עבור לתוכן

מהו הארדיסק הכי מהיר כיום ל PC ?

Featured Replies

פורסם

מחפש את הארדיסק הכי מהיר כיום ל PC בממש SCSI מן הסתם, כסף היא לא בעיה, לא להתייחס לשיקול הזה בבחירה.

כמו כן הייתץי רוצה לדעת כמה הארדיסקים אפשר לחבר ביחד בסקאזי, ואם אפשר לחברם ב RAID, ואם כן אז כמה במקביל ?

תודה לכל העונים... ;)

פורסם

נראה לי שהראפטור של WD הוא הדיסק הטוב ביותר שיש היום.. יותר טוב מסקאזי.

פורסם

לך על שתי מקסטור 120G 8 באפר שעובדים בRaid 0.

משהו אכזרי

פורסם
  • מחבר

באמת ???

מה עם הצ'יטה 15K של סיגייט ?

פורסם

15k ?!

אני יכול לנסוע על זה

פורסם

בסקזי אפשר לשרשר 7 מכשירים על ערוץ אחד.

אם אני זוכר נכון, הצ'יטות 15 של סיגייט מהירות במעט מהראפטור.

קנה לך שתיים שלוש צ'יטות וחבר אותם, רק אל תשכח לדאוג לכל אחת מהם לקירור ייעודי חזק מספיק.

פורסם

ROFL :D

אני חושב ששני ראפטורים בSATA RAID זה הדבר הכי מהיר היום בשוק לPC.

AFAIK :E

פורסם
  • מחבר

אוקיי

השתכנעתי

?תוצאות

פורסם

אם אתה עושה RAID שים לב לשני דברים חשובים

א.בקל RAID מובנה על הלוח לא שווה כלום

ב.עם בקר RAID אמיתי שניים שלושה דיסקים כבר ממלאים את כל ה 133MB/S של ערוץ ה PCI, בשביל להגיע למהירויות רציניות צריך PCI-X שישנו רק על לוחות רציניים לתחנות עבודה ושרתים. PCI-X133 למשל יכול לספק 1GB/S שזה פי 8 מ PCI סטנדרטי.

אם באמת כסף אינו בעיה הייתי ממליץ על לוח עם AMD760MPX יחד עם איזה AthlonXP2500 או שני AthlonMP 2600 ככה, לשלב בקר RAID רציני לפחות ל 6 ערוצי IDE או שני ערוצי SCSI U320 וליישם RAID5 עם 4 דיסקים או יותר.

פורסם
  • מחבר

לשלב בקר RAID רציני לפחות ל 6 ערוצי IDE או שני ערוצי SCSI U320 וליישם RAID5 עם 4 דיסקים או יותר.

יש בקר כזה ל Sata ?

כי אני ראיתי רק ל UDMA 133... :-\

פורסם

יש לוחות שתומכים בSATA RAID אבל הרוב לא.

יש גם בקרי SATA שמתחברים לPCI ואיתם יש אפשרות לעשות RAID

פורסם
  • מחבר

יש גם בקרי SATA שמתחברים לPCI ואיתם יש אפשרות לעשות RAID

אבל לא בארץ לפי מה שאני ראיתי

ראיתי של Promise שאפשר לעשות Raid 5 עם 4 הארדיסקים של SATA

אבל הדגם הזה עוד לא הגיע לארץ, אני מדבר על 150SX או משהו כזה...

פורסם

כנראה שאין להם עדיין 6 ערוצים עם SATA אבל יש את ה SX6000 שנמכר בארץ עם 6 ערוצים של ATA133.

הכבלים יהיו משהו זוועתי אבל מבחינת ביצועים זה לא משנה.

אבל הוא עדיין PCI33, אני בכלל לא רואה אצלם משהו שמיועד לבאס רציני יותר.

יש לאדפטק דגם 2410SA שנראה טוב, PCI 64bit/66MHz עם 64MB קאש מובנים על הכרטיס, אבל באתר שלהם רשום שהמחיר הרשמי הוא 390$ שזה ממש לא מעט.

פורסם

מחפש את הארדיסק הכי מהיר כיום ל PC בממש SCSI מן הסתם, כסף היא לא בעיה, לא להתייחס לשיקול הזה בבחירה.

כמו כן הייתץי רוצה לדעת כמה הארדיסקים אפשר לחבר ביחד בסקאזי, ואם אפשר לחברם ב RAID, ואם כן אז כמה במקביל ?

תודה לכל העונים... ;)

עם כל הכבוד לראפטור של WD , הוא לא נותן ביצועים כמו כונני 15K ובחלק ניכר מהתחומים הוא גם פחות מוצלח מכונני SCSI 10K.

קישור להשוואה של כונני 10K:

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.html?i=1799

כמו כן קישור להשוואות בין כונני 15K :

http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/15k-roundup.html

אבל , (ביג אבל) בעוד שכונני סקזי מצטיינים ב multi tasking ויודעים לבצע הרבה יותר כתיבות וקריאות בו זמנית, בתחום הקריאה והכתיבה הרציפה (העתקת קבצי סרטים של 700מ"ב וכו' ) הראפטור הינו מוצלח באותה מידה.

כמובן שישנו נושא הזמינות. אלא אם יש לך חריץ PCI64 או PCI-X בלוח, אתה מוגבל לקצב העברה של 133מ"ב, ולכן ברגע שאתה עובד עם 2 כוננים (או יותר) הכוננים חנוקים ע"י הPCI. הפתרון היחיד לנושא זה, הינו לוח שמגיע עם בקר U320 מובנה כמו

ה:gigabyte GA-8KNXP Ultra לP4 . (ורק אלוהים יודע למה אין לוחות ל 64 FX או אופטרון עם בקר כזה מובנה, וחיפשתי!)

גם אז, בכדי לעבוד בRAID אתה זקוק לבקר RAID, וגם בלוחות אלו אין חריצי PCI64 ולכן שוב אתה מוגבל ל133מ"ב...

חזרה לSATA , בשביל לא להיות מוגבל ע"י הPCI בנושא RAID אתה זקוק לבקר מובנה, שכן SATA עובדים עם כונן אחד על כל ערוץ ולכל ערוץ יש 150מ"ב משלו! רוב הלוחות באים רק עם שני ערוצי SATA, אבל ב Abit kv8-max3 לדוגמא , ישנם שישה ערוצי SATA, לצערי הם מופרדים לשני בקרי RAID , האחד שולט על שניים והשני על הארבעה הנוספים:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1917

לסיכום , הכונן הכי מהיר לPC הינו אחד מהסקזי 15K, אבל הפתרון הכי מהיר זה כבר סיפור קצת יותר מורכב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים