עבור לתוכן

הודעת אזהרה לא מזוהה על קצר בלוח אם

Featured Replies

פורסם

אודה למי שישיב לי על בעיה שהתעוררה במחשב שבביתי שלאחר 5 שניות הוא לא ממשיך להידלק ויוצאת הודעת אזהרה:

WARNING !!! USB DEVICE OVER CURRENT DETECTED!!!

PLEASEN REMOVE OVER CURRENT USB DEVICE!!!

כעבור 10 שניות הוא נכבה, ממה נגרם השינוי המדובר באזהרה ומה דרך התיקון?

ניתקתי את כל החיבורי של הUSB החיצוניים והכרטיס של הרחבה שלנתי כניסות USB הנוסף שהיה במחשב ועדיין הבעיה נשארה.

מה עלי לעשות ??

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום, כדי לנסות לעזור לך נצטרך קצת יותר פרטים.

1. מה דגם לוח האם.

2. מה דגם ספק הכוח.

3. האם מדובר במחשב חדש שהורכב לאחרונה? אם לא, האם המחשב עבד בצורה תקינה וההודעה הופיעה כך סתם פתאום? האם לפני הופעת הבעיה בוצעו שינויים כלשהם לחומרה?

4. תיכנס ל-BIOS ותבדוק את המתחים במסילות ה-3.3V, 5V ו-12V בעיקר מעניינת אותך מסילת ה-5V שערך המתח שלה צריך להיות בטווח של 10-15% מ-5V.

5. תנסה לאפס BIOS.

פורסם
  • מחבר

את הדגם של הלוח אני לא יודע היכן לקרוא, המחשב לא חדש ועבד כראוי, האם לנסות לקנות לו ספק חדש, האם יש קשר לבעיה שהופיעה לי?[br]פורסם בתאריך: 21.11.2010 בשעה 00:40:48

המחשב מתנתק מיידית כך שאין כל מעבר לביוס שנמצא בSETUP מיד עם הפתיחה מגיעה הודעה של קצר.
פורסם

עדיין אל תקנה ספק חדש או כל רכיב אחר לצורך העניין. אבל אם יש לך אפשרות להשיג ספק חליפי רק לצורך בדיקה זה יכול להועיל.

קודם צריך לנסות לבודד את מקור הבעיה שכרגע היא כללית מדי.

את דגם לוח האם היה קל לברר בעזרת תוכנה כמו CPU-Z אם המערכת שלך הייתה עולה, אבל אני מבין שהיא לא עולה, אפילו לא לפעמים.

אולי באחד ממסכי הפתיחה של עליית המערכת מופיע שם דגם לוח האם

אם לא, תפתח את המחשב ותחפש את שם הדגם שייתכן שמוטבע על לוח האם. באותה הזדמנות תעבור גם חזותית על רכיבי הלוח ותחפש קבלים נפוחים/נוזלים.

והאם התופעה הופיעה כך סתם או לאר שינוי חומרתי כלשהו?

האם אתה יכול לנסות לאפס BIOS?

פורסם
  • מחבר

לאחרונה חיברתי למחשב הזה מדפסת ברוודר אבל היא עבדה יפה מהמחשב הזה וגם היה ניתן לשדר דרך הרשת למחשב הזה ולהדפיס בה.[br]פורסם בתאריך: 21.11.2010 בשעה 00:48:15

על הלוח רשום רק ASUS PSVD2-MX

האם זה מקדם את הבירור או שלא לזה הכוונה?

פורסם

כן, זה דגם הלוח (אם כי באופן מוזר לא מצאתי אותו באתר של Asus).

תבדוק אם אין עליו קבלים נפוחים/נוזלים (דוגמה פה).

ניסית לאפס BIOS?

יש לך אפשרות לבדוק עם ספק כוח אחר?

אמרת שיש לך כרטיס הרחבה עם חיבורי USB. האם ניתקת אותו לגמרי מלוח האם?

האם יש לך חיבורי USB בקדמת המארז? אם כן, נסה לנתק את הכבל שמחבר אותם ללוח האם.

פורסם
  • מחבר

:yelclap::Dאכן הבעייה היתה בכניסה החיצונית של הUSB שמזה כשנתיים לא היתה בשימוש עקב עיקום הפח ובניתי במקומה כניסה חלופית במארז,

כנראה שהמגעים הישנים זזו ממקומם וגרמו שם לקצר ומשנתקתי את החיבור שלהם הבעיה נעלמה.

תודה על המענה המפורט והזמן שנדרש לכך מנעתם ממני עגמת נפש מרובה חסכתם לי כסף בתיקון אצל טכנאי והקלתם עלי שלא לשנע את המארז למעבדה, כה לחי :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים