עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירה בין 2 לוחות אם למעבדי AMD

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתלבט בין 2 לוחות אם של גיגה ביט למעבדי AMD

הראשון GA-790XT-USB3

השני GA-MA78LMT-US2H

מה שמושך אותי בראשון זה בתמיכה שלו בUSB3 והתמיכה שלו ב-CrossFireX פחות שימושית לי כי אני לא קונה כרטיס מסך של ATI וגם אני מאמין שאם אני ישדרג אני יעדיף להחליף לכרטיס חדש יותר ולא לעוד כרטיס שיעבוד במקביל

מה לפי דעתכם עדיף? ההבדל בין USB2 לUSB3 הוא מורגש שכדי לשלם עוד בשביל לקבל אותו?

תודה מראש

פורסם

1. ההבדל בין USB 2.0 ל-USB 3.0 מורגש ומשמעותי רק אם:

א. אתה נוהג לחבר למחשב התקני אחסון חיצוניים (כמו כונן קשיח ו/או החסן נייד) או מתכנן לעשות זאת בעתיד.

ב. התקני האחסון שאתה מחבר מכילים ממשק USB 3.0, אם לדוגמה תחבר כונן קשיח קיים בממשק USB 2.0 לחיבור USB 3.0 רוחב הפס יהיה זה של USB 2.0.

2. אתה תמיד יכול להוסיף בעתיד תמיכה ב-USB 3.0 באמצעות כרטיס הרחבה. אמנם נכון להיום הכרטיס קצת יקר (ופחות או יותר עולה כמו הפרש המחיר בין הלוחות), אך אני משער שמחירי הכרטיסים הללו ירדו (כמו שהיה בזמנו עם ה-USB 2.0) כאשר החיבור יהפוך להיות יותר נפוץ ושמיש.

פורסם
  • מחבר

והביצועים של אותו כרטיס יהיו זהים לחיבור USB3 מובנה?

פורסם

העניין עם USB 3.0 (וגם SATA 6Gb/s) הוא קצת בעייתי בערכות השבבים הנוכחיות בגלל מגבלה של רוחב הפס שמספקים אפיקי התקשורת במצבים שונים.

באופן עקרוני, אם מאוד חשוב לך השימוש ב-USB 3.0 אז כדאי לקנות לוח שכבר מכיל שבב USB 3.0 או לוח שיש לו לפחות חריץ PCI-Ex4 פנוי, שזה לא המצב עם ה-GA-MA78LMT-US2H שלו יש חריץ PCI-Ex1 בלבד.

כמובן שכל זה פחות חשוב אם אינך מתכוון להשתמש בכרטיס מסך ייעודי (ולפי ערכות השבבים שבחרת אני משער שלא) ואז תוכל לחבר את כרטיס ההרחבה לחריץ ה-PCI-Ex16.

אם אתה מתכוון לקנות לוח שכבר מכיל USB 3.0 אז במקום ה-GA-790XT-USB3 אני ממליץ לך לבדוק את GA-880GA-UD3H שלא אמור לעלות הרבה יותר ושמעט עדיף יותר מבחינת נושא אפיקי התקשורת.

ובהמשך לנ"ל אתה מתכוון להשתמש בכרטיס מסך ייעודי כבר עכשיו או בשלב כלשהו בעתיד?

פורסם
  • מחבר

אני קונה כרטיס מסך בנפרד(260GTX) ולכן חשבתי על הלוח GA-870A-UD3 שלפי מה שראיתי דומה לGA-880GA-UD3H רק בלי כרטיס מסך מובנה

פורסם

אם כך, GA-870A-UD3 וגם GA-770TA-UD3 יהיו אפשרות טובה מאוד (לא יודע מה ההפרש ביניהם אך אם הוא משמעותי גם ה-GA-770TA-UD3 יהיה מצוין).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים