עבור לתוכן

תמיכת לוח אם במערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם לוח האם

GM-MA78LMT-US2H

http://www.skypc.co.il/pl_product~950731~10~0.htm

וראיתי שה"תמיכה במערכת הפעלה" שלו היא לXP וויסטה, אבל לא לWIN7

בניגוד ל

http://www.skypc.co.il/pl_product~950800~10~0.htm

למשל, שעולה 100 שקל יותר, נותן מהירות זכרונות גבוהה קצת יותר, ותמיכה בWIN7.

אני מתכנן להשתמש בWIN7. מה זה אומר חוסר התמיכה הזו?

פורסם

קודם כל, אל תסתמך על מה שאתרים רושמים מלבד האתר הרשמי.

אני בטוח שאם תיכנס לאתר הרשמי של Gigabyte יהיה רשום שהוא תומך ב-7 + יש שם דרייברים ל-7

וחוץ מזה, אני יכול להבטיח לך שהוא (וכל לוח אם אחר חדש שתקנה בימינו) יתמוך ב-7.

פורסם

חומרה לא תומכת בתוכנה, תוכנה היא זאת שצריכה לתמוך בחומרה.

אין שום בעית תאימות בין Windows 7 והלוח.

פורסם

חומרה לא תומכת בתוכנה, תוכנה היא זאת שצריכה לתמוך בחומרה.

אין שום בעית תאימות בין Windows 7 והלוח.

מבחינת HP, יש כמה ניידים (חומרה) שלא תומכים ב WIN7. גם מבחינת MSI יש ניידים (חומרה) שלא תומכים בגרסאות 64ביט של מערכות הפעלה.

פורסם

מה הכוונה לא תומכים? אין מנהלי התקן עבורם למערכת Windows 7 ואין למערכת מנהלי התקן ג'נריים מתאימים? ייתכן. אבל חומרה היא חומרה, התוכנה יודעת לנצל חומרה וייתכנו מצבים שונים שבהם תוכנה לא יודעת לנצל חומרה מסוימת או פועלת בצורה מיטבית על חומרה מסוימת.

הרי כש-HP ו-MSI הרכיבו את המחשבים שלהם ובחרו את רכיבי החומרה שיכללו שם הם לא אמרו נעשה פעולות כאלו ואחרות כדי לבטל תמיכה ב-Windows 7, פשוט יכול להיות מצב שהם בחרו ברכיבים שהיו נכונים לאותה תקופה (אני מניח שלפני יציאת Windows 7) ועכישו מסיבות שונות לא ניתן או לא מומלץ להשתשמ ב-Windows 7 איתם הללו בגלל חוסר של מנהלי התקנים או כל סוג אחר של תמיכה מצד Windows 7 (או סתם כי המערכת עצמה לא עונה על דרישות המערכת של Windows 7).

פורסם

מה הכוונה לא תומכים? אין מנהלי התקן עבורם למערכת Windows 7 ואין למערכת מנהלי התקן ג'נריים מתאימים? ייתכן. אבל חומרה היא חומרה, התוכנה יודעת לנצל חומרה וייתכנו מצבים שונים שבהם תוכנה לא יודעת לנצל חומרה מסוימת או פועלת בצורה מיטבית על חומרה מסוימת.

הרי כש-HP ו-MSI הרכיבו את המחשבים שלהם ובחרו את רכיבי החומרה שיכללו שם הם לא אמרו נעשה פעולות כאלו ואחרות כדי לבטל תמיכה ב-Windows 7, פשוט יכול להיות מצב שהם בחרו ברכיבים שהיו נכונים לאותה תקופה (אני מניח שלפני יציאת Windows 7) ועכישו מסיבות שונות לא ניתן או לא מומלץ להשתשמ ב-Windows 7 איתם הללו בגלל חוסר של מנהלי התקנים או כל סוג אחר של תמיכה מצד Windows 7 (או סתם כי המערכת עצמה לא עונה על דרישות המערכת של Windows 7).

אין מנהלי התקן מתאימים. מפתיע שמערכת הפעלה לא תומכת בחומרה שהייתה לפניה, לא חומרה עתיקה מדי ולא חדישה מדי.

פורסם

אבל זה בדיוק המצב שתארתי - התוכנה היא זאת של לא תומכת בחומרה ולא להיפך.

למה? יש לזה כל מיני סיבות. לרוב מדובר ביצרני השבבים עצמם שלא טורחים לעדכן מנהלי עדכן ומעדיפים לדחוף מוצרים חדשים שכן "תואמים" למערכת ההפעלה החדשה.

יכולות גם להיות סיבות טכניות שונות שבאמת מונעות מהמערכת לעבוד בצורה מיטבית עם חומרה מסוימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים