עבור לתוכן

האם מותר לבית ספר להעיף תלמיד על רקע דתי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

השאלה בכותרת, האם מותר לבית ספר להעיף תלמיד על רקע דתו/אמונותיו?

• תגובות 73
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבחינה חוקית, למיטב ידיעתי - לא. פרקטית, עם זאת, בתי ספר דתיים מעיפים על ימין ועל שמאל תלמידים אשר אינם "דתיים מספיק" או שמתברר שהם מגיעים מבית חילוני, בתואנה שהם אינם מתאימים לאופי המוסד ו"משפיעים לרעה" על שאר הילדים (הדתיים), כך שאני לא רואה שום סיבה שלא לנהוג בילד דתי בבית ספר חילוני באותו האופן. הילדים אמנם אינם אשמים, אבל אם לדתיים מותר "להתגונן" מפני השפעה חילונית על ילדיהם, לחילונים מותר להתגונן מפני השפעה דתית.

פורסם

אני לא יודע אם כן או לא אבל יש לי שאלה יותר טובה :

האם מותר לתלמיד לא דתי \ לא מאמין להתקבל לבית ספר דתי ?

או לחילופין חד יותר

האם מותר לגוי להתקבל לבית ספר דתי יהודי ?

או במשקל אחר ויהיו כאלה שיחשבו שפה אני סתם הורס

האם מותר לנכה להתקבל לקורס טיס ?

או האם מותר לגבר להתקבל לבית ספר לנשים ?

חברי הפורום מוזמנים להוסיף משקלים אחרים !

פורסם

מבחינה חוקית, למיטב ידיעתי - לא. פרקטית, עם זאת, בתי ספר דתיים מעיפים על ימין ועל שמאל תלמידים אשר אינם "דתיים מספיק" או שמתברר שהם מגיעים מבית חילוני, בתואנה שהם אינם מתאימים לאופי המוסד ו"משפיעים לרעה" על שאר הילדים (הדתיים), כך שאני לא רואה שום סיבה שלא לנהוג בילד דתי בבית ספר חילוני באותו האופן. הילדים אמנם אינם אשמים, אבל אם לדתיים מותר "להתגונן" מפני השפעה חילונית על ילדיהם, לחילונים מותר להתגונן מפני השפעה דתית.

אני לא מסכים.

בית ספר דתי שמעיף מישהו שלא דתי מספיק, צריך פשוט לסגור. האמת - המדינה כלל לא צריכה לתקצב לימודי דת. אין שום סיבה שיהיו בתי ספר דתיים.

אם ילדים מבית דתי ילמדו בחינוך חילוני, זה יוכל רק להועיל אם הם יפסיקו להאמין בדעות חשוכות ופרימטיביות.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם כן או לא אבל יש לי שאלה יותר טובה :

האם מותר לתלמיד לא דתי \ לא מאמין להתקבל לבית ספר דתי ?

או לחילופין חד יותר

האם מותר לגוי להתקבל לבית ספר דתי יהודי ?

או במשקל אחר ויהיו כאלה שיחשבו שפה אני סתם הורס

האם מותר לנכה להתקבל לקורס טיס ?

או האם מותר לגבר להתקבל לבית ספר לנשים ?

חברי הפורום מוזמנים להוסיף משקלים אחרים !

מה שאתה אומר פה הוא לא נכון כי זה שאני לא דתי יעני לא שומר שבת, לא אומר שאני לא יכול ללמוד ולהוציא בגרות במתמטיקה (שהשאלון כמו של חילוני), תע"י (היסטוריה של דתיים), וגמרא

פורסם

מה שאני אומר זה שהתאגדה לה קבוצה מסוג אנשים דומה והקימו להם בית ספר לילדים על מנת שיוכלו לחנך אותם על פי השקפת עולמם

ואז אתה באתה ונכנסת להם בדלת האחורית עם כיפה בטענה שאתה דומה להם

מאחר והתברר להם כי אתה לא בעל אותה השקפת עולם החליטו להפטר ממך

תראה הנושא לא זר לי כי הייתי באותו סיפור בדיוק כמוך ההורים שלחו אותי לבית ספר דתי כי רצו חינוך יותר טוב

אבל בגיל 16 דברים מתחילים לצוץ ולצוף יותר ויותר

אני לא יודע מה הסיפור הספציפי שלך אבל לשאלתך לפי דעתי מותר להם גם מותר אע"פי שיש להם חלק באשמה שלא העיפו אותך יותר מוקדם

אני ממליץ לך מניסיון לעשות את השיקול הנכון ולא לפחד ולחפש כל בית ספר שהוא חור אחר ורק על מנת להוציא בגרות

הטעות הכי גדולה תהיה שתצא ערום מכאן ומכאן ללא בגרות

פורסם

אני לא מסכים.

בית ספר דתי שמעיף מישהו שלא דתי מספיק, צריך פשוט לסגור. האמת - המדינה כלל לא צריכה לתקצב לימודי דת. אין שום סיבה שיהיו בתי ספר דתיים.

אם ילדים מבית דתי ילמדו בחינוך חילוני, זה יוכל רק להועיל אם הם יפסיקו להאמין בדעות חשוכות ופרימטיביות.

היה איתי בכיתה בתיכון בחור דתי, שאותו אישית בחיים לא הייתי חושב "לזרוק". זה מאוד תלוי בבנאדם - אם אותו ילד יודע לעשות את ההפרדה ובא לבית הספר בשביל ללמוד, זה דבר אחד (גם אם זה לא יחזיר אותו בשאלה, אלא רק יראה לו שלחילונים אין קרניים), אבל אם הוא מנסה לשכנע אחרים שהדרך להצליח במבחנים היא לא, חלילה, ללמוד אלא להניח תפילין - ומצליח - זה כבר סיפור אחר.

פורסם
  • מחבר

בדיוק זה הסיפור שלי.

אני אתאיסט, חילוני מלידה, שההורים חזרו בתשובה בדיוק בזמן מעבר לחטיבה וההורים רצו שאקבל חינוך דתי.

וכל שנה מעיפים אותי, אני יושב חודש בבית ומחזירים אותי לאותו בית ספר אחרי טרור שאמא שלי עושה שם כי היא לא מוותרת על בית ספר דתי.

לטענתה, בבית ספר דתי הערכים טובים יותר מחילוני ורק לשם המחשה, רק לפני חודש-חודש וחצי ילד בכיתה ז' דקר 2 ילדים בבית ספר שלי ככה שהחינוך שווה לתחת.

באמת "חילול ה'" איך שמתנהגים אצלנו וסתם אני צריך לעשות עוד מקצועות (גמרא, מחשבת, תנך ברמה גבוה) שלא עוזרות לי בחיים, ורק מוריד לי ממוצע!

כל היום אני רב עם ההורים שלי על זה אני מקווה שסוף סוף באמצע יא' אצליח לעבור לחילוני.

פורסם

לך לעובדת הסוציאלית בלשכת הרווחה הקרובה אליך ותתלונן שההורים מתעללים בך נפשית. ברצינות גמורה.

פורסם

שתהיה מודע לעובדה שגם לפני שאתה בן 18, יש לך את הזכות ללמוד איפה שאתה רוצה (בתנאי ואתה בעל נתונים מתאימים למוסד). אני יודע שזה תקף לחלוטין לגבי אינטרני ואקסטרני (מותר לך להגיד "זין על מה שאתם חושבים שמתאים לי, אני רוצה ללמוד באקסטרני וזו זכותי" והבצפר יתמוך בך בסופו של דבר, כי הם חייבים - זהו החוק) אבל אני חושב שזה תקף גם לגבי סוג החינוך.

פורסם
  • מחבר

ההורים שלי זומנו שוב לשיחה אצל המנהל, הפעם אני יגיד בפירוש שאני רוצה לעזוב.

יעשה כל שביכולתי, אני סתם מבזבז את הזמן בבית ספר.

פורסם

בהצלחה. אל תשכח להציג להם את הטיעון שהעלת בפנינו, שזה פוגע לך בציונים.

פורסם

לפותח הפורום. אני אברך שלומד תורה כבר קרוב ל17 שנים, ואני תומך בך באופן מלא. אין כפיה ברוחניות!

פורסם

לפותח הפורום. אני אברך שלומד תורה כבר קרוב ל17 שנים, ואני תומך בך באופן מלא. אין כפיה ברוחניות!

אולי אתה דתי אבל בטוח לא אברך... ניסיון יפה של הטעייה

איך בדיוק אברך שלומד תורה כל היום יש לך אינטרנט 4 שנים (חבר משנת 2006) עם סטטוס של zone addict?

אני דתי בעצמי ויודע שבן אדם שאמור להיות אברך באמת לא נמצא כזה הרבה זמן מול המחשב... :bash:

פורסם

ועוד איזה אברך, תראה את המפרט (GTX295, ספק 750W, ומקלדת G15)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים