עבור לתוכן

האם מותר לבית ספר להעיף תלמיד על רקע דתי?

Featured Replies

פורסם

דברייך סותרים את כל מי שמכיר רבנים -כולל חילונים ,מתחזקים, וחוזרים-בתשובה.

כשתעלה טענות המתאימות לרבנים וכן בכלליות יהדות -אז יהיה אפשר להתיחס ברצינות.

ולא כך סברתי מי שמכיר יותר צודק, אלא מכיר את דבריהם והשקפתם יותר במדוייק.

לדעתי ,הכל נובע מחוסר דיוק ודעות קדומות.

ושלא יהיה טעות ,לא הכל מושלם- אך הדעות אליהן הגעת מופרזות מאוד.

• תגובות 73
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דברייך סותרים את כל מי שמכיר רבנים -כולל חילונים ,מתחזקים, וחוזרים-בתשובה.

כשתעלה טענות המתאימות לרבנים וכן בכלליות יהדות -אז יהיה אפשר להתיחס ברצינות.

ולא כך סברתי מי שמכיר יותר צודק, אלא מכיר את דבריהם והשקפתם יותר .

דברי סותרים אותך.

מה אמרת קודם על מי שמכליל...

רק כשאני יעלה טענות שמתאימות למה שאתה חושב לגבי הרבנים ויהדות אתה תוכל לומר שאני רציני ולא מזלזל.

בזה אין לאף אחד ספק.

אני מכיר את דבריהם והשקפתם, אבל אני לא מסכים איתם ואיתך, ולכן אתה תמיד תטען שאני טועה.

לא מדובר במידת ההיכרות אלה באופן ההסכמה.

גם אם לא הייתי מכיר בכלל אבל הייתי מסכים איתם הרי שתאמר שאני צודק.

לדעתי ,הכל נובע מחוסר דיוק ודעות קדומות.

ושלא יהיה טעות ,לא הכל מושלם- אך הדעות אליהן הגעת מופרזות מאוד.

הסיבה היחידה שאתה בכלל מדבר איתי פתאום היא בגלל שהיה נדמה לך שאולי לדברי יש משקל ועלול להשפיע על אחרים.

ואתה מנסה לשלול, לטשטש, ולצמצם את הדברים.

פורסם

אני לא מכליל, ציינתי כל מי שמכיר במציאות לא חושב כמוך, וכבר שיש רוב זה לא הכללה.

אתה לא חייב לחשוב כמוני, אך לעלות טענות מבוססות, ולא טענות בעלות פרטים -אישיים.

שוב, אתה לא חייב להסכים, לך יש את השקפת עולמך., אך זה לא אומר שזה נכון.

יכול להיות שדבריו של אחד נכונים והאדם השני לא יסכים אליהם - זה שהוא לא מסכים לא עושה את זה ללא נכון.

גם אם חברה שאיני רוצה יותר להתדיין-יוצא לפעמיים שמשיב לדבריהם, זה לא קשור דווקא אליייך.

בינונו גם איאפשר לקרוא לזה דיון אלא כמו שעשיתי לגביך להראות רק כשל.

אני מכיר אותך כמה זמן, אף פעם לא ראיתי טענות רציניות וכל שכן שמדייקות, אתה רק בא לדיון זורק קצת רפש על הדת או רבנים - והולך.

פורסם

ART האם אתה חוזר בשאלה?

פורסם

מעניין לדעת , אני חושב שלא ואם כן אז בגיל מאוד צעיר.

פורסם

עמדתי על כשל אחד- שאתה באמת לא מכיר רבנים במציאות וכן שיעורי תורה שלמים.

לכן כל התפיסה שלך היא מוטעת.

אתה לא מכיר ניסויים מדעיים בשלמותם ולא מקשיב להרצאות של מדענים.

לכן כל התפיסה שלך היא מוטעית.

פורסם

קודם כל יש דברים שכן מכיר, דבר שני לא דיברתי והכללתי על מדענים , יחי ההבדל.

וכן יש גם הבדל אם מדברים על תאורייה מדעית או לא , ויודעים את פרטיה.

פורסם

תראו את הרב אמסלם העיפו מש"ס על רקע ע - דתי , הוא ספרדי והם ליטאים :lol:

עאלק מי שמכיר רבנים מתחזק - :lol:

מי שמכיר רבנים - מתרחק !

אתה לא ממש מכיר אותם , אתה מכיר את שטיפות המוח שעושים לך עליהם , "אהב את המלאכה ושנא את הרבנות " את זה כבר אמר משה בן מימון ליפני כ 500 שנה .

פורסם

הגזר תמיד מחוץ להישג יד כי הוא לא באמת שם.

זאת רק אשליה שמטפחים.

בועות מתנפצות כל הזמן אבל הבועה הגדולה ממשיכה להתמלא אוויר.

מי יתן וגם זאת תתנפץ.

פורסם

קודם כל יש דברים שכן מכיר, דבר שני לא דיברתי והכללתי על מדענים , יחי ההבדל.

וכן יש גם הבדל אם מדברים על תאורייה מדעית או לא , ויודעים את פרטיה.

אתה לא צריך לדון על נושא כדי שההשקפה שלך תהיה מעוותת. אם אתה טוען שההשקפה שלנו מעוותת רק משום שאנחנו לא בקיאים בשיעורי הרבנים, אתה חייב לקבל את העובדה שגם ההשקפה שלך מעוותת-משהו משום שאינך בקיא בהרצאות וניסויים מדעיים.

ובינינו, הידע שלנו בתנ"ך וביהדות פחות או יותר שווה ערך לידע שלך במדעים. בדיוק כמו שאנחנו מכירים את התורה על פני השטח, גם אתה מכיר את המדע על פני השטח בלבד. אף אחד מאיתנו לא בקיא ולא רוצה להיות בקיא בדעה השנייה, כי כל אחד מאיתנו בטוח שהוא צודק. אני לא מבין בשביל מה הדיונים הללו בכלל. אין לזה סוף.

פורסם
  • מחבר

בקשר לשאלה המקורית בדיון, לדעתי לילד דתי אין מקום בבית ספר חילוני, בשביל יש חינוך ממלכתי דתי או חרדי.

ואם בכל זאת מסיבה כל שהיא ההורים שלו רוצים שילמד שם אז זה צריך להיות מותנה ביכולת שלו להשתלב ולא ליצור בעיות בעלות אופי דתי.

כהורה חילוני לא הייתי רוצה שבכיתה של ילדי יהיה ילד דתי שמכניס להם דעות קיצוניות לראש.

כנראה שלא קראת נכון.

אני חילוני שלומד בדתי.

נכון לעכשיו עזבתי את הבית ספר הדתי וכרגע אני מחכה לפגישה עם מנהלת הבית ספר החדש, תיכון חילוני רגיל.

מעולם לא היית בישיבה ושמעת שיעור שלם, מעולם גם באינטרנט לא צפית בשיעור שלם [ וכן לפחות בנושא תורני ] .

לראות קטעי צחוק של 'נו-באמת' - זה לא לראות שיעור שלם , אדם שרואה שיעור שלם של רבנים רואה את חכמתם משכילים ומכובדים.

לא מסכים איתך.

ואני מדבר כאחד שהיה תקופה בישיבת הסדר (מה שנקרא- שלחו אותי לגלות) ונכנסתי להמון שיעורים של של רבנים גדולים ומוכרים

שכתבו ספרים בנושאי אמונה ודת, והאמת- לא החכמתי ולא השכלתי.

פורסם

אתה לא צריך לדון על נושא כדי שההשקפה שלך תהיה מעוותת. אם אתה טוען שההשקפה שלנו מעוותת רק משום שאנחנו לא בקיאים בשיעורי הרבנים, אתה חייב לקבל את העובדה שגם ההשקפה שלך מעוותת-משהו משום שאינך בקיא בהרצאות וניסויים מדעיים.

ובינינו, הידע שלנו בתנ"ך וביהדות פחות או יותר שווה ערך לידע שלך במדעים. בדיוק כמו שאנחנו מכירים את התורה על פני השטח, גם אתה מכיר את המדע על פני השטח בלבד. אף אחד מאיתנו לא בקיא ולא רוצה להיות בקיא בדעה השנייה, כי כל אחד מאיתנו בטוח שהוא צודק. אני לא מבין בשביל מה הדיונים הללו בכלל. אין לזה סוף.

אם אני דן על תאורייה אתה מוזמן לסתור את דבריי, עובדה שלא הצלחת אף פעם.

לא נכון , על פי השטח לא נראה שהידע למשל שלך במדע עולה על שלי . וזה לא בציניות.

אם אתה חושב שאתה תמיד צודק, אז תעזוב את במת הדיונים ורק תקרא.

אדם לא צריך להיות סגור בשום דבר, ולהיות פתוח לדברים חדשים ומבוססים.

............

SnoopDoggyDogg

כפי שכתבת שלחו אותך, אתה מראש לא רוצה בזה ולא מכיר בזה וכן גם לא מעניין אותך ,כך אני לומד מדברייך בדיון כאן.

מה רצית להחכים מהרב -מתמטיקה?

הוא מוסר מידע תורני ומוסריות.

..........

עכשיו בקשר לאחד מעדת קורח -דויד.

חבל שהוא לא באמת חכם כמו קורח.

*הרמב"ם [ יותר נכון נפטר לפני 800 + שנה ] לא אמר זאת אלא שמעיה בפרקי אבות.

*ולגבי "שנא את הרבנות" – כמובן שאין הכוונה לשנוא רבנים, שהרי נאמר "עשה לך רב וקנה לך חבר".שמעיה ואבטיון הם עצמם היו במעמד של גדולי-ישראל ורבנים הגדולים ביותר באותה תקופה וכן היה סמכותם כלפי כל העם.

הרבנות מביאה עימה מידה של שררה, שהרי הפירוש של המילה 'שר' בארמית זה 'רב', כמו פוטיפר שכתוב עליו שהיה "שר הטבחים" ותרגום אונקלוס פירש "רב קטוליא"; ופה שמעיה מזהיר את הרבנים לא ליהנות בכלל מהשררה של הרבנות, אלא לשנאות אותה, ובוודאי שלא להרגיש מרומם מאף יהודי, שכל היהודים שווים בעיני אלוקים, וכמו שהתורה מצווה על המלך בכבודו ובעצמו של לרום את לבבו מאחיו.

*אמסלם היה צריך להבין שאף אחד לא בחר בו, מבחינת הבוחרים של ש"ס, הסיבה היחידה שאותם אלה הבוחרים בש"ס זה בגלל הוראת השעה של חכמי ישראל, שהקימו את המפלגה על מנת לעזור לשמור על תקן היהדות בקרב העם היהודי היושב בציון.אמסלם השתמש בדרך עקיפה בכוח שהציבור [מאות אלפים של בוחרים ] נתן לש"ס על מנת לקדם את דעותיו האישיות, לא היה אפילו גדול אחד בין חכמי הספרדים שהסכים עם דבריו.

אז לכן כשאדם הוא בתפקיד פוליטי הוא אמור לייצג את האג'נדה שלשמה נבחר..אם ח"כ מטעם מפלגת חד"ש היה מתחיל לתמוך בארץ ישראל השלימה גם הם היו זורקים אותו.

ולגבי הליטאים – כל אדם שקרא את ההיסטוריה של מרן הגר"ע יוסף יודע שדרכו ההלכתית והמחשבתית היא להחזיר עטרה ליושנה, על ידי החזרתם של פסקי מרן השולחן-ערוך לכל הספרדים בכל מושבותם, זה מטרתו וזו גישתו... כך שהליטאים לא ממש קשורים לנושא. אלא רק בקודקודם של אנשי קורח.

פורסם

*אמסלם היה צריך להבין שאף אחד לא בחר בו, מבחינת הבוחרים של ש"ס, הסיבה היחידה שאותם אלה הבוחרים בש"ס זה בגלל הוראת השעה של חכמי ישראל, שהקימו את המפלגה על מנת לעזור לשמור על תקן היהדות בקרב העם היהודי היושב בציון.אמסלם השתמש בדרך עקיפה בכוח שהציבור [מאות אלפים של בוחרים ] נתן לש"ס על מנת לקדם את דעותיו האישיות, לא היה אפילו גדול אחד בין חכמי הספרדים שהסכים עם דבריו.

אני אגיב רק לחלק הזה, כי אין לי כוח לכל השטויות הדתיות שאתה כותב.

הבוחרים של ש"ס הלכו לקלפי ובחרו במפלגת ש"ס. הווה אומר - הם בחרו להכניס לכנסת את מי שנמצא ברשימה.

לא את הרב עובדיה, לא את הרב לאו ולא את הרב אלישיב. הם בחרו את מי שברשימה של ש"ס.

אמסלם נמצא ברשימה של ש"ס ולפיכך הוא נבחר, ולא אף אחד מהרבנים שלכם.

המנדט ניתן לאמסלם עצמו על ידי העם, ולמיטב ידיעתי, אף אחד לא יכול להכריח אותו להתפטר מתפקידו על פי חוק.

לא מתאים לך מה שאמסלם עושה? בבקשה, מפלגת ש"ס יכולה להטיל עליו סנקציות כאלה ואחרות לפי תקנון המפלגה

והוא יכול לפרוש מהמפלגה ולבקש להקים סיעת יחיד.

יש לך בעיה עם אמסלם? אל תצביע למפלגה שהוא חבר בה בבחירות הבאות

עד אז, שב בצד בשקט ולכל היותר תצא להפגין. בעיה שלך שבחרת בו, לא של אף אחד אחר.

פורסם

רוני שלא יהיה לך שום ספקות

אתה שהתחלתם עם העמלק והקורח אז אני אודיע לך

הכת שלכם הם העמלק והם הקורח .

הכת שלכם היא שהולכת כנגד משה

הכת שלך היא שממליכה רבן במקום האלוהים שמצוי בכל אדם ואדם .

הכת שלך היא שרוצה לבטל את המדינה הציונית

הכת שלך היא שרוצה להחזיר את העם לגלות

אתם אפילו לא ספרדים , אני מכיר את האנשים שעלו ממרוקו ותימן וכו' - הם זה לא אתם , הם עבדו ולמדו , אתם ליטאים .

אהב את המלאכה ושנא את הרבנות זהו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים