מתחת לזכוכית... אצלי אין. קניתי במשביר, אין מצב שם לזיופים נכון?

פורסם

יואב, דבר ראשון קח כמה נשימות ונסה להירגע. בסה"כ מדובר בשעון...

נראה שאתה לא מרוצה מהשעון שאתה קנית לעצמך. אם זה כך, גש לחנות ונסה להחליף אותו...

יש לי שעון של CASIO שנקנה בזמנו ב- 200 שקל (נקנה בשנת 2001 ועד היום הוא עובד ללא בעיות מיוחדות) חוץ מלהחליף בטריה פעם בכמה זמן, לא היה איתו שום דבר מיוחד. עבר טירונות קרבית+אימון מתקדם בצבא בלי בעיות מיוחדות (אכל הרבה פודרה מדברית). כך שאני חושב שהשעון שלך ללא ספק. יהיה מעל ומעבר...

3077357856_0a9d6621c0_z.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה, פעם ראשונה שאני קונה שעון (היה לי אחד בערך מכיתה ג' עד ה' אבל זה סתם מה שקיבלתי מאיזו דודה, שעון רציני ראשון שלי), אני רק רוצה לוודא שאני לא נדפק או משהו...

פורסם

הקטע של השילוב של הדיגטלי+האנלוגי אכן לא עובד הכי טוב בעולם. יש לי שעון בסגנון (גם של קסיו) ובסה"כ דיי קשה לקרוא את הדיגיטלי, בעיקר בלילה.

אבל - זה יותר יפה, שזה בהחלט חשוב (לדעתי). :)

פורסם

אין איך ליפול עם ג'ישוק. עם מחוגים, בלי מחוגים, כולם בסופו של דבר אותו דבר חוץ מהמראה.

כמו שכתבו לך לא תצטרך לדעת זמנים בדיוק מרבי מעבר לטירונות ואימון מתקדם, אחרי שתתגל לשעון הוא יהיה נוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים