עבור לתוכן

שווה הבדל של 110 ש"ח בין מעבד i3-550 ל i3-540?

Featured Replies

פורסם

כדאי לי להוסיף 160 ש"ח ולקנות מעבד i3-550 במקום i3-540? יש הבדל משמעותי ביניהם?

תודה.

פורסם

בגדול התשובה היא לא. ההבדל היחיד ביניהם הוא רק בתדר העבודה עליו ניתן לפצות ב-OC קליל, או שייתכן שאינו משמעותי עבורך.

אם אתה מתכנן OC, אתה יכול בכלל לקנות את הדגם הכי זול בסדרה, ה-530 ובעזרת OC לפצות על הפרש התדרים.

אגב, בהתאם לשימושים שלך במערכת ולתקציב (שלפי הבחירה ב-Core i3 אני מניח שהוא ממוצע), מאוד ייתכן שפלטרפומת Intel אינה משתלמת עבורך. מעבדי סדרת ה-Core i3/i5-6xx אינם בהכרח הבחירה המשתלמת לחלק גדול מהמשתמשים כשיש את מעבדי ה-Athlon IIx3/4 ואת הפלטפורמה המבוססת עליהם.

זאת כמובן רק הערה, אין פה כוונה להעביר ביקורת על הבחירה שלך וייתכן שיש לך את הסיבות שלך להעדיף דווקא פלטפורמת Intel.

פורסם

אתה אומר בגדול שכדי לו המידה והוא לא מתכנן OC ?

ואים הוא כן מתכן שילך על דגם יותר קטן זה מה שאני הבנתי.

פורסם

לא כדאי.

פורסם

אמרתי "בגדול" כי לפעמים, במקרים די נדירים, יש מישהו שההבדל הקטן בתדר ממש משמעותי בשבילו מכיוון שהיישומים שבהם משתמש מעדיפים תדר, והוא לא רוצה להתעסק עם OC. אלו מקרים מאוד פרטניים ולא נפוצים, אבל מכיוון שפותח הדיון לא ציין שימושים תמיד יש סיכוי.

בכל מקרה אחר זה מיותר לגמרי ולא מצדיק את ההפרש במחיר. כל ההבדלים בין כל סדרת ה-i3 הנוכחית הם רק בתדר השעון, ובחתך רוחב 200Mhz כמעט שאינם משמעותיים.

כל זה נכון על אחת כמה וכמה אם מתכננים OC שבו גם ככה מפצים על הבדלי התדר, ואז כדאי בכלל לקנות את המעבד הזול ביותר בסדרה.

פורסם
  • מחבר

ההבדל במחיר הוא בסוף 110 ש"ח, ומכיוון שאני לא מתכנן OC בזמן הקרוב, העדפתי בסוף את ה 550.

אני מקוה שלא עשיתי טעות, אבל כבר הלכו לסגור את החנות ולא הספקתי לראות את כל התגובות כאן,

פתחתי לפני כן נושא בפורום מפרטי מחשב ושם פירטתי יותר את השימושים:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=481890.0

תודה לכולכם על התשובות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים