עבור לתוכן

האם מותר לבית ספר להעיף תלמיד על רקע דתי?

Featured Replies

פורסם

למה לא... אחרי הכל זה איך שהוא בוחר לבזבז את הכסף שלנו :-\

• תגובות 73
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תן לי לנחש, אתה לא מכיר חרדים מקרבה ראשונה/שניה.

פורסם

קצת ציניות, אנשים.

חוץ מזה לא כל חרדי הוא אברך, וממש לא אכפת לי מה הצורת/דרך חיים/ אופי של בנאדם, זה לא הופך כלום למוצדק.

פורסם

SnoopDoggyDogg

הבית- ספר שאתה מדבר הוא כיפה סרוגה וכן לא מהחזקים ,היש?

זה מובן שאינך רוצה להיות דתי, אך אם מפריע לך בעיקר הלימודים -יש הרבה ביתי-ספר דתים [כיפה סרוגה ] ברמה גבוהה מאוד .

בבית- ספר ממלאכתי, אין תנאים האם אתה דתי או חרדי [כמו חיידר ] ,האם יש לך בבית טלווזיה וכו'. מכיוון שהוא כללי -לחילוניות אין ערכים קבועים .

בביתי -ספר דתי לא ניתן להכניס מכיוון שלא מתאים אותו אדם לכללים של אדם דתי ,וכן מעיפים מי שלא מתאים לאותה מסגרת.

בית ספר דתי ,תלוי איזה .

-ש גם דתי של 'נוער -העובד' משהו כזה - והם לא ממש דתים -כי בלילות מורידים את הכיפה בדרך לבלות .

קל לכתוב דתי/חרדי ,אבל יש הבדל גדול בין המסגרות גם אצל החרדים וגם דתים.

לדוגמה חרדים:

ישנם מקומות לחוזרים -בתשובה ,וכן המקום מתואם להם -גם ללימודי חול. ופחות בקשות כמו ליבוש וכו'. וכו'.

יש ביתי- ספר חרדיים לבעלי בתים -משפחות חרדיות עובדות עם מחשב וכו'.

ויש לאברכים - כמו 'חיידר ' .

וברור שישנו הבדל בחינוך של הילדים- הילדים בחיידר יותר חרדים ופחות מושפיעים [ מחשב,עיתון ,טלווזיה וכן האלה ]-לכן זה ברור שלא ניתן לערבב בסוגי מסגרת חינוך.

פורסם

ואם אתה דתי אבל לא אשכנזי? אפשר להעיף אותך גם.

ואני אפנה אתכם לבדיחה שנחשבת לבדיחת הדת הכי טובה בעולם:

Once I saw this guy on a bridge about to jump. I said, "Don't do it!" He said, "Nobody loves me." I said, "God loves you. Do you believe in God?"

He said, "Yes." I said, "Are you a Christian or a Jew?" He said, "A Christian." I said, "Me, too! Protestant or Catholic?" He said, "Protestant." I said, "Me, too! What franchise?" He said, "Baptist." I said, "Me, too! Northern Baptist or Southern Baptist?" He said, "Northern Baptist." I said, "Me, too! Northern Conservative Baptist or Northern Liberal Baptist?"

He said, "Northern Conservative Baptist." I said, "Me, too! Northern Conservative Baptist Great Lakes Region, or Northern Conservative Baptist Eastern Region?" He said, "Northern Conservative Baptist Great Lakes Region." I said, "Me, too!"

Northern Conservative†Baptist Great Lakes Region Council of 1879, or Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912?" He said, "Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912." I said, "Die, heretic!" And I pushed him over.

פורסם

ישנם מינהגים והלכות שונים [יותר חומרה למשל ] אצל אשכנזים לבין הספרדים - לכן אין עירבוב, אך יש חובה למשל בכל ישיבה אשכנזית שהיו 30 אחוז לפחות ספרדים - שכן אם היו יותר אז הישיבה לא תוכל להקרא אשכנזית וסדר הלימוד גם כן.

בכול שופטי בג"ץ יש רק 4 ספרדים אממ ... ...

............

בליצנות יש קצת מהאמת וקצת מהשקר.

פורסם

הרב שך על הלובביצ'ר: "הכי קרוב ליהדות זה הרבי מלובביץ"

פורסם
  • מחבר

זה הקטע שהבית ספר שלי נחשב לרמת לימודים גבוהה וזה כיפות סרוגות.

אבל עזבו אתכם שטויות, אני עשיתי את שלי!

עזבתי את בית ספר!

וכעת אני נרשם לבית ספר ממלאכתי, חילוני, רגיל, שם אני מאמין שאקבל מסגרת לימודית טובה יותר ופחות אבזבז את הזמן בשטויות ויעסוק בלימודים.

תודה למגיבים.

פורסם

חברה, קודם כל אני אדם חילוני גמור. אתם צריכים לשים לב איך אתם מקטלגים אנשים, בלי הגזמה חלקכם מתחילים להראות סימני נצאיזם! זה שהבן אדם אברך לא אומר שהוא חרדי, זה שהוא אברך לא אומר שאין לו כסף, זה שהוא אברך לא אומר שלא יכול להיות לו כסף, לא אומר שהוא לא יכול לעבוד, ולא אומר שלא יוכל להיות לו מחשב טוב. אתם לא צריכים לקטלג אנשים!!! נכון, יש חרדים, אברכים וכו' שהם רק נטל על המדינה, משתמטים ופוגעים באזרחים ובכלכלה. אבל כמו שאתכם לא הייתם רוצים שיכלילו ויקטלגו אז תתנהגו ככה. זוהי דעתי האישית ואתם מוזמנים להסכים או לחלוק עליה. יום טוב!

פורסם

יש הגדרה כללית-משהו לאברכים ומתוך ההגדרה נובע שהבנאדם עוקב אחרי הרבנים האדוקים ביותר (כי בכל זאת, אברך, מטרת חייו היא ללמוד תורה ורק בזה הוא עוסק). מכאן נגזר שלא יהיה לו מחשב ואינטרנט כי כידוע הרבנים מגנים את זה מכל וכל. ובטח שלא מחשב גיימינג מטורף שכזה, שהוא משתמש בו כדי להריץ משחקים שנתפסים כתועבה בעיני הדתיים.

פורסם

דוקא משחקים לא נתפסים כתועבה.

פורסם

יש כל מיני סוגי אברכים, ישנם גם חצי יום בלימוד ובשאר עובד וכן גם האישה- וישנם גם די מבוססים.

אין שום בעיה במחשב - זה רק כלי כמו כל דבר [כוס שתייה-אפשר למזוג לתוכה מיץ תפוזים מלא ויטמין C ,ואפשר גם רעל עכברים] לכן איך משתמשים בו ,ניתן לעשות שימוש חיובי בדיוק כפי שניתן לעשות בו שימוש שלילי.

לאברך/חרדי פשוט לא מתאים להכנס אפילו לאתרי חדשות ורכילות -זה רק יוריד אותו ברוחניות.

לכן זה לא מתאים , אך זאת הבחירה של האדם עצמו -כי אין בזה איסור. וכן כל עוד האינטרנט שמור [שלא יכנס לפריצות - תמונות קופצות ].

לכן יש את החברות הללו.

http://www.neto.net.il

http://www.etrog.net.il

http://www.enativ.com

להרבה יש גם אינטרנט -בנושא עבודה -וכן זה מותר.

פורסם

יואב.. ואתה אומר את זה בתור?

פורסם

מה שהוא למד מהאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

דוקא משחקים לא נתפסים כתועבה.

דווקא כן.

לפחות איפה שאני למדתי, משחקים וסרטים כן נחשבים לתועבה כי הם מעבירים מסרים שלילים בעייניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים