עבור לתוכן

מהירות הדפדפן שאלה

Featured Replies

פורסם

האם מהירות הגלישה במעבר בין אתרים וצפייה קשורה למהירות האינטרנט או למחשב ?

פורסם

קשורה לשניהם. כמה מהר אתה יכול לקבל את המידע, וכמה מהר אתה מסוגל

לעבד את המידע.

פורסם

ביצועים של דפדפן יכולים להיות תלויים בהקבה גורמים שרוחב הפס בד"כ הוא הפחות משפיע בהם, במיוחד מאז שכולם עברו ל broadband.

תחשוב רק על היכולת להציג את התכנים ולא רק "למשוך" אותם מהרשת.

פורסם

הביצועים של הדפדפן גם יכולים להיות תלויים במערכת כי במקרה שמדובר בדפדפן זללן זיכרון כמו firefox ומערכת דלת זיכרון כגון netbook זה יגרום לו לקצת בעיה לעבור בין עמודים שנמצעים כבר בcache שלו אבל זה לרוב יהיה הרבה יותר מהר מלהוריד אותם מחדש. טוב אני עבריין tabs לא קטן שפותח 30-60 tabs ב firefox וכבר הצלחתי פעם להגיע פעם לניצול של 1.5GB :lol:.

בכל מקרה הטעינה של העמודים גם תלויים באתר עצמו וסוג העמוד. אני למשל כתבתי מחשבון נזק שלחיצה על כפתור שם גורמת להורדה של קבצים בגודל של 1MB (csv) ועיבודם וזה לוקח כמה שניות כי זה המון JS .

רוב האתרים לא עושים את הבלגאן שאני עושה אבל לאתרים עם הרבה flash (לרוב פרסומות) יכול לקחת הרבה זמן להטען והם גם זוללים המון משאבים (זיכרון מעבד) . בגלל שflash כלכך מכביד על טעינת אתרים אני ממליץ להתקין flash blocker אם יש לך FF שלא מאפשר לחלונות flash להטען אלא אם כן אתה לוחץ עליהם . בטלפון הנייד שלי שהגלישה באינטרנט שלו סופר איטית (תנחשו איזה רשת...) ניטרלתי טעינת תמונות. עדיין הוא לרוב אומר לי כמה הוא מוריד כשהוא טוען עמוד . עם תמונות מוקטנות ynet למשל זה 0.3~MB שזה לא כזה נורא.

גם animated gifs יכולים להיות מאוד מעצבנים ומכבידים ויש אפשרות לגרום להם לרוץ פעם אחת או לנטרל אותם. בטלפון הנייד המעפן שלי הוא עוצר אותם . גם ככה flash לא רץ על הרבה טלפונים ניידים אפילו לא על החדישים בינהם כנראה בקרוב אתרים ירדו מפרסומות פלאש שיותר מעצבנות את הלקוחות הפוטנציאלים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים