עבור לתוכן

התלבטות בין מעבדי אינטל i3-540, i5-660, i5-760

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מזמינה מחשב שולחני ויש לי 3 אופציות עיקריות לבחירה בין המעבדים: i3-540, i5-660 או i5-760.

ההפרש במחיר בין הi3 לשני האחרים זהה (540 ש"ח) ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף בהתחשב בהפרש במחיר.

שימושים יומיומיים בעיקר, סרטים, קצת פוטושופ ומשחקים לא כבדים במיוחד.

מבחינת המפרט:

לוח אם: Intel Desktop Board Peter Cove (DH55PJ) Classic Series. Intel H55 Chipset. Dual channel DDR3 1333/1066 MHz

זכרונות: 2X2GB DDR3 1333

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GT 430

תודה מראש!

פורסם

אהלן,

אני מזמינה מחשב שולחני ויש לי 3 אופציות עיקריות לבחירה בין המעבדים: i3-540, i5-660 או i5-760.

ההפרש במחיר בין הi3 לשני האחרים זהה (540 ש"ח) ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף בהתחשב בהפרש במחיר.

מבחינת המפרט:

לוח אם: Intel Desktop Board Peter Cove (DH55PJ) Classic Series. Intel H55 Chipset. Dual channel DDR3 1333/1066 MHz

זכרונות: 2X2GB DDR3 1333

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GT 430

תודה מראש!

אם ההפרש בין ה i3-540 לבין i5-660 הוא 540 ש"ח, אז אותו אפשר לשלול - הוא לא שווה הפרש כזה.

אז נשארנו עם i3-540 לעומת i5-760.

i3 יעשה את העבודה, לעומת זאת i5-760 זו יותר השקעה לעתיד, במידה והשימושים שלך בעתיד ידרשו מעבד יותר חזק.

יתכן שבמפרט שלך אין צורך בכרטיס מסך ייעודי, כי הליבה הגראפית שיש ב i3-540 תספיק.

פורסם

לשימושים הנ"ל יהיה הרבה יותר משתלם לבסס את המפרט על Athlon IIx3/4.

יש סיבה מסוימת להעדפה לפלטפורמת Intel בלבד?

כמו כן צייני בבקשה תקציב.

פורסם
  • מחבר

אין ממש סיבה, מעבד של אינטל היה בחירה ברורה מאליה ולא הייתה בכלל מחשבה על מעבדים של AMD (פשוט כי אין לנו ניסיון איתם אז לא חשבנו על האופציה).

יש לי כבר הצעת מחיר של בערך 3000 ש"ח למחשב הזה (לא כולל מסך ומע' הפעלה) שאני צריכה לסגור היום, ההתבלטות היחידה שנשארה היא לגבי המעבד.

מבחינת כרטיס המסך, האם זה נכון גם לגבי הi5-760?

פורסם

אם את שואלת אותי, ישתלם לכם הרבה יותר לבסס את המערכת על מעבד מסדרת Athlon IIx3/4. אין לכם שום סיבה לחשוש משימוש במעבדי AMD בדיוק כמו שאין לך סיבה לחשוש מרכישת כונן קשיח, זיכרון, כרטיס מסך וכו' של יצרנית אחת על פני האחרת.

שנית, לפי המפרט שפרמסת אני מתאר לעצמי שאתם קונים מערכת מורכבת מאחת החנויות. אם זה אכן כך, המפרטים הללו לא נוטים להיות בדיוק משתלמים ומכילים רכיבים ג'נריים (בעיקר ספק כוח שהוא חשוב, ומארז - שהוא פחות חשוב). אני חושב שכדאי מאוד שתפתחי דיון בפורום 'מפרטי מחשב', תעני על השאלון שבסטיקי ושם כנראה יוכלו לבנות לך את המערכת המשתלמת ביותר במסגרת התקציב והשימושים, כי אני גם לא ממש בטוח אם כרטיס המסך הזה הוא הכי משתלם ביחס למחירו. סתם המלצה.

לשאלתך, סדרת מעבדי Core i5-7xx לא מכילה ליבה גרפית מובנית ולכן יהיה צורך בכרטיס מסך ייעודי. קחי בחשבון שהליבה הגרפית המובנית במעבד ה-Core i3 אינה מתאימה בדיוק למשחקים וכאן נכנסת השאלה איך את מגדירה 'משחקים לא כבדים'? דוגמאות למשחקים ורזולוציות המשחק יעזור לקבוע את זה מבחינת דרישות החומרה.

כדי להחליט מה עדיף עבורך Core i3 (דו-ליבתי) או Core i5 (מרובע ליבה), וזאת בהנחה שאת "מתעקשת" על מעבדי Intel, האם השימושים הללו צפויים להישאר זהים פחות או יותר גם בשנתיים-שלוש הבאות, או שיש סיכוי שהם ישתנו?

פורסם
  • מחבר

הכוונה הייתה למשחקים כדוגמת סימס למשל.

אני לא יודעת אם הם ישתנו, למרות שאין לי תכנון ללכת ללמוד עיצוב או אדריכלות וגם לא להתמכר לאי-אלו משחקים "רציניים".

המפרט שנתתי הוא כמובן חלקי, את שמות היצרנים של כל רכיב לא הוספתי כי לא ידעתי אם יש בזה צורך. אני כן שיניתי הרבה דברים במפרט המחשב (כמו הוספת זיכרון והכרטיס מסך) אבל בכל זאת לקחתי דברים פשוטים יחסית כי כאמור אני לא רואה צורך במשהו מעבר לזה.

מבחינת ספק כוח ומארז זה באמת לא דברים שנגעתי בהם, מה שמופיע לפני במפרט המוזר הזה מבחינת הספק זה:

400W. 12cm FAN 3.3V - 28A, 5V -30A, 12V - 30A, -5V - .5A, -12V - 0.8A, +5VSB 2.5A.

המארז היה של חברה מוכרת אבל לצערי שכחתי את השם, זיהיתי אותו כשהראו לי.

פורסם

המארז פחות חשוב בעקרון. לדעתי נחמד שיש מארז קצת איכותי שמכוון למזער רעשים (גומיות על הכלוב של הכוננים הקשיחים ובנקודות המגע של המאווררים עם הגוף), שנוח לעבוד איתו ושאולי אפילו מגיע עם מאווררים שקטים (ובנקודה הזאת חשוב לציין שבשביל לשמור על סירקולציה טובה כדאי לדאוג שיהיה מאוורר אחד מקדימה שמכניס אוויר ואחר מאחור שמוציא אוויר).

ספק הכוח הוא רכיב מאוד חשוב והנתונים היבשים שכתובים עליו (שאותם ציינת אני מניח) לא מעידים בהכרח על טיבו. חשוב לדעת מה הדגם שלו ומי היצרן.

לגבי המשחקים אני חושב שאין לך צורך בכרטיס מסך ייעודי בשלב זה, אבל כדאי להתייעץ על זה בפורום משחקי מחשב. אם בעתיד הצרכים מבחינת משחקים ישתנו, תמיד תוכלי לקנות כרטיס מסך ייעודי מתאים ועדכני לאותה נקודת זמן.

ורק כדי להבהיר משהו, מעבד Core i3 אינו משתלם במיוחד כשיש את סדרת ה-Athlon IIx3/4 באותו סדר גודל של מחיר (ולפעמים אפילו במחיר זול יותר) את מקבלת מעבד משולש או מרובע ליבה ובדרך כלל גם לוח-אם שעשיר יותר בתכונות (לא בטוח שזה שיקול מבחינתך). זה מה שהופך את פלטפורמת AMD למשתלמת יותר ואני שוב ממליץ לך לשקול את העניין הזה.

מעבד Core i5-7xx הוא מעבד טוב מאוד אך יקר, וזה שוב מה שהופך את סדרת ה-Athlon IIx3/4 למשתלמת יותר לשימושים שציינת.

קחי בחשבון שמגמת שוק התוכנה היא למעבר הדרגתי (שמתרחש כבר עכשיו) לעבר תמיכה בריבוי ליבות. לכן בנקודת הזמן הנוכחית יש היגיון רב בקניית מעבד מרובע ליבה על פני מעבד דו-ליבתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני אלך על ה760, תודה רבה!

פורסם

מה 760? המסקנה מכל הדיון הזה היא ה-i3-540 !

תסלחי לי שאני לא מתמצא ב-sims אבל אם 3 הוא הכותר האחרון אז הרי הדרישות:

http://www.vgrequirements.info/the-sims-3-working-title/

פורסם

שימושים ביתיים טיפוסיים. כל מעבד דו-ליבתי שיוצא היום מתאים לשימושים אלה.

אין ממש סיבה, מעבד של אינטל היה בחירה ברורה מאליה ולא הייתה בכלל מחשבה על מעבדים של AMD (פשוט כי אין לנו ניסיון איתם אז לא חשבנו על האופציה).

יש לי כבר הצעת מחיר של בערך 3000 ש"ח למחשב הזה (לא כולל מסך ומע' הפעלה) שאני צריכה לסגור היום, ההתבלטות היחידה שנשארה היא לגבי המעבד.

- לשימושים אלה דווקא מעבד AMD יהיה בחירה ברורה מאליה.

- לאף אחד אין ניסיון ממש עם המעבד, הוא בפנים ועושה את עבודתו בשקט. גם אינטל וגם AMD עושים את העבודה בדיוק אותו דבר.

- התקציב הזה גבוה מדי עבור הדרישות שלך מהמחשב. את יכולה לחסוך בסביבות 800-1000 ש"ח בלי להפסיד גרם בחוויית השימוש במחשב.

אוקיי, אז אני אלך על ה760, תודה רבה!

זה overkill שהוא בהרבה מעבר למה שאת הגדרת לעצמך. אם את נעולה על אינטל אז קחי את ה530/540 ולא תרגישי בהבדל כלל. שנית, כמו שהוצע לך קודם מעבדי athlon II משתלמים יותר (המרובעים חזקים יותר וזולים)

לדוגמא athlon II 640/645 חלש מה-760 בסביבות 15% אבל עולה פחות ממחצית המחיר (וחזק גם מה-540)

לשיקולך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים