עבור לתוכן

האם לוח האם שלי יקבל זכרונות מהירים יותר מהנוכחיים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב לא רע אבל די מבוגר (בן 5) ואני רוצה לשפר את הביצועים שלו.

ברשותי לוח אם מסוג

Gigabyte GA-K8NF-9

ועליו 2 כרטיסי זכרון של גיגה כל אחד:

GeIL CL3-4-4-DDR 400

יש לי עוד 2 סלוטים פנויים ורציתי להוסיף עוד 2 גיגה אבל נראה לי שיהיה קשה להשיג כרטיסי זכרון שיהיו תואמים בדיוק לאלו הקיימים (לא נראה לי שמוכרים GEIL יותר).

1. עד כמה גיגה זכרון תומך הלוח שלי?

2. האם אני יכול להשתמש בכרטיסים מהירים יותר מ-400?

3. נאמר לי בחנות מחשבים שאם ארבעת הכרטיסים לא יהיו זהים, צפויות לי בעיות תאימות. האם כך או שכל זוג כרטיסים נוסף במהירות זהה יעבוד?

4. באילו דרכים נוספות אוכל לשפר את מהירות המחשב שלי?

תודה מראש.

פורסם

1. סה"כ 4GB, בצורה של 4 סטיקים של 1GB.

2. לא.

3. כל זוג כרטיסים DDR (לא DDR2!!) נוסף במהירות זהה יעבוד בסבירות שקרובה ל-100%.

סתם דוגמא: http://www.skypc.co.il/pl_products~15~0~322-565.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. כנראה שבחנות פשוט העדיפו שאני אקנה 4 גיגה במקום 2 :)...

אגב, המחירים בלינק קצת גבוהים לא?

נדמה לי שזכרונות חדשים עולים ככה והם כפולים במהירות לפחות... אולי יד שניה יהיה פתרון טוב?

פורסם

תודה רבה. כנראה שבחנות פשוט העדיפו שאני אקנה 4 גיגה במקום 2 :)...

אגב, המחירים בלינק קצת גבוהים לא?

נדמה לי שזכרונות חדשים עולים ככה והם כפולים במהירות לפחות... אולי יד שניה יהיה פתרון טוב?

זכרונות חדשים עכשיו הרבה יותר זולים. סטיק של DDR3 1333MHZ בגודל 4GB ניתן להשיק בפחות מ-400 ש"ח. אבל זכרונות ישנים במיוחד כמו DDR עכשיו דיי יקרים, כי מי שצריך אותם - אין לו ברירה., יצטרך לקנות שאריות איפה שנשארו כאלה בכלל.

בכל אופן, יש ב-195 ש"ח ב-KSP, ועוד כמה דגמים ב 200-210.

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=10209

195 ש"ח גם באייבורי:

http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=617

יד שניה זו בהחלט אפשרות.

פורסם

נשאלת שאלה אחרת. למה בכלל אתה צריך 4GB של זיכרון?

האם כרגע בשימוש יום יומי אתה מגיע קרוב לגבול ה-2GB שכבר יש לך?

אני שואל כי לא ציינת שימושים (יעזור אם תפרט בנושא זה), אך בהנחה שאתה מתכוון לעבודה משרדית שוטפת, אז אין ממש צורך ברוב המקרים ביותר מ-2GB של זיכרון.

איזה מעבד מותקן במערכת ואיזו תוספת ביצועים אתה מחפש? כלומר באיזה יישום או שימוש אתה מרגיש שהמערכת כבר לא מספקת אותך?

פורסם

1GB יהיה שיפור יפה בשביל התחלה במיוחד אים מערכת 32 סיביות מותקנת אצלך ,

מפני שרק מערכת של 64 תומכת ב4GB ומעלה.

פורסם
  • מחבר

נשאלת שאלה אחרת. למה בכלל אתה צריך 4GB של זיכרון?

האם כרגע בשימוש יום יומי אתה מגיע קרוב לגבול ה-2GB שכבר יש לך?

אני שואל כי לא ציינת שימושים (יעזור אם תפרט בנושא זה), אך בהנחה שאתה מתכוון לעבודה משרדית שוטפת, אז אין ממש צורך ברוב המקרים ביותר מ-2GB של זיכרון.

איזה מעבד מותקן במערכת ואיזו תוספת ביצועים אתה מחפש? כלומר באיזה יישום או שימוש אתה מרגיש שהמערכת כבר לא מספקת אותך?

ובכן, אני בהחלט מנצל את ה-2 גיגה למקסימום. אני מעצב אינטראקטיב, בעיקר משחקי פלאש, תלת מימד, עריכת וידאו וכמובן פוטושופ, אילוסטרייטור וכו'...

המעבד הוא: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+

הכרטיס מסך הוא: nVIDIA GeForce 6600 GT PCI-E (Gigabyte GV-NX66T)

באמת שאין לי בעיה להחליף מחשב, אני מאמין שב-5-7 אני מביא אחלה מפלצת וזה בסדר מבחינתי כי זו הוצאה מוכרת.

אבל אני מתלבט אם הביצועים יהיו כ"כ שונים בין מחשב חדש לבין הנוכחי לאחר שאתקין 7 ב-64 ביט ואוסיף זכרון.

מה דעתכם?

פורסם

בהחלט הביצועים יהיו שונים ואתה גם תרגיש הבדל משמעותי בביצועים .

בדרך כלל

שנתיים-הגיע הזמן לשדרוג קל .

שלוש שנים הגיע הזמן לעוד שדרוג

4 שנים הגיע הזמן למחשב חדש.

פורסם

אני לא לגמרי מכיר את הדרישות של התוכנות שציינת אז כל מה שאני אומר הוא בערבון מוגבל ואם תמשיך בכיוון אז יהיה צורך לבדוק את הנתונים יותר לעומק אבל:

1. בכל הנוגע לעריכה סטטית (PS, Illustrator וכו') זה מאוד תלוי מה אתה בדיוק עושה וממה הפעולות הללו מושפעות.

2. בכל הנוגע לעריכת ווידיאו, בטוח שתפיק יותר ממערכת חדשה, אך שוב, השאלה היא מה התדירות של העריכה, מהם זמני הקידוד הנוכחיים - פה למשל תוספת זיכרון לא תוסיף כמעט כלום למערכת הנוכחית.

3. בנוגע ל-Flash ועריכת תלת-ממד - גם תחום שמאוד תלוי בפעולות שאתה מבצע, אך בחתך רוחב לשדרוג מערכת תהיה משמעות.

הכל גם מאוד תלוי בגרסאות התוכנה שהן את המשתמש (אני מניח -CS אך איזו גרסה?)

תוספת זיכרון במערכת הנוכחית שלך תעזור במידת מה רק לחלק קטן מהשימושים שלך. באופן כללי עושה רושם שעל פניו ישתלם לך הרבה יותר להשקיע מערכת מתאימה חדשה.

אתה יכול לנסות לתאר קצת יותר את השימושים או הפעולות שבהם אתה מרגיש שהמערכת כבר לא מספיקה?

פורסם
  • מחבר

אהבתי את חוק השדרוגים מיכאל :)

השימושים הם הרבה עריכה של תמונות, במקרים מסוימים ברזולוציות גבוהות ועבודה עם ריבוי קבצים. המון אפליקציות פתוחות בו זמנית: פוטושופ ופלאש קבוע, FF עם 12 טאבים בד"כ...

בכל מה שקשור לוידאו ותלת אני לרוב אעבוד על האיימק שלי, שנוטה להתמודד טוב יותר עם אלה.

בתלת מדובר במידול ורינדור די בסיסי, לרוב אלה לא דברים שלוקח שעות לרנדר.

העבודה בוידאו היא על אפטר, פוסט פרודקשן, אפקטים, שכבות ומסיכות, תיקוני צבע וכו'.

המערכת שלי כרגע מתקשה לרוץ אבל אולי זה בגלל XP העתיקה (32 ביט) שלא פירמטתי יותר מדי זמן ולא עניין חומרתי... אפילו מעבר בין חלונות לפעמים מקרטע... תוכנות עולות לאט.

הסיבה היחידה להמתין עם השדרוג היא שבאותו מחיר שאתה משקיע עכשיו, אתה יכול לקנות שנה אחרי מחשב חזק פי כמה (הבעיה עם השיקול הזה הוא שהוא נכון תמיד, אז יש סכנה ללופ...).

פורסם

ל-PS לדוגמה זיכרון יכול לעזור בייחוד לעבודה עם תמונות ברזולוציות גבוהות. אבל גם כאן יש חשיבות למעבד אם לדוגמה אתה מפעיל פילטרים שונים וכו'.

באופן כללי, עושה רושם שעדיף לך לשדרג ושהגדלת נפח הזיכרון לא תניב לך את תוספת הביצועים שלה אתה אולי מצפה.

מה שתארת לגבי המתנה עד לשדרוג זה לגמרי לולאה אין סופית. הכלל שלי בעניין הוא די פשוט, אם המערכת שלך כבר לא מספקת אותה, הגיע הזמן לשדרג. למעט מקרים מאוד מאוד מסוימים אין שום טעם להמתין ליציאת חומרה חדשה כזאת או אחרת. ואגב, בכל מקרה לא מדובר על כך שבטווח של שנה תקנה מערכת חזקה פי כמה ("חזקה" זה גם עניין מאוד ערטילאי) אלא לרוב תקבל מערכת דומה או שוות ערך במובן שתוספת הביצועים לא עומדת ביחס ישר למחיר החומרה החדשה.

אני מבין שאתה משתמש במחשב לפרנסה ולכן יש אפילו היגיון רב יותר בלשדרג פלטפורמה.

פורסם
  • מחבר

הבנת נכון ואני מסכים.

אולי אבצע את השדרוג כבר בחודש הקרוב לפני ששנת המס תסתיים.

אז עכשיו אני מניח שהמשימה היא לגבש מפרט...

תודה רבה.

פורסם

בוא ננסה למקד את העניין עוד יותר.

1. חלק מהתיאורים שתארת על איטיות במערכת יכולים לנבוע מכך שמערכת ההפעלה עצמה נשחקה או שגם הכונן הקשיח שלך כבר לא בשיאו (בייחוד אם מדובר בכונן המקורי שנרכש עם המערכת). אמנם הכל השערות כרגע, אבל בוא נניח שזה המצב ופה התקנת המערכת מחדש ו/או החלפת כונן קשיח די יפתרו את הבעיה.

2. קיים סיכוי סביר שתוספת זיכרון כן תעזור בעבודות של גרפיקה סטטית.

3. הסיכוי שתוספת הזיכרון תניב לך שיפור ביצועים חד בעבודות תלת-ממד ווידיאו הוא נמוך. לכן אפשר לקבוע בהכללה גסה שבחתך רוחב לא כל השימושים שלך ייהנו וירוויחו מתוספת זיכרון (כמובן שזה גם תלוי בציפיות שלך).

4. באופן כללי, אם אתה מסתדר עם מערכת "ישנה" כמו שלך, אז תוכל בתקציב נמוך יחסית לקנות מערכת מבוססת Athlon IIx4 שתניב לך שיפור ביצועים משמעותי. אם לדוגמה חלק ניכר מהעבודה שלך הוא דווקא עם יישומים סטאטיים אולי כדאי לך פחות להשקיע במעבד (ולכן ה-Athlon IIx4 הוא מאוד משתלם) ודווקא יותר בזכרון (8GB לדוגמה). אם אתה עובד בתוכנות של Adobe אז כדאי לזכור שהן מותאמות לעבודה על מעבדי Intel ויתכן שיהיה כדאי לרכוש דווקא מעבד זה. זה נושא אינו חדש משמעתי ויהיה צורך לבחון אותו..

כדי לבנות מפרט מלא, פנה בבקשה לפורום 'מפרטי מחשב', ענה על השאלון ושם יבנו לך את המפרט המשתלם ביותר בהתאם לשימושים ולמסגרת התקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים