עבור לתוכן

האם מותר לבית ספר להעיף תלמיד על רקע דתי?

Featured Replies

פורסם

אני לא שונא חרדים, יש לי כמה חברים חרדים ואני מאוד אוהב אנשים מכל הסוגים.

מה שאני שונא זה תופעות שליליות (לפחות שאני רואה כשליליות).

ובציבור החרדי יש הרבה דברים שליליים שמעלים לי את הסעיף, ובצדק.

מה שפתח לי את העצבים ועל זה הגבתי זה על הדיכוי בחברה החרדית לגבי פעילויות שאינם "קודש".

ואם ניכנס גם לשאר הדברים בציבור החרדי שמכעיסים אותי אז יש לא מעט, ובצדק.

• תגובות 73
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

HEBREWMAN

בני-אדם שלא מבדילים בין קיצוניים [ 90 אחוז מהמקרים השליליים -נוצרים רק מהם ] ללא לדעת לסנן [אולי כי זה טוב ומתאים להשקפתם ]-בדיוק כמו אנטישמים גוים

השימוש במילה אנטישמי לא תמיד תואם למובן המילולי, ומקובל לכנות מי ששונא את הדת היהודית ושומריה בכינוי אנטישמי, גם אם אין זו המשמעות המקורית.

וכן רבים כאן שונאים בהכללה.

את HEBREWMAN עדיין לא ראינו שכותב בהכללות ושנאה ,אלא פנה לאדם ישירות [מתוך אופן כתיבתו ]

וכן "דיון" עם אלה אף פעם לא נגמר בכבוד, לכן מציע לך לרדת מזה, יש כאן כבר אחד עם מוט ברזל מוכן בידו -הוא רק מחכה לאישור .

פורסם

אין כזה דבר חרדי לא קיצוני.

הקיצוניות היא חלק מהרעיון.

אם ניכנס לעובי הקורה על מה חרדי אמור להיות על פי ההגדרה אז הרי שזה מאוד קיצוני.

פורסם

את HEBREWMAN עדיין לא ראינו שכותב בהכללות ושנאה ,אלא פנה לאדם ישירות.

מצא מין את מינו... אני מבין אם כן שאלו אינן הכללות ושנאה?

אתה חלול מנשמה לגמרי. נשמה היא דבר נאצל ועליון הרבה מעבר למושגי השנאה הנחותים והניאנדרטאליים שלך.

האם הוא מכיר אותו אישית, או שמושגי השנאה הנאנדרטליים משותפים לכלל החילונים?

מאיפה שאתה בא(נשמע כמו בועה צפונבונית...)

וואלה.

אל תהפוך את הגיבנת שלך לאידיאולוגיה, בשם אהבת הילדים...

כל אידיאולוגיה השונה מזו החרדית היא גיבנת?

תבין, אתה רק בחור צעיר נלהב ומוסת.

שוב - האם זה נאמר על בסיס הכרות אישית או שהכוונה לכלל החילונים?

בקיצור, אליבא דרוני (וגם HEBREWMAN, ככל הנראה) לחרדים מותר להכליל כי הם "קדושים" ו"צדיקים", ואילו כשחילוני "מכליל", אפילו אם הוא כולל כל סייג אפשרי ל"הכללה כביכול", אז הוא "מלא שנאה"

אל תתפלאו אם יום אחד רק על עצם החוצפה הבלתי נדלית שלכם יגלחו אתכם ברחובות עם המכשיר הזה של השווארמה.

פורסם

בקשר לשאלה המקורית בדיון, לדעתי לילד דתי אין מקום בבית ספר חילוני, בשביל יש חינוך ממלכתי דתי או חרדי.

ואם בכל זאת מסיבה כל שהיא ההורים שלו רוצים שילמד שם אז זה צריך להיות מותנה ביכולת שלו להשתלב ולא ליצור בעיות בעלות אופי דתי.

כהורה חילוני לא הייתי רוצה שבכיתה של ילדי יהיה ילד דתי שמכניס להם דעות קיצוניות לראש.

בתיכון זה כבר לא ממש בעיה, אבל ככל שהגילאים נמוכים כך ההשפעה של זה עלולה להיות יותר מדאיגה.

גם למורים זה עלול להוות בעיה.

איך מלמדים דברים שאינם מסתדרים עם חינוך דתי בלי לפגוע באותו ילד.

איך מתחשבים בילד בלי לפגוע בילדים האחרים.

מצב לא פשוט.

לכן אני אומר שזה מאוד תלוי בחינוך בבית ובילד עצמו.

ובמקרים שזה לא מתאים, עדיף שלא ילמד שם.

פורסם

Art Tatum :

תודה רק חיזקת אותי.

: HEBREWMA

אתה בתור אדם דתי וגם לומד- שמכיר הרבה ממכלול הדתים/חרדים -אין דבר יותר מכעיס שכותבים כאלה דברים בהכללהה ,ועוד שרוב ציבור זה הוא ההפך הגמור ורק דוגמא לטובה יש ללמוד מאנשים אלה. את דבריי בטוח מבין מי שמכיר במציאות בני-תורה כמו HEBREWMAN

וכן כל חוזר-בתשובה שהתחיל ללכת לישיבה ולהכיר את הציבור בכלליות.

חילונים הם יותר מאופקים שכן יש להם יותר קירבה וכבוד לדת, אתאיסטאים רבים ושליליים לוקחים את זה רחוק עד לתואר אנטישמאות כללית, ואם היה מספיק כוח ואישור אף פעולות בשטח .. ראינו את המכתב שנשלח ומה היה כתוב בו [יש בו הסכמה של מישהו כאן -לפחות בפומבי ]

"אנו, תושבי מדינת ישראל הנאורים, דורשים מכם, אנשי החושך, שתפסיקו לחיות על חשבוננו, וכל היום ללמוד ולא לעבוד ולא ללכת לצבא ולמילואים. תצאו לנו מהוורידים. תפסיקו למצוץ את דמנו ולחיות על חשבוננו, קחו את הפקלאות ושטריימלים ואת הזקנים והפאות המסריחים שלכם ותעופו לברוקלין".

"והיה אם תמשיכו לסחוט תקציבים על חשבוננו, תשלמו מחיר כבד, נאבק בכם פיזית ולא רק בהפגנות. תרגישו את נחת ידינו על גופכם ועל בתי הכנסת שלכם, נמרר לכם את החיים ונתקוף אתכם בעריכם ובשכונותיהם".

בתחתית המכתב צוירה גולגולת עם כובע ופאות.

רק אדגיש משהו לאותם אנטישמים שמכלילים ורוצים לפגוע, כל אחד יודע כמה מקרים רבים היו ככאלה במהלך ההיסטוריה כנגד היהודים או שומריה ,והעם היהודי עדיין חי ונושם, והשאר נעלמו מבמת ההיסטוריה [אמפריות , גם מתוך העם שקמו ] - לכן אף אחד לא מאיים, יש מישהו ששומר :hat: .

חוץ מזה ,אין שום בעיה להילחם בקיצוניים, אך חובה להכיר את הצד השני השפוי [מדינה -ישראל = הממשלה צריכה להתעורר ולעשות קירוב של הצדדים -בכדי להכיר יותר - שלא היה מאוחר].

בנתיים האוייבים סבבנו צוחקים -וזה יהיה להם הרבה יותר קל להשיג את מבוקשם.

פורסם

קודם כל, כבר אמרתי שאינני חרדי. מה שהגבתי עליו הוא שנאת היהדות שבוטאה כאן בצורה גסה. אני לא עו"ד של החרדים וגם לי יש ביקורת על הרבה דברים שקיימים אצלם. אבל עוצמת הביטוי המזלזל והבז ליהדות באשר היא, למשל אצל ART היא לגמרי לא במקום. היית אומר לי דברים כאלו על מוחמד לו הייתי מוסלמי? לא נראה לי.

דבר שני. אינני שונא חילונים. אני אוהב חילונים ויהודים באשר הם ואוהב את הטוב שבהם שהוא גדול כפי שאני פוגש אותם. וגם לעולם התורה יש מה ללמוד מהעולם החילוני לפעמים. חוץ מזה הכותרות של חרדי חילוני ודתי קצת מעיקות עליי. יש היום מחנות שונים בעם ישראל, בכל אחד מהם דברים טובים ודברים פחות טובים. אנו אמורים לאהוב איש את רעהו-כי משפחה לא בוחרים גם אם היא מעצבנת.

ART- אם אכן אתה מכיר חרדים ומחבב אותם - מה טוב הדבר שאתה מסוגל לכך. אך אין הדבר נשמע כן מדבריך. הלוואי ואני טועה.אני אמנם לא מכיר אותך אישית כפי שצויין פה- אך החריפות שלך היא מסגירה תפיסת עולם מפחידה, שמחלקת בין טובים לרעים. אין דבר כזה. מבחינתי כולנו חלק ממסגרת שלימה וכל חלק הוא מורכב לאין ערוך.

זה מאוד מכוער מה שלעגת לערך של תלמוד תורה. אפשר לא להסכים על רמת החשיבות. אבל לעג זו שפה אחרת, שפת השנאה.

די עם השנאה, כולם כולל אני אם לא שמתי לך ונכשלתי- אני קורא לדי עם השנאה, וכבוד הדדי בין אחים.

וזה אפשרי. עשר שנים הייתי סמל במחלקה קרבית בחי"ר(לא משנה היכן), היינו דתיים קיבוצניקים עירוניסטים ושאר ירקות, אבל היינו אחים בלב ובדם.

למה שזו לא תהיה האוירה הכללית בארץ? ובפורומים?

פורסם

הדת היא רקובה מהיסוד.

גם אם יש בה דברים יפים.

הדיכוי הדתי לא יודע שובע.

החברה החילונית נאלצת להיאבק מול בריונות דתית על בסיס יום יומי.

אפילו תחבורה ציבורית בלילות שישי אי אפשר להפעיל בתל אביב כדי שצעירים ששתו אלכוהול יוכלו להתנייד בלי לסכן את עצמם ואחרים.

חוסר הרגישות והאטימות של הדתיים בנוגע לנושא היא מזעזעת.

מצד אחד יש את הדתיים שידברו בדיפלומטיה כאילו היו ליברלים שוחרי חופש ושלום, ומצב שני יש את הזרוע הלוחמת שמפעילה כוחות כדי לכפות את דעתה על ציבור ענק שאינו שותף לה.

זה קצת מזכיר את התנהלות האירגונים הפלסטינים כמו פת"ח וחמאס.

פורסם

אתה כ"כ קיצוני, שם את נטורי קרטא בכיס הקטן. תחשוב מה שאתה רוצה...

פורסם

אמור נא לי איך חילוני יכול להיות לא קיצוני (להגדרתך), מבלי שהשתתף (פיזית, נפשית או כלכלית), ועוד ברצון, בדברים שאינם מאמין בהם.

פורסם

אני שמעתי מאות דרשות של רבנים ואנשים דתיים ותלמידים בכל הרבדים של התרבות הדתית ובכל הסוגים של האירועים.

אני יודע איך מתבטאים מבפנים, ומהם האמונות והדעות.

אני יודע מהם דעות הפוסקים והתמיכה הגורפת שיש להם בציבור הדתי והמסורתי דתי.

אדם דתי מחוייב להתנגד לחילוניות כשהיא נוגדת את בסיס אמונתו.

אין שום גמישות בעניין.

כשאני פוגש אנשים דתיים מכל הסוגים כולם, יש לי נסיון עשיר מאוד שמאפשר לי לראות את השלם.

יש דתיים ואפילו חרדים שהם מקסימים ואנושיים ונפלאים, אבל רק עד שמגיעים לקונפליקטים מהותיים.

שם מתגלה קיצוניות חסרת פשרות, חסרת רגישות והתחשבות.

מעטים הדתיים שאפשר להוביל איתם את החברה החילונית לעתיד טוב יותר בשבילם על פי דרכם.

ומתוך החרדים יש אולי קמצוץ נידח.

אז אין לי בעיה איתם כל עוד הם לא משפיעים על חיי לרעה.

ואני יכול גם להזדהות עם אלמנטים בחברה הדתית/חרדית שסובלים מאותה בעיה ברמות שונות כדתיים בין דתיים.

פורסם

מעולם לא היית בישיבה ושמעת שיעור שלם, מעולם גם באינטרנט לא צפית בשיעור שלם [ וכן לפחות בנושא תורני ] .

לראות קטעי צחוק של 'נו-באמת' - זה לא לראות שיעור שלם , אדם שרואה שיעור שלם של רבנים רואה את חכמתם משכילים ומכובדים.

אתן לינק ,לפני שהרב עובדיה מגיע ומדבר בעניין הלכה . מדבר לפני כן רב אחר בעניין מוסר/פרשת השבוע [דברים קלים , לא סוגיות תלמודיות ]. -.

http://orhachaim.org/dar_and_socharet/07Rovadia/07Rovadia_recording.htm

וכן בכל נושא

http://www.facebook.com/video/video.php?v=459582244700

-רק עצם שאדם מכליל מראה עליו שלא יודע כלום.

.

פורסם

בלי שום קשר למה שאומרים ומתכוונים, רוני תמיד מוצא דרך להפוך כל דבר לטענה לוגית כושלת שבצידה האחד בורות וזילזול ובצידה האחר (הצד שלו כביכול) כבוד לדת והרבנים.

פורסם

עמדתי על כשל אחד- שאתה באמת לא מכיר רבנים במציאות וכן שיעורי תורה שלמים.

לכן כל התפיסה שלך היא מוטעת.

ישנם דברים ששני הצדדים צריכים להתפשר ולא רק הצד הדתי.

את הקיצוניות צריכים להשים בצד ,אין להם שום קשר השקפתי ובסיסי לשאר.

פורסם

אני מכיר יותר רבנים ממך.

שמעתי מאות דרשות ושיעורי תורה.

עוד טענה לוגית מוזרה.

מי שמכיר יותר רבנים ושמע יותר שיעורי תורה הוא יותר צודק.

אתה רואה את התורה וההלכה כאמת וחוכמה.

אני רואה את זה כהמצאה מיושנת ומופרחת שעליה התפתחה אקולוגיה שלמה.

אין אפשרות להתפשר בדברים שהם כן או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים